С какво ви дразнят хората? - тема №3

• 39 199
  • 744
  •   1
Отговори
  • Другата България
Избягвайте негативните хора.
Вярвате или не, учените са открили, че ако често сте заобиколени от хора, които не харесвате и ви дразнят, ще страдате от главоболие и други здравословни проблеми.
Да ви се е случвало някой човек да ви е особено антипатичен и то без реална причина?
Ако имате такъв човек в своето обкръжение, незабавно направете промяна, съветват експертите, тъй като той вреди на вашето здраве.

Синдром на огледалото.
Известно е, че в такава среда вие поемате енергията от поведението на други хора, което в психологията се нарича "синдром на огледалото". И всичко е съвсем наред, когато около нас има приятни хора, но когато има някой около вас, който ви дразни, вредата за вашето здраве е много голяма.
Това, което се случва е че ние всъщност поемаме от него негативните емоции и предаваме на себе си "лоша енергия".
В дългосрочен план, общуването с хора, които ни дразнят, може да има много негативни последици.
Интересно е обаче, че този ефект се проявява, когато общуваме с неприятни хора в свободното си време. Това означава, че колегите, които не харесваме не са толкова "вредни" на нашето здраве.
Именно експертите поясняват, че когато не работим, не сме фокусирани върху задачите си, повече наблюдаваме обстановката, така че ако в нея има някой, който ни  нервира, много трудно го понасяме.

Линк към тема №1:
“С какво ви дразнят хората?“
Линк към тема №2:
“С какво ви дразнят хората?“

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 21:22 от Merri_An

# 1
Дразнят ме тарикатите. Чакаме днес на границата да влезем в Бг. И един моторист пререди всички

# 2
Благодаря за новата нема! 🤗
Сега прочетох заглавния пост и разбрах защо всъщност рядко се дразня.

# 3
Дразни ме злобата и обсъждането на чуждия живот!

# 4
  • София /Абсурдистан
Злобата и простотията особено ме дразнят. Също и завистта.

# 5
  • Down south
За простотията - добре.
Как, обаче разбирате, кой е злобен или зазавистлив, за да ви дразни?
Питам съвсем добронамерено.

На мен никой не ми завижда и не е бил злобен. Няма за какво.
 Или поне аз не съм разбрала? Съвсем сериозна съм.

# 6
На мен ми се е случвало да се похваля с нещо и отсреща да ми кажат, че не е нищо кой знае какво. За мен омаловажаването на чуждото щастие е завист.

# 7
От километри си личат злобата и завистта.
Злобата- постоянно критикуват другите, клюкарят за негативни неща с неприкрито задоволство, разказват тайните, които са им доверили за да унизят човека.Уж на шега коментират, а е чист сарказъм с цел да наранят.
Завистта- не се радват и омаловажават чуждите успехи.Търсят негативното и да наранят пряко или завоалирано.Дразнят се когато някой успява или има късмет.

# 8
Много често се завижда и злобее зад гърба на хората.

Дразнят ме селяндури дето не си слагат ръка на носа или устата, когато кихат и кашлят. Не дай Боже да си в затворено пространство.

# 9
  • До морето
Дразни ме всеобщото бездушие. Даже не ме дразни, плаши ме!
Как около кофите за боклук е пълна мизерия, но на хората не им пречи да слязат от колата и да хвърлят торбата до, а не във! Как си купуват парцели със съборетини за по полови милион евра, но после им се свиди да дадат 150 лв за контейнер и изхвърлят тоалетни, бойлери и 50 годишни дивани до контейнерите за битов отпадък.
Как дори когато някой все пак посмее да сигнализира или възмути от някаква нередност, повечето коментари са - "Ти нямаш ли си друга работа?"
Как никой не се намесва да защити дете, жена или възрастен в градския транспорт, примерно.
Как никой не звъни на полиция, нищо че знае, че съседката я пребиват в момента. Как не се търси помощ при очевидно малтретирани деца. Нямаме никакво гражданско общество и имаме нулева колективна отговорност. Всеки си гледа собствената кочинка и си успокоява миниатюрната душичка с думите "Не е моя работа".

# 10
На мен ми се е случвало да се похваля с нещо и отсреща да ми кажат, че не е нищо кой знае какво. За мен омаловажаването на чуждото щастие е завист.

Също и липса на възпитание.

Усещам злобата и завистта, радарът ми е безгрешен. Понякога си казвам, че си въобразявам и съм прекалено мнителна, в тези случаи винаги се е оказвало, че първото ми впечатление е било правилно, колкото и да ми се искало да не е. Вече винаги се вслушвам в интуицията си.

# 11
Дразнят ме злобата, завистта, лицемерието, вмешателството в чужди отношения и решения, както и несъобразителността.

# 12
Дразни ме лъжливия патриотизъм, татуировките с национални герои и непрекъснатото популяризиране на простащината във всички медии.
Дразнят ме предавания, като ергенът и бих брадъра, в които  нарочно са събрани утайката на България с една единствена цел да допринесат към всеобщата простотия.
Дразнят ме журналистите, които никога не задават неудобни въпроси на властта или адекватни, ако не друго, или задават въпроси от рода на как се чувствате, на хора загубили близки.
Дразнят ме също и хората, които въпреки ежедневната статистика за загинали по пътищата продължават да  карат с висока скорост в населени места, не спират на пешеходни пътеки.
Дразнят ме също и тези, които спират на тротоарите пред входовете си и ги смятат за свои, но в същото време не смятат за нужно да ги почистят тия тротоари, защото нали плащали данъци.
Изобщо ме дразни всеобщата простащина и безхаберие.

# 13
Дразни ме, когато хората коментират гледайки само повръхността, без да знаят каква е реалността.

# 14
Когато са пасивно-агресивни и си мислят, че не го усещам.
С ползването на всякакви чуждици:"сийвам",
" по дифолт", "шервам" и подобни.
В работна среда - онези, които вечно работят повече от другите и постоянно го изтъкват, клюкарстват, следят всичко и после го разпространяват, ама се правят на много добрички.
Твърде голямото самочувствие, показването и парвенющоната.
Да върнеш интрига, ей така за спорта.
Излишните приказки и дребнавото поведение.
Псевдопатриотизмът много ме дразни.

Общи условия

Активация на акаунт