С какво ви дразнят хората? - тема №4

• 2 486
  • 54
  •   3
Отговори
# 30
,,Аз вече се накачих и съм болен, защо ми е маска?" ей такива и кашлящи, подсмърчащи и кихащи кварталната магазинерка направо ги гони, не ги обслужва и си е права жената.

# 31
За втори път чета във форума изказване, което завършва с "Ай сиктир" Не знам дали е един и същ потребител, но това е мега простащина! Докладвай, но модераторите явно за такива неща не се активират

# 32
  • На брега на реката
Напоследък забелязвам хора, които кихат и кашлят без да пазят другите. А особенно много ме изнервя, когато дете се разкашля и майка му не му направи забележка.

Ето такива изказвания ме дразнят!
С първото изречение съм съгласна, но второто е грозно. Става дума за дете, а и всички знаем, че кашлицата трудно се контролира. Как очаквате дете да успее, а и очаквате майка му да му направи забележка.
По-скоро майката  трябва да му обурне внимание и да му помогне, вместо да му прави забележка, за да угоди на други хора!

# 33
За да угоди??? От кога да не разболяваш други хора е да им угаждаш, извинете!? Затова ли пускат децата болни в детски градини, училище и даже автобуси, където са струпани много хора, за да не вземат да угодят на някого случайно? Или е ок като е дете да те разболее. Майката трябва да му направи забележка да не киха и кашля без да си поставя ръка пред устата.

# 34
  • На брега на реката
Хайде не изопачавайте думите ми.
Казах какво ме дразни, а не, че трябва да  ходят болни деца навсякъде, още по-малко в ДГ.
Но да очаквате майка да направи забележка, че е имало спазъм или кашличен рефлекс, вместо да му помогне, да му се кара, ами не е нормално.
Иначе е хубаво и децата да са с маски, за да не се разболяват и да не заразяват, когато има струпване на хора.

Как очаквате, дете на 2 или 3 години, да стиска кашлицата,  за да не се възмути леля Х?

# 35
Лелеее, подсещане ме за темата с децата 🤯
Как съм пропуснала да я отбележа.
Задаване на уж най-безобиден въпрос, примерно детето има ли обедна дрямка и колко трае тя? И след отговорът ми следва една лекция от която ми идва да бягам с триста и никога повече да не потърся контакт с лектора 😂

Съвсем в началото на въпросът ,,кърмиш ли"? Отговорът беше,,кърмих около десет дни". И следваше приказки от сорта ,,ти знаеш ли какво причиняваш на детето си", ,,как може да си такава егоистка, то верно, че е по-лесно да му набуташ шишето" и още и още съчинения по темата. Никой, ама никой не се замисли, че съм кърмила детето си толкова кратко не по мое желание, никой!!! Аз прекарах 3 седмици в болница, през които не знаех, дали ще мога да видя как детето ми расте. И колкото и да се опитвах да забравя този период все някой с въпросът за кърменето ме връщаше там.

Последна редакция: ср, 14 яну 2026, 08:46 от S^nny

# 36
Дразнят ме бг филми , в които през голяма част от времето се говори на чужд език.

# 37
Хайде не изопачавайте думите ми.
Казах какво ме дразни, а не, че трябва да  ходят болни деца навсякъде, още по-малко в ДГ.
Но да очаквате майка да направи забележка, че е имало спазъм или кашличен рефлекс, вместо да му помогне, да му се кара, ами не е нормално.
Иначе е хубаво и децата да са с маски, за да не се разболяват и да не заразяват, когато има струпване на хора.

Как очаквате, дете на 2 или 3 години, да стиска кашлицата,  за да не се възмути леля Х?
Не приемайте нещата абсолютно буквално. То се разбира какво искаше да каже NiaMi. Много ясно, че не можеш да спреш някой да кашля, но поне майката може да научи детето да си слага ръка на устата. Това е било дразнещото в случая, че тя не е обърнала внимание, явно.

# 38
  • На брега на реката
Моля, не адвокатствайте на авторката.
Ако беше написано така, нямаше да подразни, но обобщено написано е грозно.

# 39
Дразнят ме бг филми , в които през голяма част от времето се говори на чужд език.

Прочети "Война и мир" Wink

# 40
Мен ме дразни звукозаписът на БГ филми, без значение на какъв език говорят - в повечето случаи не се чува и разбира какво казват, но не защото не е на български. Но пък като е музика - гърми.

# 41
Дразнят ме всички полиглоти, които се нароиха във форума! Пише се на всякакви езици, че и ме информират, че имало Гугъл преводач Tired Face

# 42
Мен ме дразни звукозаписът на БГ филми, без значение на какъв език говорят - в повечето случаи не се чува и разбира какво казват, но не защото не е на български. Но пък като е музика - гърми.

Ха, ето едно нещо, което наистина ме дразни. Не мога да разбера защо засилват музиката, а говорът едва се чува. Не трябва ли да е обратното? И като добавим лошата дикция на някои актьори вече мразя филми без надписи.

# 43
Дразнят ме всички полиглоти, които се нароиха във форума! Пише се на всякакви езици, че и ме информират, че имало Гугъл преводач Tired Face
Поне да бяха научили езика както трябва. Научили няколко думи от Гугъл преводача и се излагат в стремежа си да се направят на вървежни.

# 44
  • София
Във форума бях попаднала на твърдението, че "peoples" било мн. ч. на "people" Joy

Не знам как да преведа peoples.

Общи условия

Активация на акаунт