Криминални досиета

• 657 178
  • 8 042
  •   3
Отговори
# 7 980
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Не знаех, че минават обучение. За България пишем, нали?

# 7 981
Да, за България. Имат обучения, да. Включително за оказване на първа помощ, за гасене на пожари. Мисля, че във всички градове има доброволчески отряди.

# 7 982
Обученията на доброволци са тип " не бъркай в контакта за да не те хване ток". Да не си мисли някой, че става дума за някакви подробни и задълбочени обучения.

# 7 983
  • при късмета
От доброволците, в конкретния случай се иска само да сигнализират къде точно са видяни. Преди дни го уточниха и от полицията и от интервю на сестрата. Даже имаше изрично предупреждение, изобщо да не се влиза в контакт с него, не само за доброволци, а и за случайни разпознати го. Не се разчита доброволците да го хванат, но и полицията потвърди поредния си решил.
Дано намерят детето, че много преживя. И толкова дълго време.

# 7 984
# 7 985
В други медии пише, че са се заблудили и е бил психично болен мъж от селото. До това водят хаотичните действия на доброволците.

# 7 986
# 7 987
Явно е, човешкият живот нищо не струва, особено в БГ.

# 7 988
Това щях да пиша. Правосъдие?!!!!! Няма го! Има марионетки в тоги. Как три години за убийство? Ами то за убийство на животинка дават повече.

# 7 989
И аз съм без думи.  "убийството по непредпазливост", след като насовил пушка към гърдите й я убил. Кои са тия съдии да им пишем по фейсбук профилите като за Дебора??

# 7 990
Една седмица след инцидента, разследването разбрало, че не било самоубийство, ами убийство?!?!?
И три години затвор, наистина съм без думи!

Последна редакция: вт, 14 юли 2026, 15:43 от monii

# 7 991
  • Пловдив
Е, значи дами, поне ако някой ми посегне на децата да знам да действам. Че то колко са 3-4 години??

# 7 992
Аз докато не видя мотивите, не мога да преценявам присъдата с някаква категоричност, но от статията виждам, че е прието убийство по непредпазливост, което обяснява и размера на наказанието (определено е в средния размер на диапазона от 1 до 6 години).
Дали тази квалификация съответства на експертизите и доказателствата, ще се види, както и ще се види при какви мотиви е индивидуализирано наказанието в границите на предвиденото в закона.
 Предполагам също, че и прокуратурата ще протестира присъдата, вероятно и частните обвинители (ако са конституирани) ще обжалват, не се знае дали ще остане окончателна.
 Най-малкото, ако действително няма безспорни доказателства за умисъл, квалификацията ще остане, но наказанието може да се увеличи към предвидения максимум или поне над средния размер. Поне от сега известните обстоятелства имам основание да мисля в тази посока, макар и условно, тъй като не са известни всички обстоятелства.
П.П. Отдавна между колеги коментираме, че наказателната политика на държавата (изразена в НК) все повече се изкривява, няма никаква концепция и стратегия, нито баланс при непрекъснатите промени на парче, поради което за по-тежки престъпления парадоксално се предвиждат по-леки наказания в сравнение с по-леки състави. По едно време се работеше по нов НК, изостави се проектът, но ако и неговата философия е същата, по-добре да си караме с настоящия, но действително разумно преработен.

# 7 993
Не знам ,как се коментира такова безочие No Mouth

# 7 994
Т.е Кубратова искате да кажете с прости думи, че по стария строителен почин "тапетаджията ще оправи работата". За справедливост да чакаме петата и шестата инстанция след евентуално колко години - 10 до 20?
Без родители на жертвата, с вероятно възрастни, неособено грамотни правно и без материални възможности  баба и дядо, какво представителство и какви частни обвинители очаквате?
 Ако имате толкова голям проблем съдиите с НК какво ви пречи да отсъждате максимално възможното? Поне в собствената си част от правораздавателния процес. Да позная ли какви са мотивите на първоинстанционния съдия - чисто съдебно минало на обвиняемия, факта, че трябва да се грижи за децата и предположението, че ще има втора инстанция. А, да - да не забравяме и полицаите и дознателите, които здравата са оплескали всичко отначало, щом една седмица са били сигурни, че жена с две малки момиченца се е гръмнала в тъмното сама с въздушна пушка.
Не ви е крив НК. Морал и съвест няма вече и това силно се усеща. Виждаме капацитета при всеки нов случай, вкл. и с насилника, отвлякъл 11годишното дете.

Общи условия

Активация на акаунт