Криминални досиета

• 666 570
  • 8 198
  •   8
Отговори
# 8 175
Защо за всяко нещо трябва да се търси конспирация? Ако имаше отвличане не мисля че щяха да го държат толкова близо до района на претърсване, където непрестанно обикалят доброволци и полицаи и да привличат вниманието със силни звуци.
В къщата може да е пускана музика и с цел защита от кражби (крадци да мислят че има хора там). Всичко може и дистанционно да се пуска.

# 8 176
Защо за всяко нещо трябва да се търси конспирация? Ако имаше отвличане не мисля че щяха да го държат толкова близо до района на претърсване, където непрестанно обикалят доброволци и полицаи и да привличат вниманието със силни звуци.
В къщата може да е пускана музика и с цел защита от кражби (крадци да мислят че има хора там). Всичко може и дистанционно да се пуска.
Само, че по думите от разказа след този случай музика от къщата не се е чувала.
Може и кръшкачи да са били двамата. Обаче хартикката от шоколадови десерт що дири в близост? Няколко съвпадения, които подсказват неслучайност.

# 8 177
По селата няма кръшкачи, за които не се знае. За тези двамата наистина не може да се изключи 100 %, че не са такива, но пък и къщата не е проверена в присъствието на СОТ и доброволците, така че и няма как да се знае със сигурност дали детето не е било действително там. Фактът, че още на следващия ден е намерено в близост, също не е за пренебрегване, като се добави и това, че районът е обхождан, било е студено, а детето не е имало вид на пребивавало дълго време гладно и в студ. Опаковката от шоколад, ако е бил на детето, за мен говори, че ако е било отвлечено, е било от човек, който познава навиците му, включително хранителните.
Не разбрах имаше ли точно в този район оставени по дърветата шоколади, имаше ли липсващи? В смисъл - единият вариант е детето да е било само в района и да е взело от тях, вторият - ако е било все пак отвлечено и тези хора са били съпричастни, може те да са взели от тях и да са му дали и трети -  те да са го купили, което вече сочи на познанство или поне проучване.

# 8 178
А може случаен човек да си е взел от оставените в гората. Вятърът ги разнася и така...
Кръшкачите защо да са от селото? Най-логично е да са от съседен град и да отиват някъде където не ги познават.

# 8 179
То хубаво кръшкачки, ама отвън имаше катинар. Иначе и ние в първия момент на шега си казахме, че им развалихме кефа. Но после други неща станаха.
Относно опаковката, по-скоро клоним, че те са му взели кроасан. В крайна сметка, нямаме идея обаче.
Аз изобщо не съм по конспирациите, но в случая знам какво видях с очите си.
Аризона, в този район нямаше оставени. Освен, ако случаен човек не си е взел, не се е разходил едни 20-30км безцелно и да си я е хвърлил точно пред забутана къща, нямаше от къде да е.

# 8 180
Т.е. десерти са оставени само в един район, където се предполага че той е, обаче вие търсите на 30 км от там?
И от една опаковка от десерт, който се продава абсолютно навсякъде си измислихте конспирация?

# 8 181
Детето е намерено в крайна сметка точно в тпзи район. Така че добре, че не са тъпкали на едно място

# 8 182
  • here and now
Възможно е бащата (нали е нотариус) да е направил каквото се иска от него и да не е искал да се занимава повече.

# 8 183
Аз бх забравила, че Сашко пак е бягал след този случай, само че следващия път го намират бързо-бързо в рамките на час. И пак в планината. С трудно подвижен баша и хиперактивно дете, кошмарна комбинация. Да се чуди човек защо го води по баирите изобщо, вероятно за да си изразходва енергията.

# 8 184
Може да са му сложили устройство с джи пи ес, след случая. Той май и преди това е бягал.

# 8 185
Може наистина да е избягало детето и да е попаднало на тази двойка. Като са разбрали на кой е дете, може да са искали откуп, в последствие бащата да го е изпълнил и да са го пуснали. Или са се уплашили, не са били достатъчно подготвени и са го пуснали без откуп.

# 8 186
Статистиката показва по-малко от 1% отвличания /за каквато и да е цел/, но наистина, четейки описаното, има твърде много странни елементи и “съвпадения“.

# 8 187
  • Street of Dreams
Каква е тази работа с майката на Наталия? Изобщо не се показа по време на търсенето й, показваха жена, която ту беше представяна като сестра, ту като леля на Наталия. Гледам обедните новини, опитват се да говорят с нея - тя бяга от камерите, докато казва, че не е видяла детето си. Странно ми се струва.

# 8 188
Може наистина да е избягало детето и да е попаднало на тази двойка. Като са разбрали на кой е дете, може да са искали откуп, в последствие бащата да го е изпълнил и да са го пуснали. Или са се уплашили, не са били достатъчно подготвени и са го пуснали без откуп.

Абсолютно нищо не пречи и такъв вариант.

На мен най-голямо впечатление в разказа ми направи поведението на кмета и изобщо пътя на комуникативната верига. Защо от СОТ-а звънят първо на кмета, а не на собственика на имота.

# 8 189
Защото кметът е наблизо,а собственицити може да са далеч.

Общи условия

Активация на акаунт