Криминални досиета

• 668 244
  • 8 220
  •   9
Отговори
# 8 205
Аз само по Бтв и Нова търсих, не се сетих за изобщо за БНТ. Голям съм заплес.

# 8 206
И аз бих се зарадвала Бригадата да им помогне. Дано се "самосезират". Със сигурност ще внесат малко радост в ежедневието им.

# 8 207
Сега попаднах на тази статия, не съм срещала случая тук, а е интересен.

https://nova.bg/news/view/2026/07/26/545389/13-%D0%BC%D0%B5%D1%8 … 1%83%D0%B0%D0%BB/

Млада жена умира след посещение на някакви шамански, или бог знае какви ритуали. Информация няма към момента никаква как и поради каква причина е загинала.

# 8 208
Аз го срещах на времето,  из фейса...
Кой знае ,какви наркотици са използвани в ритуалите...

# 8 209
  • София
Има подобни случаи и в други държави. Все са някакви йога ретрийтс и подобни. Никой, реално, не следи какво им дават.
Аз бих очаквала зелен чай, но...

# 8 210
За мен всички подобни са някакъв вид секти. Неясно е с какво черпят горките хора, решили да идат там. Жалко за младата жена и нейните близки. Трагедия. Лично не бих доближила подобно събитие никога.

# 8 211
Със сигурност не е зелен чай, а са разни силни билки, а в по-лошият случай опиати или бог знае какъв тип наркотични вещества. Нали трябва да изпадат в някакъв транс, или каквото там им е хрумнало на тези гурута и шамани, за да измъкват пари и оправдават практиките си.
Страшно е с подобен род секти и организации.

Наскоро имаше репортаж и за някакъв подобен "лечител" в ямболско село, който обещава изцеление на родители с болни деца. Карал ги да си купуват къща във въпросното село и после им прибирал всички пари.

# 8 212
Добре, де, защо има толкова наивни хора, и то млади, да се връзват и посещават подобни събития?!?!
Все си мисля, че хората имат вече разум....

# 8 213
Според мен се търсят хора с определен профил и съответно и психически лабилни, които лесно могат да се поддават на внушения.
Понякога пък залитат и към някаква модерност.
Пълно е с какви ли не простотии, семинари и т.н. във фейсбук от хора, решили да изкарат някои лев и слагащи гръмки и привличащи имена на поредната глупост.

# 8 214
Всъщност все повече се залита към тези общества, защото има много повече публичност. И все повече се радикализират хората, които не вярват в традиционна медицина, медии и прочие.

Доколкото чета, става дума за нещастен случай. Изглежда и смъртта е настъпила като следствие на задух от задавяне, а не е реакция от веществата. Медиите отново изопачават нещата за кликове.

А че въпросната "Валкирия" трябва да бъде разследвана е ясно. Такива "дружества" направо се разцепват от плащане на данъци, осигуровки на служители и т.н. и това е най-малкото, за което могат да се хванат.

# 8 215
Никакви секти не са, по-скоро са групи, търсещи силни усещания Close
Навсякъде има такива, и във висчки времена- комуни, групи за помощ, лечители... големи или по-малки... всички без изключение наблягат на мистичност и опиати.
И в Петрохан го видяхме, и тук не е по-далече...

Такива хора винаги са съществували- нямат собствена воля за живот, вечно някой трябва да ги води, и като намерят силно неподходящ водач, стават и сакатлъци...
В случая- няма ли токсикологична експертиза?- оттам би трябвало да се тръгне.

# 8 216
Да, силно усещане е да умреш. Случва се само веднъж в живота. Защо не е разследвано изобщо какво е давано на хората там?

# 8 217
  • Пловдив
А, силни усещания. Кротко просветление, истина и духовност, и от тоя сорт търсят (освен ако това се нарича силно усещане), силните усещания ми изглежда да са им бонус от гурутата за повече убедителност.
Не мога да говоря убедено, де, ама баш така си изглежда.

# 8 218
Всички тези "организации" надушват психически нестабилните хора, такива в труден период или без подкрепа. Ужасно е.

# 8 219
Не ми се влизаше в обяснения, но...
Ако си търсещ просветление, работиш. Не търсиш нищо извън себе си, а си сядаш на д-то, дори да имаш помощ, тя никога не е физическа / стимуланти, групи, сеанси.../.Това е бавен, често скучен и труден процес.
В този случай, дори да е свързано с търсене на просветление, истина и духовност/ силно ме съмнява/, то е точно по онзи вече споменат от мен начин- чрез гуру.
 Всъщност купуват илюзия на пряк път, чрез вещества и силни усещания, прехвърляйки отговорността за собствения си живот върху фалшиви водачи.

Общи условия

Активация на акаунт