На пазар в Лозенград, Одрин и Чорлу - 26

• 92 677
  • 748
  •   1
Отговори
# 480
Мога да дам и информация, че баклавата на борсата е 30 лири за килограм и вакумирано  сирене на борсата 20 лири за 400 грама, хубаво, но малко солено

# 481
Питам за вида на млякото заради хранителни алергии, иначе не бих подбирала. Ще видя някъде по сайтовете на магазините дали има информация.

# 482
Магазина на Филип Плейн в Марги аутлетите за който питах за отзиви се казва Naturel VIP и говорят и български, а и във Фейсбук страницата пишат на български, дали правят доставки и до България?

# 483
  • София
Нямат доставка до България

# 484
  • до едно тепе
Питам за вида на млякото заради хранителни алергии, иначе не бих подбирала. Ще видя някъде по сайтовете на магазините дали има информация.
Дъщеря ми беше с АБКМ. Тестовете показаха алергия към казеин и не ядеше абсолютно никакво мляко и млечни. Т.е. предполагам знаеш, че на всички млекодайни животни, млякото е сходно и почти няма значение от какво животно е. А и едва ли някой може да гарантира, че дори да пише овче, козе, няма да има замърсяване с краве мляко.

# 485
На продукти от козе мляко съм от доста време. Нямам проблем. Краве, овче, биволско ме побъркваха. Понякога пак пробвам, но в символично количество. Казеинът в козето е само тип А2 и явно нямам проблем с него. С непоносимост съм, не с истинска алергия. Надявам се да имат съседите продукти и от козе мляко.

# 486
  • Димитровград
И защо не снима надписа, за да видим правилно ли си разбрал. Ако има нещо такова, то не може да е само на един граничен пункт.

# 487
  • Бургас
Виждам, че сте говорили за някакъв надпис - ето какво ми излезе във ФБ от сайта на една от туристическите агенции. Същевременно други познати, които работят в агенции, постоянно предупреждават клиентите си паспортът да е валиден минимум 6 месеца.
Лично аз никога не съм виждала подобни надписи и никой не ни е предупреждавал за изтичащи паспорти.

"Уважаеми клиенти информираме Ви, че на Гкпп Малко Търново на турска граница вече има официално надпис за валидността на паспортите. Туристи чииго паспорти изтичат 150 дни преди влизане в Р Турция ще трябва да заплатят виза 567,5 тур. Лири. Туристи чиито паспорти изтичат 60 дни преди влизане в страната няма да бъдат допускани. Отдолу пише: молим да се информирате за турските закони!"

Ако някой ходи скоро, ще е добре да имаме нова информация.

# 488
Много от туристическите фирми публикуваха за паспортите. Явно е факт и трябва всеки да го има в предвид.

# 489
  • Бургас
На сайта на нашето външно министерство няма такава информация, а е актуализирана на 24 юли:
https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/turkey

# 490
  • Варна
И аз го прочетох току-що в страницата на една туристическа агенция Skaner travel във ФБ. Едва ли имат причина да лъжат.

# 491
ТА с която пътувам винаги предупреждава, че при оставащи 6 месеца от паспорта не може да се влезе в Турция

# 492
  • Димитровград
"Уважаеми клиенти "  това обръщение ми навява мисълта, че е изискване на тур. агенции и не е отсега. От много години си предупреждават, но не съм чул някой да е върнат заради изтичащ скоро паспорт.
https://m.bg-mamma.com/?topic=1013718.msg36317285#msg36317285

# 493
  • Варна
"информираме Ви, че на Гкпп Малко Търново на турска граница вече има официално надпис за валидността на паспортите. Туристи чииго паспорти изтичат 150 дни преди влизане в Р Турция ще трябва да заплатят виза 567,5 тур. Лири. Туристи чиито паспорти изтичат 60 дни преди влизане в страната няма да бъдат допускани. Отдолу пише: молим да се информирате за турските закони!"

Това не ми звучи като да е изискване на агенцията.

# 494
  • Димитровград
Да бе, на Малко Търново не можете, обаче на К А може. Blush
И на сайта на турското посолство няма такава информация.

Последна редакция: пн, 29 юли 2019, 14:52 от papaone

Общи условия

Активация на акаунт