НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 379
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
Аз го усещам от около седмица.Не е много силно при мен,като разбъркване е.Не виждам нищо по корема.
Не са ми правили микробиология,но имам направление за урина и ще го направя другата седмица (при нас не се работи уикенда).Предписаха ми го защото много често ходя по малка нужда,но пък урина си има - не са няколко капки,като при цистита.Ще си покаже.
Ходих в четвъртък да разгледам количките,които си бях набелязала.Бях харесала Джейн,но тежи цял тон.Сибекс Балиос пък иска приставки за да се закачи коша за кола.Пак съм на стартовата линия.

Коя на джейн гледа, има една с около 6кг рама

# 166
На мен не са ми взимали влагалищен секрет-16-Та седмица.Доктора при който се заведох,каза че вече няма смисъл да се “ръчка”(записах се чак в 14-Та седмица).Ще попитам пак и доктра при който ходя на частно.

# 167
На мен 2 пъти . Слава Богу че ми взеха на време , защото ми откриха стрептококи опасни за бебчо .Влизам в 20та г.с. утре . Simple Smile

# 168
На мен ми взеха 2 пъти секрет, на края на 18та седмица съм. Но ми го взимат без спекулм, точно за да няма ръчкания. Най-приятните ми взимания на секрет до сега Grinning

# 169
Как сте момичета ? Kissing Heart

Мен снощи много ме боля кръста ,но сама съм виновна,за обяд месих питка и точи корите на ниската маса,хем си знам .И мъжа го боли кръст ,та цяла вечер си охкахме и се чудих ме на къде да се завъртим Grinning

За микробиологията -не е такова ръчкане като цитонамазката. Мисля че е хубаво да се направи,дори да няма оплаквания в началото на бременността и в края ,особено като става въпрос за вагинално раждане.
Аз към 8 или 9 ти месец,не помня точно,от много мотаене и отлагане си се обзаведох с гадинки.Много неприятно,за има няма ден-два положението стана нетърпимо.Оправих се с крем и глобули, но доста се измъчих. А винаги са ми излизали преди чисти микробиологиите, никога не съм имала оплакавния (да чукна на дърво и досега това е единствения случай),та мислех ,че е излишно и е невъзможно да ми има нещо.

За колички още не мисля-рано ми е ,поне в 7ми да вляза и да се поуспокоя.С дъщерята имахме полска-Adbor S-line, за 650 лв я взехме.Най-доволна остана кумицата -изгледа си щерката с нея,подарих и я с чисто нов летен кош,зимният използван основно за спане и то вкъщи .Малката не искаше и да погледне количка,с кенгуру се носихме.

# 170
На следващият преглед ще попитам тогава доктора дали не е добре да пуснем поне микробиология.Цитонамазка съм правила преди по-малко от година,така че каза че можем да я пропуснем

# 171
Ох аз нещо се шашнах, пък в четвъртък съм на преглед и да Ви питам...нормално ли е да усещам бебето толково ниско долу? Не винаги го усещам там, но сега в момента се мести и ме побутва много ниско долу....

# 172
И аз понякога, даже често, го усещам доста ниско долу.... Надявам се, че е нормално. В книгата, която чета, пишеше, че матката достига до нивото на пъпа около 21-22 г. с., та затова си мисля, че е нормално по-ниско да ги усещаме сега...

# 173
Миналата седмица като бях на преглед, ми обясниха, че понеже все още има доста пространството, бебето се мести и може да се усети както по-долу, така и по-горе.

Аз да споделя, че днес ми потече прозрачен секрет от едната гърда Flushed Четох, че било коластра

# 174
За секрета от гърдите -имам от едната от около  две седмици,с дъщеря ми беше същото,малко по-късно ,но го имаше,от дясната повече както сега.Не е притеснително.Коластра. За съжаление аз не можех да кърмя, сега пак ще е същото,но по принцип е добър знак даже,така са ми казвали.

За усещането на бебчето-и при мен се случва да е ниско долу,към пикочния мехур понякога,понякога към пъпа.

# 175
Лейди,защо мислиш ,че няма да можеш да кърмиш?
Аз усещам бебето доста високо,на височината на пъпа.От няколко дни доста го усещам,сега съм 16+4 дни

# 176
Аз имам секрет от 4 месец и си мислих ,че е коластра . Акушерката ми каза че е от хормоните . По-късно вече идвала коластрата .

И аз усещам бебко главно в дясната страна , по-рядко от ляво и ниско и високо. Миналата седмица бях на преглед и ми казсха, че матката ми е 1 пръст под пъпа .

# 177
Коластрата е жълтеникава и е в самото начало на слизане на кърмата, иначе да има секрет е нормално, въпреки че не при всеки се случва, аз имах чак към седми, осми месец

# 178
При мен лично прилича на коластра -леко жълтеникава и лепкава.Такава ми течеше от гърдите след раждането.

Бонбон, аз не трябва да кърмя.Проблемни са ми гърдите от тийн още,постоянно ходя на мамолог. Много често образувам кисти,особено в едната имам киста,която периодично се възпалява и уголемява преди цикъл и боли ужасно .И секрет са ми издърпвали. Сега пак е порастнала .Та още първият път ми препоръчаха да не кърмя.След раждането уж пих Достинекс и въпреки това получих запушване и мастит. Няколко лекари се изредиха да се чудят какво да правят с гърдите ми.После като водех малката на консултации в същата болница,и ме срещнат ме питаха как са ми гърдите,а не примерно аз или детето.
Както и да е,мина без усложнения,други такива случаи като моя незнам .

# 179
Кърменето предпазва и от рак на гърдата, за пръв път чувам, че при кисти не трябвало да се кърми, точно обратно...по-вероятно е да си докарате мастит и запушвания при наличие на кърма и липса на кърмене...я се консултирайте и с други специалисти...и моя приятелка е с кисти пък си кърми, след това се наложи да ги махне, стана успешно..

Общи условия

Активация на акаунт