НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 438
  • 749
  •   1
Отговори
# 420
Добре дошли на новите момичета ❤

За спането купих такава възглавница като охлюв се завърта около мен и пак спя както ми падне, най удобно ми е да спя надясно, наляво се назорвам.
В Англия лято няма, пред и една седмица се чудех дали пак да не извадя палтото 😂😂😂 Днес е 22° и е облачно, преди два дни беше 15° 😂😂😂
Което хем се оплаквам, хем пък по-добре че е така хладно, че не ми отичат краката. Но дъжд мразя от все сърце 😂
Тук и да измерват мъжкото достойнство, не ни казват нищо, пък и на мен ми е достатъчно да знам, че всичко е наред.
Викат ме утре допълнителен 3ти скан, защото миналата седмица не успя да види и измери всичко, защото мнооого мърдане беше, не се спря малък човек 😂
Иначе каза, че е доста едричък, 360г в 20та седмица. Утре ще видим, стискайте палци да е в добра позиция.

Лейди, душичка е моето момче, мо.я се и второто чудо да е такова спокойно като брат си ❤

За кафето да кажа 😂 Мога да пия само и единствено студено кафе, любимото ми неспресо рязко ми стана непоносимо, камо ли с мляко.
Но фрапе/айс кафе толерирам и ми е приятно. Не се лишавам, когато съм на работа пия по едно сутрин, иначе не издържам до 5ч. Безкофеиново винаги съм избягвала, безвкусно е и пълно с химия. Но това е както и обезмаслените продукти, както и т.нар. low fat, zero sugar и т.н.

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 19:24 от Ivka.pifka

# 421
Добре дошли на новите момичета ❤ Лека бременност ❤
С две момчета съм- единия раждан в САЩ другия тук- никога дори не съм чувала за измерване на пишлето.... Нито докато плода е в майката, нито като се роди бебо Simple Smile ✌🏻
Леле хора, още не мога да осъзная, че чакаме момиченце 😄 Бях убедена, че ще е момче отново... Така си поплаках 🙄😅 От няколко дни вече я усещам много отчетливо, сутрин и вечер най-вече 🥰 От вълнение вчера след 4Д отидох и купих няколко момичешки неща 😅
Пия си по 2 кафенца на ден, иначе съм неадекватна 😉 Най-ми е хубаво фрапето и на мен ❤

# 422
И на моето момче нищо не са мерили. Или не са ми казали, но на фм лекарката е супер подробна, казва всичко какво мери.
След раждането сигурно гледат за проблеми(и проверяват къде са тестисите).

# 423
Mamma mia, честито. Представям си как се радваш. След две момчета си е време и за едно момиченце 👧🏻

# 424
Здравейте,ето ме след срещата с моя лекар.Видя изследванията за тромбофилията и започвам с фраксипарина всеки ден до няколко дни преди секциото. Хвана се за това,че Суе ми е 52,но каза да го тествам пак след няколко седмици. За хематолога не е кой знае какво и според него може да е от анемията.Вече нямам идея какво още трябва да тествам и за кое по напред да се притеснявам. Хич не се чувствам добре психически и си записах час за психолог.

# 425
Оооох, мен ме извикаха на нощно дежурство, приех само защото спах днеска от 5 до 8ч и така или иначе щях поне до 3ч да стоя будна. Иначе спрях нощните откакто разбрах, че съм бременна. Една колежка караше само нощни през бременността и като се роди бебето спеше през деня, а нощно време купони 😂
И си казах, няма начин просто и започнах само дневни по 8ч, иначе са ни 12ч и половина дежурствата.
Та така.... Утре ще пиша дали съм оцеляла 😂

# 426
Попова, знам колко ти е притеснено и какво ти минава през главата, но знай че не си единствена, че това не е болест а състояние, че много като нас са родили живи и здрави бебета 😊не е толкова страшно колкото звучи, а когато имаш до себе си и добър специалист, няма за какво толкова да се стягаш
С първото си дете де не съм знаела че имам склонност към тромбофилия и не съм прилагала никаква терапия. Роди се 10 дни преди термин-3, 650кг в идеално здраве 😊. И сега можеше да е така, но при положение че вече знам и док ми предписва терапия не ми се рискува на своя глава.
Само бъди спокойна, затова се правят контролни доплер за да се контролират нещата

# 427
Попова, знам колко ти е притеснено и какво ти минава през главата, но знай че не си единствена, че това не е болест а състояние, че много като нас са родили живи и здрави бебета 😊не е толкова страшно колкото звучи, а когато имаш до себе си и добър специалист, няма за какво толкова да се стягаш
С първото си дете де не съм знаела че имам склонност към тромбофилия и не съм прилагала никаква терапия. Роди се 10 дни преди термин-3, 650кг в идеално здраве 😊. И сега можеше да е така, но при положение че вече знам и док ми предписва терапия не ми се рискува на своя глава.
Само бъди спокойна, затова се правят контролни доплер за да се контролират нещата

Много ти благодаря за отговора. Питах моята докторка дали ще трябва да се преглеждам по често,но ми каза че няма нужда защото още от Фм имало индикация за проблеми.Ще ми се да се доверя и да слушам каквото трябва.

# 428
А в какво се изразява индикацията за проблем при прегледа, бебето изостава или какво? Аз още не съм ходила на фм, на 06.07 ми е датата и ще правя доплер, по който разбрах че се гледа дали всичко е ок и спрямо него (прави се периодично) док преценя как да ти продължи терапията. Така ми обясниха на мен😊всичко ще е наред

# 429
Момичета, здравейте Simple Smile
Имам следния въпрос- следя се по здравната каса, в частна болница. За да ми издават болнични всеки месец си има определена такса, която до сега беше 80 лв, вече е 100лв... Днес питах АГ-то дали трябва от тях да си взимам болничните, тя ми каза, че не е задължително мога от всякъде... Та, въпросът ми е някоя запозната ли е по ДКЦ-тата как се процедира с тези комисии или трябва да имам вътрешен човек за да минавам по-лесно... 🙄

# 430
Май навсякъде искат такса, според болницата и населеното място е различна.
В началото си взимах от моя си град, малък град с неструващи лекари. Таксата беше 20 лв.
Сега си взимам от болницата, където работи моя АГ, и където ще раждам. Плащам по 50 лв.
Така че навсякъде става, щом е срещу заплащане...

# 431
А аз мислих, че във Видин е много като давам по 40 лв всеки месец...

# 432
А в какво се изразява индикацията за проблем при прегледа, бебето изостава или какво? Аз още не съм ходила на фм, на 06.07 ми е датата и ще правя доплер, по който разбрах че се гледа дали всичко е ок и спрямо него (прави се периодично) док преценя как да ти продължи терапията. Така ми обясниха на мен😊всичко ще е наред
Аз реших на своя глава да го пусна. На Фм го правят и на мен това ми каза вчера докторката.

# 433
Мами как ви вървят като грамове бебоците 21 г.с. ?

# 434
Моята в 20 г. с. беше 325 грама.

Общи условия

Активация на акаунт