НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 412
  • 749
  •   1
Отговори
# 465
За ФМ долу -горе май са все около 100 лв.Аз си правих 2 ФМ-едната в Надежда (София) за 110 лв,а другата в Ниамед (Стара Загора ) за 100 лв.Прегледите ми на частно + ехограф в Ниамед са по 30 лв,а също и по каса съм записана пак в Ниамед и не плащам нищо.

# 466
Aз съм от много малък град, със скапана болница и лекари. Болничен - 20 лв., прегледи не се плащат, но на ехограф не те и гледат. Гледат за цяла бременност 3 пъти. Има много случаи на сгрешили лекари и фатални последици....
Затова избрах да се следя в съседен, средноголям град, с добри лекари и болници.
Моя АГ работи в държавна болница, където и ще раждам, но се следя в кабинета му на частно. Уж по ЗК, но не съм си плащала досега само изследванията и един преглед. Иначе всеки път по 30 лв. за ехограф. А болничен - 50 лв.

# 467
Благодаря. Да, ще са най-добри приятелки. Самата аз съм близначка. И е много готино.

В края на 20та седм съм. Девойките со 375 и 405 гр.

Кротката тъпчеше с крака по главата на дивата... 😆

Беше много сладко.

# 468
Лейди, така е, знам че не трябва да ги сравнявам, но го правя без да искам. След мои предишни преживявания (към които не искам да се връщам), искрено се възхищавам на майки решили да родят и изгледа три деца и на майки износили близнаци. Поклон пред всички вас! 🤗
Казват, че както се гледат едно и две, така се гледали и три... Или както се бременна с едно така ще износиш и близнаци... Вече не мисля така. Само когато ти дойде до главата и си пред дилема, тогава само виждаш огромната разлика. Браво на вас момичета! 😘

# 469
Силвия, това изследване протромбиново време док ли ти го назначи и плаща ли се (и колко)? От Фраксипарина и на мен ми излизат сърбящи големи бучки. Док каза да им правя компресия с реванол, уж да спазват по-бързо. Правя го вечер, защото много цапа 😣все гадории.... 😁 Другия вариант Клексан не сме го обсъждали, защото цената е *2 и ми идва скъпо наред с всичко останало.
И моят корем върви много голям, бебето също е с 2 седмици напред... А съм в 18г.с....док ми пуска глюкозно обременяване, ок е, но нещо се притеснявам. Да идва тази ФМ да ми кажат че е добре и излишно се притеснявам... Хората си мислят, че съм доста напреднала, а то не е така. Тежи ми от сега. С първата бременост не съм била така... 😁 Нали не съм само аз така? Успокой те ме, че има и други 🤣
Не се притеснявай толкова много , това което си направила е най - доброто за бебето , взела си мерки и си прилагаш инжекциите , познвам много майки които са били на такава терапия и накрая си гушкат здраво и  голямо бебе Simple Smile Личният лекар ми пусна изследването , не съм плащала , но във всяка една лаборатория можеш да го пуснеш , не е скъпо ! Това е за мое лично успокоение , че кръвта ми не е разредена твърде много или съсирена , а си е в нормите и всичко е наред . Единствено на ФМ в 20 г.с. ми казаха че трябва да направя още 3 Фетални Морфологии , в 28 г.с. , в 32 г.с. и в 36 г.с. Защото попринцип бебетата изостават накрая на бременноста и да се следят , ако изостанат единственото решение е родоразрешение , раждат се по - малки но за 1 месец си наваксват всичко Simple Smile
След 1 месец ще ти омръзнат инжекциите , няма изобщо да им отдаваш значение , слагаш я за минутка и хич да не ти дреме , щом се налага ще го правим , лесно майка не се става Simple Smile

# 470
Благодаря за насърчаването 🤗принципно не съм се отчаяла, инжекции те за сега са ок-ще видим само като стане голям корема как ще е. Само дето тези килца.... Хаххаха... Много тежат😂🤣

# 471
Здравейте мами.Вчера бях на ФМ,живея в Англия и казаха,че всичко е наред като очакваме момченце 👶🏻 Тъпото е,че нито ми казаха колко см е,нито колко тежи абсолютно нищо.Хубавото беше,че поне ми казаха пола и всичко е наред.Младежа смучеше палец и ми вкарваше ритници 😂 беше си вълнуващо.Очаквам с нетърпение холидея ми в Бг като там ще посетя 4Д и по-обстоен преглед.

# 472
Здравейте мами.Вчера бях на ФМ,живея в Англия и казаха,че всичко е наред като очакваме момченце 👶🏻 Тъпото е,че нито ми казаха колко см е,нито колко тежи абсолютно нищо.Хубавото беше,че поне ми казаха пола и всичко е наред.Младежа смучеше палец и ми вкарваше ритници 😂 беше си вълнуващо.Очаквам с нетърпение холидея ми в Бг като там ще посетя 4Д и по-обстоен преглед.
Другия път питай, всичко казват, за което попиташ. Друга опция в Групон има ваучери и за 60£ можеш да си вземеш за 4D с всички екстри, видео, снимки и т.н.

Момичета, като ви слушам колко много плащате буквално за всичко и ме хваща яд. Защото издевателстват над младите семейства и после защо раждаемостта е толкова ниска. Грижата за родилките по време и след раждане, също на повечето места е под всякаква критика. Такси, пари, рушвети, за добър ден се дават по 50лв, нечестно е, защото си плащате данъци и осигуровки и всички вие заслужавате добра грижа и отношение, а не да гледат на пациентите си като на клиенти.
 Едно пени не плащам за нищо, всичко ми е по NHS (здравна каса). Може други момичета да имат лош опит, но аз съм със супер положителни отзиви и съм много доволна и от следене и вниманието, което ми се обръща и всичко.

# 473
Тъпото е,че нито ми казаха колко см е,нито колко тежи абсолютно нищо.
На документа, който прилагат към папката всичко пише. Ако попиташ, всичко ще ти кажат с най-малката подробност. Ако сте с електронните досиета и нямаш папка, попитай акушерката на следващия преглед и ще види всичко на компютъра си. Дори ще ти го принтира, ако я помолиш.
4Д ехограф има в много малко болници. Но пък във всички частни кабинети предлагат такива и често има промоции.
Съветът ми е да се запознаеш добре със системата тук, за да не оставаш всеки път разочарована. Всъщност е страхотна!
Честити сини гащи!

Моите бременности за сега са идентични във всички отношения. Да видим как ще продължи занапред.

El1too, честити две девойки!
И в двата рода имаме гена за близнаци и на всеки първи преглед изтръпвам докато не потвърдят, че бебето е едно. Леко да ти е и да остискате до термин!

# 474
Благодаря за насърчаването 🤗принципно не съм се отчаяла, инжекции те за сега са ок-ще видим само като стане голям корема как ще е. Само дето тези килца.... Хаххаха... Много тежат😂🤣
Можеш да ги слагаш и в ръката , тоест някой трябва да ти ги слага .

# 475
Момичета, като ви слушам колко много плащате буквално за всичко и ме хваща яд. Защото издевателстват над младите семейства и после защо раждаемостта е толкова ниска. Грижата за родилките по време и след раждане, също на повечето места е под всякаква критика. Такси, пари, рушвети, за добър ден се дават по 50лв, нечестно е, защото си плащате данъци и осигуровки и всички вие заслужавате добра грижа и отношение, а не да гледат на пациентите си като на клиенти.
 Едно пени не плащам за нищо, всичко ми е по NHS (здравна каса). Може други момичета да имат лош опит, но аз съм със супер положителни отзиви и съм много доволна и от следене и вниманието, което ми се обръща и всичко.

Много зависи в кой град си. Забелязвам примерно, че във Варна на повечето места наистина се плаща за болнични и ехографски прегледи - аз в началото бях при една лекарка, където така се очертаваше, ама я смених (по други причини). Сега не плащам за прегледи, само 5 лв платих за едни изследвания на урина, и то защото бяха допълнителни след 10тина дни лечение и нямаше смисъл да вземам направление. За болничен още не знам дали се плаща, защото не съм вземала.”

Иначе имам приятелки, които са си водили бремеността във Велико Търново и Горна Оряховица и не са платили и 1 лв, включително и за избор на екип, въпреки че едната даже имаше уговорка с конкретен лекар и го извика на Бъдни вечер без да е бил на смяна дори.

# 476
Кога трябва да се избере педиатър за детето?

# 477

Много зависи в кой град си. Забелязвам примерно, че във Варна на повечето места наистина се плаща за болнични и ехографски прегледи - аз в началото бях при една лекарка, където така се очертаваше, ама я смених (по други причини). Сега не плащам за прегледи, само 5 лв платих за едни изследвания на урина, и то защото бяха допълнителни след 10тина дни лечение и нямаше смисъл да вземам направление. За болничен още не знам дали се плаща, защото не съм вземала.”

Иначе имам приятелки, които са си водили бремеността във Велико Търново и Горна Оряховица и не са платили и 1 лв, включително и за избор на екип, въпреки че едната даже имаше уговорка с конкретен лекар и го извика на Бъдни вечер без да е бил на смяна дори.
По-скоро зависи дали се следиш в частна болница (по каса) или в държавна.В частните се плащат и болничните и понякога и ехографските прегледи (имаме право на 3 безплатни по каса).И аз имам приятелки ,които за абсолютно нищо не са плащали ,но в държавните болници.Едната ражда при Цонева в Стара Загора напълно безплатно.Другата ражда в Ямбол.Общо взето избора го правим сами-дали да плащаме или не.Има варианти за без пари,но лично мое мнение е,че държавните ни болници са пълен кошмар-я има кадърен лекар,я не,условията са мизерни,апаратурата не на ниво.

# 478
Деси, аз се следя в Сити Клиник във Варна и мисля, че си е частна клиника - преглед не по каса преди да се регистрирам примерно ми струваше 50 лв, но откакто се регистрирах не съм плащала нищо.

Също така, за съжаление това, че ще си платиш, не е гаранция, че ще получиш добра грижа и отношение. Моя колежка първия път роди в АГ болницата във Варна, с избор на екип уж за да получи добро отношение, ама не е забелязала нищо такова. Сега с второто се чуди дали да не роди при когото се падне като ще е така и 700те лв да ги даде за нещо друго за бебето.

# 479
Деси, аз се следя в Сити Клиник във Варна и мисля, че си е частна клиника - преглед не по каса преди да се регистрирам примерно ми струваше 50 лв, но откакто се регистрирах не съм плащала нищо.

Също така, за съжаление това, че ще си платиш, не е гаранция, че ще получиш добра грижа и отношение. Моя колежка първия път роди в АГ болницата във Варна, с избор на екип уж за да получи добро отношение, ама не е забелязала нищо такова. Сега с второто се чуди дали да не роди при когото се падне като ще е така и 700те лв да ги даде за нещо друго за бебето.
Не плащаш,защото вече си регистрирана,въпреки,че е частна болницата.Аз също се следя в частна болница и всеки преглед на частно си го плащам (моя доктор не води бременност),но в същата болница съм записана при друга лекарка (да ми следи бременността)и при нея всичко ми е безплатно.А за отношението,поне до момента не съм била разочарована.Всъщност аз избрах доктора,а не самата болница.Получавам страхотно отношение,апаратурата е хубава,болницата също.Надявам се и раждането ми да мине леко 🙂

Последна редакция: сб, 29 юни 2019, 10:17 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт