НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 425
  • 749
  •   1
Отговори
# 450
Мами как ви вървят като грамове бебоците 21 г.с. ?
Моята в 20г.с +2 дни на ФМ беше 450 грама .Малко едричка според докторите 😁

# 451
Добре по ми е спокойно 😁 . Ние сме 21 г.с. и днес бяхме 471 грама ☺👶🏼 Шиши. Бях се притеснила да не вървим много големи .

# 452
Здрасти и от мен, оцелях след нощната, но това беше за последно. Няма да си го причиня повече. Глезените ми отекоха, в 9ч също бях на скан, че миналата седмица не видяха всичко, което трябваше.
Бебче си върви едничко, каза коремчето е голямо и искат да ме гледат за гестационен диабет плюс скан всеки месец за следене на теглото, в 20та седмица беше 368г.
Но и големият ми се роди 4.300кг, обяснявам им, че големи ги раждам, те не. Аз лично съм против гледане на ехограф всеки месец, супер излишно е. Тъкмо се бях зарадвала, че сега този преглед, после акушерката и до края на август съм свободна и ще си карам почивката, то сега с тези допълнителни изследвания ще променям плановете в движение.

# 453
Здрасти и от мен, оцелях след нощната, но това беше за последно. Няма да си го причиня повече. Глезените ми отекоха, в 9ч също бях на скан, че миналата седмица не видяха всичко, което трябваше.
Бебче си върви едничко, каза коремчето е голямо и искат да ме гледат за гестационен диабет плюс скан всеки месец за следене на теглото, в 20та седмица беше 368г.
Но и големият ми се роди 4.300кг, обяснявам им, че големи ги раждам, те не. Аз лично съм против гледане на ехограф всеки месец, супер излишно е. Тъкмо се бях зарадвала, че сега този преглед, после акушерката и до края на август съм свободна и ще си карам почивката, то сега с тези допълнителни изследвания ще променям плановете в движение.

Не се притеснявай.Моята в 20г.с беше 450 грама.Върви си едричка,но иначе всичко друго си е наред.

# 454
В 21 г.с + 3 дни на Феталната казаха 450гр. Коментара от доктора беше, че върви големичко с една седмица напред. Ама явно не сме само ние така☺

# 455
А като биете инжекции за тромбофилия, третирате ли с нещо да не сърби?
Ами сърби си Simple Smile но това май е нормално , не третирам с нищо , знам че ще свършат все някога тези инжекции и ще са само един дискомфортен период Simple Smile Важното е бебчо да се чувства добре и да се храни , сърбенето ще мине !

# 456
Благодаря за отговорите момичета, сверих си часовника поне.... В нашата елитна болница в Пловдив направо издевателстват с цените... Имам чувството,че ги повишават постоянно заради циганите които взеха да идват да раждат там, и за да ги откажат вдигат постоянно всичко.. Миналия месец като си записвах час за ФМ изришно питах колко струва- казаха ми 90лв.- онзи ден след скана слизам да плащам, дължите 120лв... Много ме газираха- казах им да си обявят поне новите цени някъде, за да не ме изненадват всеки ден с ново повишение на нещо Rage

# 457
Mamma_mia3, и моята ФМ е 120 лв в Медлайн. И уж съм по каса, а си плащам всеки път ехограф 50 лв. Поне болничният ми е 30 лв, това със 100-те лв си е кожодерство.

Това е положението явно, никоя от нас няма да е спокойна ако се следи само в някое ДКЦ Sad И съответно всички частни болници се възползват от това,  привличайки най-добрите специалисти.

# 458
  • София
Момичета, аз не плащам нищо за болничните... Водя консултацията си в София мед

# 459
След ФМ вчера, едно голямо момче в 20+4, което тежи 480 гр. Спа като пор, легнало на една страна в шкембето, с ръце пред лицето, не видях нищо. Машината сметна термина с няколко дни по-рано. Датата си остава 11.11, за мен няма значение дали ще седмица напред или назад. И първото уж го чакахме по-рано, голяма вървеше, но се роди 3 дни след термин, с нормален ръст и тегло.
Продължавам да не пия нищо, никакви добавки.
На ЖК не плащам нищо, всяко влизане в частния кабинет ми струва по 30 лева. За болничен ме пита самият лекар искам ли или не, не съм плащал и не ми е отказвал издаването.

# 460
  • Наблизо
Да ви кажа,онзи ден Европейският парламент изкара статистика за колко процента от джоба си плащаме при лечение и България е на първо място - 48 процента.Това е просто ужасно.Аз ходя на лекар в България,плащам си и после чакам пари от немската каса.Ама да ви кажа,дори превърнато в евро,пак се плаща повече от при нас!Да не ти се налага да ходиш по доктори Sad в България.

# 461
И тук не влизат парите за рушвети и почерпки.

# 462
Силвия, това изследване протромбиново време док ли ти го назначи и плаща ли се (и колко)? От Фраксипарина и на мен ми излизат сърбящи големи бучки. Док каза да им правя компресия с реванол, уж да спазват по-бързо. Правя го вечер, защото много цапа 😣все гадории.... 😁 Другия вариант Клексан не сме го обсъждали, защото цената е *2 и ми идва скъпо наред с всичко останало.
И моят корем върви много голям, бебето също е с 2 седмици напред... А съм в 18г.с....док ми пуска глюкозно обременяване, ок е, но нещо се притеснявам. Да идва тази ФМ да ми кажат че е добре и излишно се притеснявам... Хората си мислят, че съм доста напреднала, а то не е така. Тежи ми от сега. С първата бременост не съм била така... 😁 Нали не съм само аз така? Успокой те ме, че има и други 🤣

# 463
Благодаря за отговорите момичета, сверих си часовника поне.... В нашата елитна болница в Пловдив направо издевателстват с цените... Имам чувството,че ги повишават постоянно заради циганите които взеха да идват да раждат там, и за да ги откажат вдигат постоянно всичко.. Миналия месец като си записвах час за ФМ изришно питах колко струва- казаха ми 90лв.- онзи ден след скана слизам да плащам, дължите 120лв... Много ме газираха- казах им да си обявят поне новите цени някъде, за да не ме изненадват всеки ден с ново повишение на нещо Rage

Аз днес бях във въпросната болница при док Апостолова. Цената вече е 130лв.

И между другото, от предположение момче и момиче, станаха 2 момичета. 👭

# 464
Аз съм от малък град с ниски залата и цените не са много по-различни -ехограф за 5 минути  е 40 лева,фетална +диск и снимка е 90 лв.Болнични незнам колко струват,защото не работя.

Браво за големите бебета Hug Щерката вървеше големичка първите месеци, пък се роди почти 3 ,300 и то 8 дена след термин.Сега най-вероятно ще съм секцио,но дотам да стигна,има много време .

Много ми е топло навън,пък детето си иска....Излизаме рано и още към 12 бързам да се прибера.А още не са почнали големите жеги- 31° беше.

Ел,честити девойки ,тъкмо ще са си най-добри приятелки от малки:heart:

Бебчо, бременност с бременност няма еднаква.Аз постоянно сравнявам ,а не трябва.С предната бреченност качих много в началото,пък после почти не.Сега ще е обратното май,около 1 кг имам отгоре,и чакам голямото дебелеене тепърва.

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 14:05 от lady_gothic

Общи условия

Активация на акаунт