НОЕМВРИйки 2019 - тема 4

• 23 431
  • 749
  •   1
Отговори
# 435
291 грама госпожица, но в 18 с и 5 ден

# 436
400г. Последен ден от 20г.с

# 437
Момичета, здравейте Simple Smile
Имам следния въпрос- следя се по здравната каса, в частна болница. За да ми издават болнични всеки месец си има определена такса, която до сега беше 80 лв, вече е 100лв... Днес питах АГ-то дали трябва от тях да си взимам болничните, тя ми каза, че не е задължително мога от всякъде... Та, въпросът ми е някоя запозната ли е по ДКЦ-тата как се процедира с тези комисии или трябва да имам вътрешен човек за да минавам по-лесно... 🙄
Уау какви са тези такси? Аз се следя в частна болница и болничният ми е 15лв за месец.

# 438
Аз се следя в Окръжна болница в Бургас, от началото съм в болнични (през комисия естествено), но никога не съм давала пари за това. Може да се запишете и при такова АГ, фективно, колкото да си вземате болнични, а така или иначе за прегледите в частната болница се заплаща... надали ще има проблем. Иначе аз съм много доволна от моят доктор, аз пък и май целият град хахаха

# 439
А мислите ли да ходите на късна ФМ т.е. 3та ? Мисля че се пада в 30 - 32 седмица .

# 440
Mamma_mia3,честита девойка!!!С двама батковци представям си каква радост е за всички Heart

В 21г.с. в моето приложение пише че бебчето трябва да тежи около 360гр.
Аз използвам  Feia .А вие ?
Много чакане ми се струва прегледите да са по веднъж на месец.Аз се следя само на частно и незнам дали е ок толкова рядко,според док не трябва да го мисля,но не се получава Confused

На втора 'голяма'фетална както я наричат ще ходя само живи и здрави,към края на 7ми месец .С дъщеря ми ходих в началото на 8-ми.Според моите лекари е силно препоръчителна,пък и на мен ще ми е спокойно да отида.Ако можеше всеки месец ще  правя на фетална No Mouth

# 441
В болничен съм от самото начало, но до момента не съм плащала за такъв.

# 442
Lady gothic, аз също съм на частно и въпреки че лекаря би имал изгода, ме вика по веднъж на 5 седмици. Ако нямаш проблемна бременност, така е нормално. Друг е въпросът, че ние сме нетърпеливи.

# 443
Момичета, здравейте Simple Smile
Имам следния въпрос- следя се по здравната каса, в частна болница. За да ми издават болнични всеки месец си има определена такса, която до сега беше 80 лв, вече е 100лв... Днес питах АГ-то дали трябва от тях да си взимам болничните, тя ми каза, че не е задължително мога от всякъде... Та, въпросът ми е някоя запозната ли е по ДКЦ-тата как се процедира с тези комисии или трябва да имам вътрешен човек за да минавам по-лесно... 🙄
Уау какви са тези такси? Аз се следя в частна болница и болничният ми е 15лв за месец.
Аз също се следя в частна болница и болничните са по 20 лв.А за комисиите-виждате къде има комисия във вашия град и отивате и питате,но имат право да Ви откажат.Комисиите се състоят от 2-ма лекари и като не се следите при никой от тях (или не Ви праща лекар с който работят) почти сигурно е,че ще Ви откажат.Аз се следя в Стара Загора,но иначе съм от Ямбол и едната комисия ми отказа.

# 444
В 19+4 г.с. 361 грама , момиче . Заплащам по 15 лв. за болничен в клиника Щерев. Даже ми е странно , че трябва да плащам ама хайде....
Аз също съм с тромбофилия , бия си инжекции и пия по 1 таблетка Акард от 150 мг. Скоро си правих иЗследване на кръвта ( протромбиново време) и излезе в норми , значи имам нужда от таЗи терапия ,за да се храни бебчо по-добре Simple Smile Явно някои хора са склонни за образуване на тромби( съсиреци в кръвта) които пречат да се захранва плацентата и трябва да им се разрежда кръвта , в това няма нищо страшно стига да се диагностицира навреме Simple Smile края ще е “happy end”. Simple Smile

# 445
Аз се следя в Окръжна болница в Бургас, от началото съм в болнични (през комисия естествено), но никога не съм давала пари за това. Може да се запишете и при такова АГ, фективно, колкото да си вземате болнични, а така или иначе за прегледите в частната болница се заплаща... надали ще има проблем. Иначе аз съм много доволна от моят доктор, аз пък и май целият град хахаха
Не плащате,защото сте в държавна болница.Момичето се следи по здравна каса в частна болница (има разлика).За прегледите по ЗК не плаща,но за болничните (комисия) се заплаща.

# 446
Мами, някои от вас да са ползвали с първото си детенце https://visvitalisbg.com/product/abc-design-bebeshka-kolichka-3- … eet-abc3tc3902702
И ако може споделете мнение.Благодаря предварително ! Simple Smile

# 447
И аз с баткото се следих в частна болница, но за болничен и стотинка не са ми искали. Направо припаднах като видях тея 100 лв😱

В първия ден на 20гс беше 295 гр, което се води по средата на грамажите за седмицата.

При нормална бременност е безмислено прегледите да са по-често от веднъж месечно. От 34 гс ще станат на всеки 2 седмици.

# 448
А като биете инжекции за тромбофилия, третирате ли с нещо да не сърби?

# 449
  • Благоевград
И при мен го измериха в 20 г.с. и 1 ден - 297 грама, това е от феталната морфология данни.
Снощи и онази вечер го усещам и през нощта, до сега не се беше случвало. Особено снощи, хич не спах добре, нещо ми беше напрегнато, нервно, ядосах се нещо и цяла нощ сънувам някакви щуротии.  ooooh!
Аз съм с "Майко мила", обаче след определена седмица искат да се плати еднократно и все не успявам да се справя. Но пък статиите, които качват, ги намерих абсолютно същите в друг сайт, едно към едно. Кой от кого преписва, не ми е ясно  Laughing

Редактирам се, за да пиша на vesibu - при мен се получаваше сърбеж няколко часа след поставянето на лекарството, обикновено след около 10-12 часа, мястото ставаше супер сърбящо, една голяма подута червенина, огромна. Оказа се, че това е алергична реакция и нищо не ми помагаше. Докторката ми го смени с "Клексан" и съм много доволна. От Фраксито направих буци на корема, с Клексан нямам проблем, дори не ми стават синини. Попитай лекаря си. За съжаление в БГ Клексанът върви към 7.50 на инжекция, на мен ми го купуват от Гърция доста по-евтино.

Общи условия

Активация на акаунт