Паническо разстройство - 37

• 37 696
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Четох за изследване на сърцето с Хотлер обаче не разбрах в болница ли се прави или може и в дома на пациента

# 106
Четох за изследване на сърцето с Хотлер обаче не разбрах в болница ли се прави или може и в дома на пациента
Казва се Холтер и има пре достатъчно информация в интернет как се прави и къде.
Защо ти е на теб? Заради сърцебиенето ли?

# 107
Не се прави в болница. Даже идеята на това изследване е човек да е в нормалната си ежедневна среда. На работа ходиш с него, спиш с него, всичко правиш с него. На мен заради аритмията два пъти са ми слагали холтер. Ако ти предлага лекар, направи си го, не е лошо да знаеш и да си спокойна че нищо ти няма.

# 108
Не се прави в болница. Даже идеята на това изследване е човек да е в нормалната си ежедневна среда. На работа ходиш с него, спиш с него, всичко правиш с него. На мен заради аритмията два пъти са ми слагали холтер. Ако ти предлага лекар, направи си го, не е лошо да знаеш и да си спокойна че нищо ти няма.
Тук в УК ти дават едно портативно ЕКГ устройство и си го ползваш когато усетиш, че не ти е ок сърцето. Прави ти мониторинг, събира данните и после го връщаш за разчитане от доктора. По негова преценка, според резултатите решават дали ще има бъдещи изследвания или не.

# 109
Мисля че същото е и тук в БГ, както го описваш. Поставя ти го лекар, носи се под дрехите , съвсем малко е. Има бутонче което да натискаш в моментите когато не ти е добре на сърцето. Примерно лежиш и правиш пулс 140. Защото ако тичаш или извършваш тежка физическа работа пак ще докараш такъв пулс, но ще е нормално. При разчитането обръщат сериозно внимание на такива отбелязани от пациента моменти в ЕКГ-то, но и цялостно гледат де. Така беше при мен поне.

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 17:14 от Salii

# 110
И моя холтер беше такъв.За 7 дни го носих

# 111
Али, имах изпити и съвсем съм се отнесла да ти пиша. Пиех в12, но ми ставаше много лошо от него и го спрях още миналата година. Даже гледам още си седи тук.

Хептен съм се отчаяла. Никаква работа. Утре ще ходя да видя на едно място, но ми казаха, че било горещо. На мен ми става лошо от жега. Нормалните не могат да си намерят работа, та ние. Е, нормални сме си де, но лесно ни става лошо. Тези трябва да са идиоти, да си плащаш здравните и осигурителни застраховки, с какво бе, малоумници, като сме безработни, а някои няма и на кого да разчитат.

Депресирала съм се, че не мога да се поразходя, тук ту ще вали, я няма. Я да поспя и да се поуспокоя!

# 112
Мисля че същото е и тук в БГ, както го описваш.

Тук имах предвид, че е преносимо Simple Smile Не се поставя от лекар а е като малка кутийка, стояща в калъф.  Както апарат за кръвно на пример.

# 113
на моят син холтерът му създаваше неудобства, ама той е тийнейджър и като шило в торба-не стои.
Аз пък днес разбрах, че тази шефка дето ме беше смачкала и съсипала-починала. И аз, представете си, се натъжих. Цял ден ми е кофти.

# 114
Разбира се че ще се натъжиш. Значи че си добър човек Али.
Днес не съм мърдала никъде. Много е горещо. Ама то и вътре трудно се стои. Така все мисля за нещата които ми предстоят. Като щъкам се разсейвам, а и физически съм по-добре. Хайде , да е спорна новата седмица. Всеки да се похвали с нещо. 😘

Последна редакция: нд, 23 юни 2019, 19:27 от Salii

# 115
Хей,привет!
Jerry F,чувствам се като теб. Никаква работа.  Тази седмица ми се обадиха от две места,като разбраха,че имам малко дете ме отсвириха. И точно как като имам 0 лв доходи,всеки месец си вадя от джоба да платя осигуровка.
Жегата ме мъчи,но винаги си е било така.
Вчера бяхме извън града,понесе ми добре.
Предстои ни почивка.  Гледам да не го мисля. Заради детето стискам зъби. Знам,че ще е на седмото небе от щастие. А на мен това ми стига да не се предавам на ПА.
То не знаеш откъде ще ти дойдат.  Одеве в кварталния магазин,чувството,че всеки момент ще припаднеш,естествено и сърцето ми се разхлопа. Почнах да се оглеждам,мина ми през ума да излезна. Ама си казах,абе да става каквото ще.
Бързо отмина.
Но както казах,не понасям жега,а беше адски задух в магазина.
Прохладна вечер и успешна нова седмица!

# 116
И аз се записвам в новата тема..На всички ни пожелавам само да сме живи и здрави...аз съм все така зле ,че сега и някакъв вирус май ме е хванал и е кошмарно направо цял ден лежа..

# 117
Миналата седмица си изследвах витамин б12 и според техните стойности съм в нормата. Обаче впоследствие разбрах, че в България референтните стойности са занижени, тоест имам дефицит и съм много объркана и очудена, защо пренебрегват този витамин. В града ми едва ли ще намеря и компетентен лекар, който да ми обърне внимание точно за това, а не искам сама да си назначавам каквото и да е.

# 118
Какви са резултат + референтни?

# 119
Какви са резултат + референтни?
Резултата ми е 200.60 pmol/l
Референтни 140.00 - 490.00

Общи условия

Активация на акаунт