На море в Гърция 2019 - III

• 41 423
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Благодаря! Пътя до Гоцето и дори до с. Нова Ловча го знам, но до самото КПП Илинден не съм патувала. Значи ще се преживее и при необходимост ще се минава от там. За тези, които ще минават през този район препоръчвам Екозона Белите скали до с. Гайтаниново. Прекрасно място и невероятно вкусна и риба в ресторанта на комплекса, която се вади от развъдник в езерото.

Е, значи си го знаеш. В сравнение с този до Гайтаниново, до КПП-то е като магистрала.Grin

# 436
  • Бургас
Здравейте Hug
От скоро ви чета и се радвам, че има такива теми да се информирам и хора, които дават безценна информация безвъзмезно Hug
Тааа планувам почивка в Гърция средата на август и ще съм много благодарна на предложения от към хотели/ апартаменти , плавожове, таверни всичко, което би допринесло за една спокойна и ползотворна почивка.
За момента сме ходили два пъти до Тасос. Първия път преди 6-7г. на Скала Потамия, по спомени не беше лошо само дето дъщеря ми тогава на 3г. лепна вируса на пътешественика и беше голяма емоция, без рецепта нищо не ни дадоха в аптеката за повръщане и раз.....во само глюкоза на прах. Тази година отново посетихме Тасос за ден плаж   обикола на целия остров с кола. Купих си и зехтин и маслини и обратно в Кавала. В Кавала сме били няколко пъти предимно нощувка за ферибота за о.Лимнос сутринта - две години подред ходим там. Моя мъж и дъщеря ми( там се научи)карат уинсърф. За о. Лимнос мога да кажа,че е много спокоен остров, не е пренаселен от към туристи - такива и места търся пък ако има и спот за унсърф още по добре за каращите домашни Blush

Идеята ми е да тръгнем от Бургас през Маказа надявам се да няма тогава много опашки, да останем 2-3дни в Неа Перамос, началото на юни ходихме там на плаж, на градския не ни хареса особено пясъка беше едър, но пък в една гирус таверничка как ни хареса и хапването и пийването, после ходихме до един плаж с бар беше доста шумно, но пък имаше настроение и хубава музика.
След това искам да слезем до Каламата ( не зная дали за ден се стига до там, може и някъде другаде по пътя да направим спирка за два дни?). В Каламата или по точно искаме да отидем до едно близко селце в което работеше покойната ми свекърва, която остави живота си там преди многооо години. Плануваме го с мъжа ми от доста време и все не намираме възможност. Та евентуално в околкостите на Каламата 2-3 дни нощувки. И след това се чудя на къде..... към Кефалония или да хванем към Пирея и от там до някой остров в южната част.
Ще очаквам да споделите кой маршрут е по добър на запад към Йонийско море или на юг някой остров с вятър за унсърфистите Grinning

Ще съм благодарна за всчико споделено Hug

# 437
  • София
maya_76 От Неа Перамос до Каламата за един ден ще е доста изморително според мен. Колко дни имате общо не разбрах? След Каламата аз лично бих препоръчала остров Елафонисос, плажът Симос е райско местенце, а има и вятър за сърфистите. Или из Пелопонес да пообиколите, там където и да свърнете е прекрасно.

# 438
  • have faith and be patient ..
Скрит текст:
Четвъртък вечерта в 11:30 / 12 без нещо тръгнахме от Варна и в 04:07 бяхме на капитан Петко войвода ,,имаше 1 кола пред нас ,минахме за минути ..в Гърция отбихме малко да дремнем на едно местенце и в 8 бяхме на плаж ,малко след александрополис в 12 се настанихме в хотела и така .. пътя мина доста бързо

Сподели моля те, точно откъде минахте, обмислям и този вариант, въпреки че имам кофти спомени от пътя Свиленград-Бургас.  Заради опашките по границата и аз още не мога да реша откъде да мина. Преди минавах през Кулата-София-В. Търново-Варна, после Маказа-м. Тракия-Карнобат-Ришкия-Шумен-Варна. За Маказа вече не може да става въпрос явно, Кулата я дадоха днес с 5км опашка. През Илинден веднъж съм минавала и после триста пъти съжалих, пътищата в района бяха ужасни, особено около Юндола, сега не знам как е.

Аз нито искам да пътувам сама с две деца посред нощите, нито мога да дремвам в колата, та все се натрисам на опашките. Поне мога да избера делничен ден, все е нещо.

Варна-Бургас , от Ямбол към Свиленград ,през селата .. има малко гаден път ,но не е нещо кой знае какво ..

# 439
В момента сме на Кулата.... Никога досега по това време не сме чакали толкова. Забихме в задръстването в 06:50 часа и стигнахме до гръцката табела Weary Дотук 40 минути и не знам колко още ще киснем... А умишлено тръгнахме, първо - в неделя, и второ - в 04:30 часа, вместо в 05:00 часа, както обикновено.

# 440
От тия задръствания да ти се отще да почиваш! Някой има ли наблюдение как стоят нещата вечер на границата, след 20.00 часа например. С малко дете сме и обмисляме варианта да тръгнем в петък вечерта лъм18часа от София?

# 441
  • София
В момента сме на Кулата.... Никога досега по това време не сме чакали толкова. Забихме в задръстването в 06:50 часа и стигнахме до гръцката табела Weary Дотук 40 минути и не знам колко още ще киснем... А умишлено тръгнахме, първо - в неделя, и второ - в 04:30 часа, вместо в 05:00 часа, както обикновено.
Може да ме гони параноята, но почвам да си мисля, че това е поредния трик на държавата да привлече нашенци към нашето черноморие.

# 442
И аз същото си помислих.

# 443
Минахме точно за час и 10 минути, като нашата проверка беше за по-малко от 15 секунди. Не знам на какво се дължи забавянето, ама като питахме, ни казаха, че имало много хора. Да, бе да. Много хора има, щото се задръства заради вас...

А на нашето море няма да стъпя... По-скоро ще спим в Сандански и ще тръгнем в 4:00 ч, ще тръгнем в понеделник, ще почиваме в Турция, но на нашето море - не!

# 444
Ние пътувахме за Гърция в понеделник и бяхме на Кулата към 14 часа. От нашата страна ни пуснаха бързо, но при гърците си отвисяхме близо час. И аз уж бях планирала да тръгнем в понеделник, за да няма чакане, но не се получи. Да видим как ще е на връщане други ден във вторник.

# 445
  • Варна
И нашето моренце става , стига да знаеш къде и как , пък и е на 15 мин. пеша от вкъщи.Аз гледам в 8 - 9 да съм на плажа и гледам в 11 - 12 да се изнеса преди да се натъпчат тълпите , ама то и в Северна Гърция стана така Simple Smile

# 446
  • Бургас
maya_76 От Неа Перамос до Каламата за един ден ще е доста изморително според мен. Колко дни имате общо не разбрах? След Каламата аз лично бих препоръчала остров Елафонисос, плажът Симос е райско местенце, а има и вятър за сърфистите. Или из Пелопонес да пообиколите, там където и да свърнете е прекрасно.

Благодаря Hug
Аз обмислям поне13-15дни то за по малко не си струва. Къде според вас е добре да се спре между Неа Перамос и Каламата ----Коринт?

Щом и ние от морето предпочитаме гръцкото море, за мен лично е по чисто, по спокойно, по евтино дори. Храната е прясна и вкусна или поне където сме били е било така. Има къде да спреш свободно без да плащаш синя или зелена зона или на някоя тиква платен паркинг за място където го намериш из Каваци да речем, миналата година 5лв, тази 8лв ако искаш, а условията същите. За сянката и шезлонга да не говорим, пък за храната на последно място.....

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 08:43 от maya_76

# 447
В момента сме на Кулата-1,5 км.- 1 час.

# 448
И нашето моренце става , стига да знаеш къде и как , пък и е на 15 мин. пеша от вкъщи.

Абе, аз се позамислих за нашето море, въпреки че  държавата заслужава да бъде наказвана заради бетонната джунгла, която направи там.
Обаче търсих апартамент на тихо място с две спални, хол и малка кухня, колкото да нарежа плод или салата, и не намерих.  В повечето случаи апартаментите в България са много по-добре обзаведени от гръцките, но разпределение и цени ужасяващи. При апартаменти с две отделни спални ми таксуват седем човека, защото са сложили още два разтегателни дивана в хола и кухнята и цената излиза почти двойна на гръцката.

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 09:26 от Дъждец

# 449
И аз същото си помислих.

Българските граничари да го правят ОК, ама на излизане не проверяват ли гръцки полицаи а на влизане БГ

Общи условия

Активация на акаунт