На море в Гърция 2019 - III

• 41 480
  • 758
  •   1
Отговори
# 300
Искам да попитам на Елафонисос водата през септември топла ли е все още?
Тогава е най-топла. Много съжалявам за неприятната поредица събития около вас, дано успеете да си организирате хубава почивка по друго време.

# 301
При нас задръстване и чакане нямаа Да се движиш по вода си е друго Наближаваме е Пелопонес искаме да минем под моста на Рио
Внимавайте,че идва бурен вятър!Като минете под Рио,на къде...Няма да обикаляте от запад,така ли?
много ти благодаря Имаме всякакви уреди на яхтата и
anemometer за вятър Появи се вятър но ние знаехме
Ще минем под моста нарочно два пъти и после тръгваме към Килини и ще обиколим всичко  thanks
днес стигна до 35 градуса но водата е до нас

# 302
Привет, следващата седмица пътуваме за   Каламици, по-точно къмпинг Цитрели. Ако някой е ходил в района би ли споделил приятни ресторантчета с хубаво приготвена риба?

# 303
 Здравейте всички,
Нова съм в темата Simple Smile Споделете мнение за почивка в Ситония в самия край на септември от 27 до първите дни на октомври. Имам много добра оферта за хотел там и мисля да се възползвам. Единствените ми опасения са относно времето. Дали няма да е твърде хладно за плаж. Гледах в Гисметео дневниците назад през годините и всичко изглежда приемливо - 23-24 градуса през деня (вечер доста хладно към 14). Не знам доколко може да се вярва, затова кажете - ходили ли сте в края на септември и как е било времето Simple Smile 

# 304
Сега четох коментари на комплексчето ,в което ще отсядаме и имаше доста коментари ,че са им искали допълнително 50 евро за да си ползват климатика....(за седмица)
Това нормално ли е?
Случвало ли ви се е?
Аз избирам оферти, където не искат допълнителна такса за климатик

# 305
  • София
Шишарка, била съм на Ситония в края на септември и за два дни изгоряхме, след това такъв дъжд се изля, че повече не бих повторила такова късно море.

# 306
Шишарка, била съм на Ситония в края на септември и за два дни изгоряхме, след това такъв дъжд се изля, че повече не бих повторила такова късно море.

А ако се излее дъжд през август както се случва напоследък пак ли не бихте повтори ли? септември си е супер за Гърция а на юг и октомври В момента сериозно светка наад нас, търсим спокойни води излязоха вълни

# 307
Стига бе хора. Септември става за море в България, вие се чудите за Ситония.
С дъждовете си е малко божа работа въпреки че септември си е доста сух месец.

# 308
Ако годината е суха и няма валежи по-рано през септември, времето си е чудно за море. Но ако падне голям дъжд, водата изстива и вече няма какво да я стопли. Въпреки че съм виждала хора и ноември да се къпят на Халкидики Simple Smile Ама не е всяка година.

Ginger37, таверна Зорбас е добра, а също и няколко км по-натам в Порто Куфо има доста голям избор от рибни ресторанти.

# 309
Аз точно септември най-много обичам Гърция, големия туристопоток се изтегля заради началото на учебната година и става доста по-нормално за плажуване. Обикновено ходим на плаж до началото на октомври, често става и до по-късно, но изтичат разрешителните на летните заведения тук и събират всичко, а аз си харесвам шезлонга, чадъра и фрапето с плажа.

# 310
  • София
Крисимор, дъжд през август на 35 градуса жега е едно, на 25 е съвсем друго. Плюс това жената пита за началото на октомври, Ситония, а не Крит и сама е дала ориентир 23-25 градуса дневна и 14 гр вечер.
С такива темп и дъжд, аз лично съм с яке , а не с бански на плажа. Но както си прецени сама жената.

# 311
  • София
Има ли някой из Халкидики тези дни.? Тук в София потоп,  чудя се нататък как ще е,  че пътуваме и сме там до неделя.
На Ситония няма никакъв дъжд. Малко подухна вчера, но бързо се укроти. Морето е спокойно и топло.

# 312
  • София
Последните години закриваме сезона в края на октомври на Халкидики. Вечер трябва да се облече човек, но през деня е било идеално.

При нас вчера бе пълно безветрие, а колата показваше 42 градуса. Днес отново излезе вятър и е разкошно.
Следобед ще обикаляме  източната част на острова. Надявам се да открием и добри места за хапване в планинските села.

# 313
Благодаря за отговорите Simple Smile
Решено е, ще се ходи в края на септември, защото нямаме друго време, в което може да се освободим и аз и мъжа ми по едно и също време.

Иначе в началото на септември в последните 3 лета ходя в скучната Аспровалта. Времето винаги е било страхотно, но тази година няма как, а и ми омръзна.

За Ситония съм се спряла съм се на Porto Carras Meliton 5* в Неос Мармарас https://www.portocarras.com/resort/accommodation/meliton-hotel/

Оценката му в букинг не е много впечатляваща - 7.7 въпреки, но офертата, която имам е добра и маййй...ще се мятам.

Ако някой е ходил там да сподели мнение преди да платя Simple Smile

# 314
  • Варна
 Споделете мнение за почивка в Ситония в самия край на септември от 27 до първите дни на октомври. Имам много добра оферта за хотел там и мисля да се възползвам.

Шанса да се прави истински плаж с къпане в морето и т.н. е мноооого малък.Да не говорим , че последните 10тина години има случай когато и началото на септември се тръгва по якета и анцузи и с чадъри.А имам и преди 2 години цяла първа седмица на октомври страхотен плаж в Неа Ираклица , а последния ден заваля такъв дъжд , че ни изгони с ракетна скорост . Ако искате на сигурно идете в Анталия Simple Smile

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 09:29 от peterky2002

Общи условия

Активация на акаунт