На море в Гърция 2019 - III

• 41 471
  • 758
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Благодаря за отговорите Simple Smile
Решено е, ще се ходи в края на септември, защото нямаме друго време, в което може да се освободим и аз и мъжа ми по едно и също време.

Иначе в началото на септември в последните 3 лета ходя в скучната Аспровалта. Времето винаги е било страхотно, но тази година няма как, а и ми омръзна.

За Ситония съм се спряла съм се на Porto Carras Meliton 5* в Неос Мармарас https://www.portocarras.com/resort/accommodation/meliton-hotel/

Оценката му в букинг не е много впечатляваща - 7.7 въпреки, но офертата, която имам е добра и маййй...ще се мятам.

Ако някой е ходил там да сподели мнение преди да платя Simple Smile

Потърси с търсачката мнения за хотела и в букинг също може да прочетеш. Позната беше ходила, единствено от плажа на хотела беше недоволна.

# 316
Снощи гърмеше светкаше Днес всичко е наред пече та се къса
Странно е да питаш за Гърция а някой да те праща в Турция
На Порто карас единствено спираме с яхтата Този хотел няма нищо общо с красива Гърция Не препоръчвам

# 317
Здравейте,
Трябва ми място в северна Гърция, което да не е пренаселено в края на юли. Има ли въобще такова? Бях в Неа Перамос на 15 този месец и беше страхотно, но все пак беше началото на сезона, та едва ли ще е толкова спокойно юли...

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 10:22 от Blue_blue_sky@

# 318
  • София
В този час и ден,  в момента, има 10коли на Кулата.  Пътя също е спокоен.  Надяваме се и слънце да имаме надолу..

# 319
  • София
Топло е ,но има доста вълни на Олимпийската.Надявам се да утихне вятъра

# 320
  • Пловдив
Здравейте, за първи път искаме да почиваме на Керамоти, бихте ли ми препоръчали хотелче близо до плажа и на сносна цена. С дете се на 5 сме.
https://www.facebook.com/orangehouseapartments/

# 321
За втора поредна година ще ходим в тази вила със семейството: https://www.booking.com/hotel/gr/princess-garden.en-gb.html?aid= … p;type=total&

плажът е наблизо, къщата е страхотна. много съм доволна

# 322
  • have faith and be patient ..
Приятели, четвъртък по нощите тръгваме за Plaza Ramada Thraki  до Александрополис, някакви пресни мнения и съвети ?

# 323
  • София
А ние в събота заминаваме за о. Корфу и тези дни прочетох малко повечко за него, но имам въпрос относно забележителностите:
- крепостта Ангелокастро - от снимките не мога да преценя от паркинга много ли е ходенето до крепостта горе и дали е подходящо за деца на 7-8 години, тъй като някъде четох че на места не било добре обезопасено.
- манастира на Палеокастрица - виждам, че до него се стига с кола, но и там ли са така тясни пътищата, че пишеше на едно място колко трудно било за разминаване.
Дотук като чета впечатлението ми за пътищата на острова е, че са много тесни....навсякъде казват с по-малки коло, скутерчета....ама ние сме 2-ма възрастни и 3 деца Simple Smile  Миналата година бяхме на Пелион, така че може да ме ориентирате с тамошните пътища...по-зле или по-добре Simple Smile Simple Smile

# 324
Ако сте ходили на източен Пелион, никакви пътища в Гърция не могат да ви стреснат. На Корфу не че са по-лоши (макар да са тесни и завоести като навсякъде из островите), по-скоро разликата е, че в сезон са доста натоварени с трафик, и то една голяма част от него - малоумни англичани, които за пръв път сядат на ляв волан.

# 325
  • София
Благодаря Параход, малко ме успокои.
Както бях споменала спонтанно първо резервирахме за там и после тръгнах да проучвам острова Simple Smile
Като гледам и времето няма да ни стигне за всичко , но ще повтаряме Simple Smile

# 326
Тази година ще сме за втори път в Гърция и за втори път, пак на същото място, във Фанари. Много се оглеждах за нещо ново, но не посмях да рискувам. Още повече, че сме с компания и не искам да ги подведа.

Искам обаче, тази година да посетим района около Кавала, /Палио, Неа Перамос или Ираклица. Да направим плаж и да поогледаме за другата година. Как мислите, дали е подходяща за еднодневен плаж? Тръгване след закуска и прибиране вечер.
Гледах също и да отидем до Керамоти и от там до Тасос, но не мога да приценя дали ще успеем в рамките на ден.

# 327
  • Пловдив
Лиана11, подкрепям написаното от Параход. Сравнено с Пелион уловката не е пътят, а задръстванията. Обаче хората са свикнали и регулират трафика при нуобходимост- примерно около двореца на Сиси се мени дали е еднопосочно или двупосочно. За Палеокастрица манастира -оставете колата долу на широкото, близо е. Най-голямо шоу става, като се засрещнат два туристически автобуса нанякое тясно място, не местни разбира се, а примерно румънски и български - е те тогава няма разминаване Simple Smile

# 328
Отново 24-часова стачка на фериботите на 3 юли
http://www.ekathimerini.com/241884/article/ekathimerini/news/doc … g-ferries-tied-up

# 329
  • София
Тази година ще сме за втори път в Гърция и за втори път, пак на същото място, във Фанари. Много се оглеждах за нещо ново, но не посмях да рискувам. Още повече, че сме с компания и не искам да ги подведа.

Искам обаче, тази година да посетим района около Кавала, /Палио, Неа Перамос или Ираклица. Да направим плаж и да поогледаме за другата година. Как мислите, дали е подходяща за еднодневен плаж? Тръгване след закуска и прибиране вечер.
Гледах също и да отидем до Керамоти и от там до Тасос, но не мога да приценя дали ще успеем в рамките на ден.

Става, разбира се. На Керамоти няма какво да му гледате, освен да поседите на плажа му, после 2-3 часа разходка в Тасос.
За Кавала е също си оставете толкова, най-добре на връщане от плажовете, ще изпукате от жега по стария град.

Общи условия

Активация на акаунт