На море в Гърция 2019 - III

• 41 499
  • 758
  •   1
Отговори
# 330
Не бих ходила за 2-3 часа до Тасос. Освен ако не искате да се повозите на ферибот Simple Smile
Можете да направите плаж на Авдира, Еразмио или Керамоти и да разгледате Кавала после, след най-силното слънце, както е предложила и Йованка.

# 331
Здравейте! Ще съм Ви благодарна ако споделите впечатления и отзиви от Ксилокастро в Коринтския залив. Има възможност тазгодишната ни почивка да е там, а няма много инфо в нета. По снимките от Гугъл Земя някак много "езерно" ми изглежда, а и плажната ивица ме притеснява, че е тясна. Пълна противоположност на Ситонските плажове.
Така ли е?

# 332
Гадни са плажовете на целия Коринтски залив за моя вкус. Иначе районът е красив и автентичен.
За по-прецизен поглед от въздуха може да видиш и сателитните снимки и видео на tripinview (на 1-ва стр.)

# 333
Моля за съвет-кое си струва да се посети повече Балос или Елафониси?Ще бъда отседнала в Ханя.

# 334
  • Пловдив
Здравейте, трябва да предплатя за резервация. По какъв начин ще ме посъветвате да преведа пари по сметка в Гърция? Благодаря ви предварително!

# 335
  • софия
Transferwise

# 336
Моля за съвет-кое си струва да се посети повече Балос или Елафониси?Ще бъда отседнала в Ханя.
За мен - Балос. Но най-добре и двете, разбира се Simple Smile

# 337
И какво му е гадното на плажа Ксилокастро пефкас и гората спираме там даже си има син флаг Супер е и Milokopi красота
 Минахме два пъти под моста Рио невероятно сякаш си мравка 

# 338

Аз съм за Елафониси, но ако можете да изкарате поне една нощувка там, за да се насладите преди и след тълпите

# 339
И какво му е гадното на плажа Ксилокастро пефкас и гората спираме там
Гаден камъняк е. Не само там, а на Коринтския залив по принцип няма пясъчни плажове, а дори и камъните не са от красивите обли камъни "воцало", а просто тъп сив чакъл. Иначе за разходка е хубаво.

Брадли Купър,
много красиви снимки си показала, но мен лично Елафониси ме разочарова. Дори и рано сутрин и късно вечер да иде човек (бяхме късно вечер), пак правят кофти впечатление 5000-те чадъра и нахвърляни навсякъде шезлонги, както и заключените тоалетни и душове. Следващия път ще ида през март, за да се насладя на природата без намесата на туристическата индустрия Simple Smile
На Балос също има много хора, но може би някак заради това, че е резерват, и заради трудния достъп отпечатъкът е по-малък, идват и си отиват. Елафониси е съсипан.

# 340
Наложи се да си анулирам резервацията  за края на юни, ММ почна нова работа.
А така се бях настроила за море...
Мислим през юли да отидем за дълъг уикенд наблизо. Моля, ако някой може да ми препоръча новичко студио до плажа в Неа Ираклица, Перамос, Офринио.

Благодаря за новата тема, Параход!

Мога да ви препоръчам в Паралия Офринио,двустаен с просторен дневен тракт- ако желаете повече инфо 0898294855
Много благодаря! Точно вчера резервирах ......и е без право на канселиране.

Понеже в петък пътуваме имам супер сериозен въпрос.
Ще пътуваме с джип, който отзад има теглич. На ММ му казали, че имало 350 евра глоба в Гърция за теглич.
И сега мисли да го маха, а нашия трябва да се демонтира в сервиз. Мисля си, че просто колегите са го наплашили напразно.
Знаете ли наистина да спират и глобяват за теглич????

Последна редакция: пт, 28 юни 2019, 14:47 от AnMary

# 341
В Гърция по принцип не съм чула да спират ако не се извърши нарушение по пътя. Но спрат ли ви за нещо, вероятно ще добавят и теглича в “сметката”. И аз знам, че е забранено.

# 342
  • София
Ще пътуваме с джип, който отзад има теглич. На ММ му казали, че имало 350 евра глоба в Гърция за теглич.
И сега мисли да го маха, а нашия трябва да се демонтира в сервиз. Мисля си, че просто колегите са го наплашили напразно.

Махаме го винаги, и нас ни наплашиха.Grin

# 343
  • Варна
Не е точно за тегличите. Има си особености. Прочетете, има писано и не разчитайте на един мъж каза (ЕМК).
Това е от преди няколко години, но няма прични за промяна:
https://www.escadra.bg/towing-in-greece

# 344
  • Варна

Разгледайте големия талон на колата.Там на гърба има има точка ''О'' - ''технически допустима маса на тегленото ремарке '' . Ако тази точка я има на лицевата страна след нея е вписана цифра и това значи че фабрично джипа може да тегли ремарке , т.е. - има фабричен теглич.Тогава просто носете големия талон и карайте спокойно.Ако на лицевата страна точка ''О'' липсва - сваляйте теглича .Ако ви спрат - ще ви глобят.

Общи условия

Активация на акаунт