Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 57

• 27 649
  • 761
  •   1
Отговори
# 585
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Тя темата за ИР е позамряла, последно аз писах 🙄
ЛЛ каза, че това било наистина добър резултат 😡
Сега погледнах, на долна граница на ИР съм!!!!! 🤯
А ЛЛ ми обяснява, че всичко е супер. Ужас!!!!!

Днес взех 37.5 и като, че ли е по-добре. При 50 се юркам 100 неща да правя и вечер съм труп, с 25 едвам избутвам деня, пак съм труп без нищо да правя 😒

Последна редакция: пн, 26 авг 2019, 22:38 от asyalein

# 586
asyalein, виж и в тази тема.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1136431

# 587
Здравейте!
При Хипотериодизъм, рискова ИР и синдром на ПКЯ  при 20 годишно момиче, с нередовна менструация, къде трябва да търсим причината за постоянно бяло течение, може би гъбички? В момента, в който свърши назначеното лечение се появяват отново! Пие хормон Еутирокс 25 мг и Глюкофаж ХР 500 . Утре ще пускаме секрет за изследване, а на 04.09. сме на преглед при Катя Тодорова. Но искам да сме малко повече подготвени и с тези изследвания. Вече съм много притеснена, че не знам къде да търся проблема!

# 588
Трябва да проверите кръвната захар и инсулина, може да са високи въпреки глюкофажа, а това предразполага към гъбички.

# 589
Трябва да проверите кръвната захар и инсулина, може да са високи въпреки глюкофажа, а това предразполага към гъбички.
Да, ще ги пуснем отново. Всъщност не сме правили обременяване с глюкоза. Това са нещата, които сме изследвали:
Име на теста (изследването) Флаг Резултат Единици Референтни стойности
HOMA - IR Профил * *
Insulin ( Серумен Инсулин ) 12.01 mU/L 2.60 - 25.00
HOMA-IR (индекс за инсулинова
резистентност)
2.68 индекс < 2.5 норма; 2.5 - 5 рискова IR ; >5 висока IR
Глюкоза ( Glucose ) 5.03 mmol/l 3.60 - 6.10
Хормонален анализ
Име на теста (изследването) Флаг Резултат Единици Референтни стойности
Prolactin( Пролактин ) 537.70 mlU/L 125.00 - 635.00

# 590
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Niki, благодаря, аз в онзи под форум не влизам.....

# 591
Добър ден, моля за помощ за разчитане на резултатите ми от днес.
Накратко моята история е следната : правим опити за бебе, до преди 7-8 месеца не бях изследвала ЩЖ, но по съвет на репродуктивния посетих ендокринолог, направиха ми ехо - хомогенна структура без промяна . Пуснаха ми изследвания и там имаше леки отлконения. Назначиха ми Еутирокс 25 ,но въореки това след 2 месеца ТСХ не беше мръднало. Започнах прием на 50 Еутирокс.
Резултата преди 2 месеца с тази доза беше : ТСХ -1 , Т3 - 4.77 , Т4 - 1.62.
ДНЕС без да съм променяла дозата резултатите са :
ТСХ - 2.69uIU/ml / реф. 0.27-4.2
Т3 -    4,22 pmol/l / реф. 3.95-6.8
T4 -     1,36 ng/dl / ref. 0.93-1.7

Моля Ви за съвет да вдигна ли дозата и с колко? Ендокринолог ще мога да посетя най-рано след месец.
Благодаря ви.

# 592
Karinkataa, може би би било добре да направи натоварване, с инсулин задължително. Този на гладно може би е една идея по-висок отколкото трябва, върти ми се че някъде до девет беше добре, но нека и по-запознатите да се включат. И трябва да се ограничи сладкото

# 593
На мен днес гинеколожката ми каза, че нямало общо между гъбичките и хашимотото.. били си съвсем различни системи (мисля, че така се изрази). 🤔

# 594
На мен днес гинеколожката ми каза, че нямало общо между гъбичките и хашимотото.. били си съвсем различни системи (мисля, че така се изрази). 🤔
В случая дъщеря ми няма Хашимото, но аз ги свързвам по - скоро с ИР и ПКЯ....Аз съм с Хашимото, но такъв проблем не съм имала от десетилетия, може би.

# 595
Като се има предвид, че в повечето случаи Хашимото и ИР вървят ръка за ръка, все пак имат връзка. Лаишко мнение. 😎
Лично аз се отървах от всякакви гъбични истории, със спиране на сладкото и намаляване на въглехидратите.

# 596
Да, за въглехидратите трябваше да се сетя да спомена, но въобще не ми хрумна, че може момиче с ИР и СПКЯ, което пие и Глюкофаж отгоре на всичко, да не се храни поне донякъде нисковъглехидратно. А това е много, много важно. Така че ако досега не е ограничила сладкото и тестеното (поне тях), да го направи.

# 597
Да, за въглехидратите трябваше да се сетя да спомена, но въобще не ми хрумна, че може момиче с ИР и СПКЯ, което пие и Глюкофаж отгоре на всичко, да не се храни поне донякъде нисковъглехидратно. А това е много, много важно. Така че ако досега не е ограничила сладкото и тестеното (поне тях), да го направи.
Ооо, прави го! Дори от години. И понеже е слаба, висока, винаги се е съобразявала какво яде, това, което й поставиха като диагноза, за мен беше гръм от ясно небе!
Благодаря на всички, включили се по моя въпрос. Като излязат резултатите от изследванията и като минем прегледа при д-др Тодорова, пак ще пиша Simple Smile Хубав ден от мен Simple Smile

# 598
Karinkataa, сега видях, че девойката е на Глюкофаж(къде съм бляла) Bowtie, в такъв случай не мога да кажа има ли смисъл да прави натоварване, вижте какво ще ви каже Тодорова.
А сигурно ли е, че са гъбички, взиман ли е секрет преди досегашното лечение?

# 599
Karinkataa, сега видях, че девойката е на Глюкофаж(къде съм бляла) Bowtie, в такъв случай не мога да кажа има ли смисъл да прави натоварване, вижте какво ще ви каже Тодорова.
А сигурно ли е, че са гъбички, взиман ли е секрет преди досегашното лечение?
Утре ще й вземат. По симптомите прилича на това Sad

Общи условия

Активация на акаунт