Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 57

• 27 715
  • 761
  •   1
Отговори
# 360
Аз не ям напълно без въглехидрати.
Закусвам мазно и белтъчно, за да не ми играе кръвната захар.
На обед ям бавни въглехидрати - бобови, коренови и подобни плюс белтъчини. След това съм труп.
Дояде ми се грозде - заспивам след това.
Пробвах само белтъчини и мазно на обед - пак ми пада кръвната захар.
Чудя се как да я поддържам. Иначе не робувам на режим, искам нормално ежедневие!

Мериш ли я някак захарта или предполагаш?
Ако я мериш значи имаш възможност да мериш след всяка храна и да следиш коя как точно ти се отразява и въз основа на това да включваш или изключваш храни.
Ако нямаш глюкомер купи си един, в Германия даже безплатни са ми давали, и си следи захарта след всяко ядене. Това е най-сигурният начин да видиш кое как ти се отразява.

От това, което чета, че ядеш, пробвай белтъчини, starchy зелечуци и мазнини как ти се отразяват.

# 361
Момичета, здравейте отново. Бих искала да ви попитам как успявате да си запишете час при  д-р Катя Тодорова? Обаждах се на стационарен телефон  преди 2 седмици и ми казаха, че за август няма часове, а за септември ще мога да записвам към 10 август. При последното посещение при докторката, при която ходя се наплаших и искам да отида при някой, който ще ми е наистина полезен

Последна редакция: чт, 01 авг 2019, 14:10 от bub370

# 362
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не си я меря, предполагам.
При всички изследвания е ниска. Преди ядене, след ядене, все ниска излиза.
Затова не искат да ми дадат и апаратче, не познавам и диабетик да ползвам неговото.
Другата седмица съм на лекар и ще помрънкам.

# 363
То самото апаратче не е скъпо, разгледай ги и по 2-3 евро има. Скъпи са консумативите, но пак не са непосилни цени. Ако искаш да си сигурна си вземи един глюкомер, няма нужда да чакаш лекар да ти даде.

# 364
Бих искала да ви попитам как успявате да си запишете час при д-р Катя Тодорова?
Ами, хората по телефона нали са ти обяснили как? Simple Smile

asyalein, а инсулинът ти на гладно с какви стойности беше? Май го изследва преди време или бъркам?

# 365
Аз поне нямам изследвания вкъщи, другата седмица ще питам ЛЛ, може той да го е пускал.
До сега само кр. захар ми пускат и понеже е ниска ме отсвирват.

# 366
Аз май установих, че ми липсват някакви ензими. Педиатъра ми разреши да пия Глутен Контрол и се чувствам много по-различно, нямам проблем с вц, но то е пълно с ензими. Старая се да не консумирам много глутен, но истината е, че не ме засища без хляб храната. И правя хипогликемии. С плодовете и основно фруктозата имам проблем и задържам, дебелея. Въобще мисля от 1 месец как да сменя режима си и ще опитам с мазнини.
Направило ми е впечатление, че когато тсх ми се качва нагоре, започвам да изпитвам неистов глад за сладки неща. Направо до халюцинации Grinning

# 367
  • столицата
Какъв е този режим на хранене 16/8?

# 368
16 часа не ядеш, останалите ядеш

# 369
Здравейте на всички в темата,
За прэв път се включвам и пиша във форума но имам нужда от съвет. Откриха ми хашимото миналият месец и хипофункция на жлезата, стойностите на тсх - 4,31 , фт4- 1,31(0,93-1,7 реф) и фт 2,87(2-4,43 реф) изписаха ми да пия Л-тироксин 50 мг , започнах го преди 15 дни
На 1 този месец си проверих тсх, фт3 и фт4
Тсх е паднал на 2,5, фт4-14,82(9,30-17) и фт3-1,75(2-4,40) , притесни ме че това т3 е паднало доста и се замислям 50 мг ок ли е като доза или е много ? Нормално ли е така да се случи и трябва ли да пия и т3 . Двете изследвания са правени в различни лаборатории, но четох че мерните единици който ползват за т3 са еднакви . Благодаря ви предварително за отговорите незнам какво да правя с тази хипофункция умората взе да изчезва но много ми капе косата и се събуждам много скована и с болки в кръста и ставите . Другият проблем е че спазвам безглутеново хранене и без млечни следя си калорийте тренирам и правя кардио а не мога да сваля и грам , задържана вода имам и нея не мога да махна и се отчайвам...

# 370
https://www.youtube.com/watch?v=CZ9IfbxOELY&feature=share&am … 23MxRLlJ1VqW8ohBA - Кандида и Хашимото

Билките, които лекуват хипер и хипофункция на щитовидната жлеза, стопяват възелчетата й, балансират щитоводните хормони и вкарват антителата в граници с 99.9% доказан успех са:
1.Пресен копър - сдъвкайте добре 4-5 гр тъмнозелен копър няколко пъти и преглътнете с малко глътки вода 15 мин. преди закуска, обяд и вечеря.
2.Еньовче - Налейте 150-200 мл вряща безхлорна вода в чаша и добавете 2-3 гр еньовче. Запарете точно 6 минути и прецедете. Направете гаргара всяка сутрин 2 часа след закуска с половината, а другата я изпийте, без да подслаждате.
3.Гинко билоба - Налейте 150-200 мл вряща безхлорна вода в чаша и добавете 2-3 гр гинко билоба.Запарете точно 7 минути и прецедете. Пие се 2 часа след вечеря - когато отварата премине от горещо в топло състояние, без да се подслажда.
Забранени храни: зеле, соя, карфиол, спанак, фъстъци, къпини, праскови, ряпа и просо.
Единственото противопоказание за пресния копър е високият пролактин.
Рецептата е от Айдън Мустафов - взета от групата му.

За жалост, аз не мога да я спазвам изцяло и само с еньовчето ще карам, копъра не е за мен, от гинкото ми пада кръвното още повече и започва да ми се вие свят - имам ниско кръвно и пия билка за това - за ниско кръвно билката жълт смил ползвам, също взимам хомеопатия, която е и за ниско кръвно с ендокринни проблеми - калкарея карбоника 9Сн, нося си с мен и шишенце етерично масло розмарин, при падане на кръвното си слагам от него на китките и слепоочията, като при доста лошо падане на кръвното слагам по една капка и точно под ноздрите, това е за бързо помагане, прилагала съм си го няколко пъти.
От горе даденото видео, познат ми го прати, реших да пробвам да спра да ям хляб, нищо, че не мога без него, но ще пробвам, на картофи и др.

Последна редакция: сб, 03 авг 2019, 21:34 от хадзапи

# 371
Не намирам дали тук или в другата тема някой спомена, да погледна кои храни вдигат инсулина, не кръвната захар.
Оказа се, че белтъчни храни могат доста да вдигат инсулина.
Между тях са: мляко, кефир, гов. месо
Мазнини и белтъчини заедно - също.
Също мазнини, въглехидрати и белтъчини в комбинация също променя колко инсулин ще се изстреля в кръвта. Да, но това взаимодействие се случва не само в устата, а и в червата и ДЕ факти, за да няма взаимодействие трябвало 3 дена да се яде едно и също, за да се изчистят червата...

Вчера мъжът ми направи бананов шейк ( банани и мляко) и ме заболя черния дроб.🙄
Като се свия или наведа и ме болеше.

На АИП се чувствах чудесно, защото ядях само зеленчуци.
Смятам сега да мина пак, но да включа ядки, яйца, патладжани, малко бобови.
Да видим.
Иначе пак събирам вода...

# 372
asyalein, по вероятно да те е заболял стомаха, не черният дроб.
Банан на гладно и на мен ми действа зле.

# 373
Шейкът беше за десерт.
Не е стомаха, а в дясно под ребрата и боли само като се наведа.
Там ме боли и когато вървя бързо.
Стомахът боли по друг начин.

# 374
Ася, най-вероятно е жлъчка. Тя боли при свиване. Черния дроб не боли от храна. Виж точно от кои храни те боли. За себе си знам, че шоколад и кафе понякога ми създават страшни проблеми с жлъчката. Специално пък банан на гладно като ям, ми тръгват страшни киселини. И ето ти пак болка. По това, което съм чела, плодове не тр да се ядат като последна храна от храненето, защото, докато стомахът се справя с изяденото преди това, плодът започва да ферментира, започват гнилостни процеси и образуването на газове. Оттам и проблемите със стомаха.

Общи условия

Активация на акаунт