Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 57

• 27 718
  • 761
  •   1
Отговори
# 375
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
То за обед имах салата и зеленчуци, така, че плодът не е бил кой знае не на място... при натоварване боли ли блъчка?

Един път повърнах жлъчен сок - няма такава гадост.
3-4дена след това не можех да ям.
Стана след стрес и 3 парчета сладкиш със сметана...

# 376
От натоварване не знам дали може да боли. Но като вземем предвид, че доскоро си била бременна, а при самата бременност знаеш, че органите 'се изместват' нагоре с порастването на бебчето, жлъчката може да се е прегънала. Вероятно ще отшуми този дискомфорт с времето. Не ми се вярва да е камък, защото тогава има силни болки, пожълтяване на кожата, горчивина в устата.

# 377
Аааа там си ме боли от много време. Не е постоянно, но още преди първата бременност.
Не е ново.
Какви изследвания се пускат, за да се види дали черния дроб е затлъстял?

Иначе наистина може да ме боли жлъчката, хем ям горчиви неща...🤔

# 378

На АИП се чувствах чудесно, защото ядях само зеленчуци.
Смятам сега да мина пак, но да включа ядки, яйца, патладжани, малко бобови.
Предполагам знаеш, но това няма да има нищо общо с АИП.

# 379
За черен дроб се пускат обикновено чернодробните ензими - АСАТ, АЛАТ, ГГТ Алкална фосфатаза. Но най-добре затлъстяване (стеатоза) се вижда на ехограф.

# 380
Аз минах бая изследвания, всичко супер само Хеликобактер. Иначе болки и всякакви чудеса имам, газове, Боли ме вдясно, горе, стомах, долу вдясно, абе на сто места по различно време или едновременно. От някои храни направо повръщам, сега от салатките, нещо леко да е пръжнато дори и за секунди...хем докторката ми направи режим и ме предупреди да не ям сурови зеленчуци и плодове, ама лятото как, как?
Изобщо не е проста работа това със стомаха и яденето.

# 381
Аз напълнях в ръцете горе и обвинявам хашимотото, няма какво да е друго, свързано е с него, сигурна съм, но каква е връзката!? Ръцете ми изглеждат като на 65 кг.(приблизително) жена. Винаги са ми били много слаби, дори и когато бях напълняла, ръцете ми не изглеждаха така. Какво да си изследвам?

# 382
В последно време от пържено или нещо друго, ме боли точно под ребрата вдясно, гастрото каза, че не е жлъчката а гастрит.

# 383
Аз напълнях в ръцете горе и обвинявам хашимотото, няма какво да е друго, свързано е с него, сигурна съм, но каква е връзката!? Ръцете ми изглеждат като на 65 кг.(приблизително) жена. Винаги са ми били много слаби, дори и когато бях напълняла, ръцете ми не изглеждаха така. Какво да си изследвам?
Инсулин изследвала ли си?

# 384
Горе на ръцете е вода.
И при мен става така.
Един ден са слаби, друг ден като напомпани.
Същото е и с корема - сутрин нямам, следобед виси. Добре, че раждах скоро 🤪
Седмица след раждането нямах корем, но бях предозирана....
Още не мога да хвана от какво събирам вода...

# 385
Аз минах бая изследвания, всичко супер само Хеликобактер. Иначе болки и всякакви чудеса имам, газове, Боли ме вдясно, горе, стомах, долу вдясно, абе на сто места по различно време или едновременно. От някои храни направо повръщам, сега от салатките, нещо леко да е пръжнато дори и за секунди...хем докторката ми направи режим и ме предупреди да не ям сурови зеленчуци и плодове, ама лятото как, как?
Изобщо не е проста работа това със стомаха и яденето.
С какво изследване откпихте хеликобактера?

# 386
Не съм изследвала инсулин. Ще го направя, благодаря!

Защо са такива (нелогични) тези резултати, мнения? Утре съм при Начев, ако е на работа, де. Знам, че е хубаво да се изследват всички показатели, но така или иначе Начев ми иска и гледа само TSH. Септември стават 6 месеца и тогава ще изследвам всичко.

Последна редакция: пн, 05 авг 2019, 13:41 от rovaru

# 387
Защо толкова често сменяш дозата? На 75 мкгр фт3 е бил супер. За себе си вече предимно него следя. Вдигна ли го, животът става прекрасен. От тсх в норма и фт4 ефект не съм видяла. Аз започнах с 25 мкгр еутирокс при тсх 18. Така го пих година и половина, докато закова на 4,8 и оттам не мръдна. Сега го държа между 1 и 2 с 62,5. Старая се да не варирам толкова, защото не ми се отразява добре на сърцето. Опитах заради фт3 68 мкгр, но започнах да държа кръвно 130 горна граница и да ме цепи глава. Затова пак си смъкнах дозата и вкарах т3. По отношение на нелогичност, може би е защото много скоростно варира дозата, отделно сезони, стрес, цикъл. Междудругото вече двама ендокринолози ми казват, че мат антителата са тези, които увреждат структурата на жлезата. Тъй че те са по-съществени за сваляне, който успява да ги сваля, де.

# 388
При FT3 5.8 и другите резултати в тази редица беше началото, не съм приемала хормон преди тях. Защо толкова често, защото така казва Начев. Не съм лекар, нямам опит и все още му се доверявам.
Когато бях на 75 мкг в началото, имах сърцебиене, беше ми висока дозата, усещах го, но си мисля, че може би защото преди това не съм пила и ми е била висока, а сега ако мина на 75 няма да ги има тези симптоми, които имах тогава, но не знам.

# 389
С гастроскопия

Общи условия

Активация на акаунт