Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 57

• 27 676
  • 761
  •   1
Отговори
# 510
  • Far away from here...
Дългосрочната захар да не е гликиран хемоглобин?

# 511
Да, така е, на шведски гликираният хемоглобин също се нарича "дългосрочна захар".

# 512
Как пък няма да е възможно при ИР кръвната захар да е нормална, дори ниска?! Crazy Тия са луди.
Моята КЗ се движи около 4, пък си имам ИР отвсякъде.

Киселината, свързана с яденето на много месо, сигурно е пикочна. Вероятно нея са имали предвид.

# 513
asyalein, на дъщеря ми кръвната захар беше 4 и нещо, а инсулина на гладно 16.
Алабализми ти разправят.

# 514
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Ми разправят ми, 4ти лекар питам: ЛЛ, нуклеарката и две гинки 🤐
Всички казват, че не било възможно.😡

Да, сигурно и гликиран хемоглобин.
Той ще покаже ли нещо?
Без въглехидрати не се чувствам по-добре, даже нямам сила за нищо.🙄

Гърне, ти как се храниш?

# 515
Как пък няма да е възможно при ИР кръвната захар да е нормална, дори ниска?! Crazy Тия са луди.
Моята КЗ се движи около 4, пък си имам ИР отвсякъде.

Киселината, свързана с яденето на много месо, сигурно е пикочна. Вероятно нея са имали предвид.
Какво е ИР?
На лекари и аз не вярвам много-много. Личната ме насърчава да чета, тя си казва, че знае, че чета и следя нещата, никога не ми е отказвала направления при нужда.
Досега в многогодишните ни скитосвания по доктори с мъжа ми, по него колко доктори от вида - нищо ти няма, момче, живей си живота, а той какво ли вече няма... срещнах само няколко доктора, които бяха или са страхотни, двама вече ги няма, бяха много възрастни, но научих от тях много неща, от другите - единият е УНГ, много добър, алерголог - и за деца и за възрастни, съвсем наскоро с нея ме срещна живота и сме много доволни, жената постоянно пътува, защото работи и в България и в Англия, тя единствена имаше и проби, а каквото нямаше си го носех от вкъщи и не ни отказа тестуване за каквото и да е - за храни ни беше нужно, а и самото тестуване не беше с драскане, а с едни иглички за еднократно ползване, то тя и питаше как и предпочитаме да е тестуването, от нея пък научих също много неща. От други лекари, от един едно, от друг - нещо друго и си напасваме у дома картинката и с много здраво четене, сами се превръщаме в лекари за себе си, никой иначе не ни гледа общо като единен организъм, а всеки гледа само на парче и затова изследвания и каквото не знаем, поразпитваме и си допълваме картините.
Момичета, само още не зная ТРАП-а при Хашимото с хипо или както е при мъжа ми - само хипо - задължително ли е да се изследва и той, един доцент ни каза, че и той трябвало да се следи?

# 516
  • Варна
Благодаря за отговорите asyalein и Cioccolata. Мен ми е много зле с тези нови неща и диагнози. Всеки се стреми да направи нещо добро за здравето си, за себе си. Може и да се повишат отново антителата, може и да се намалят с правилна диета и без стрес, важното е още от началото да не се давам и да се примирявам така си мисля. Иначе борбата едва сега започва. Хубав ден на всички.

# 517

Здравейте, мога ли да помоля да коментирате резултатите ми. С Хашимото съм от 7-8 години. В момента пия турския Л тироксин в следната доза-понеделник, сряда, петък и неделя по 50мг, а вторник, четвъртък и събота по 75мг. Така ми е предписани, но очевидно трябва да увеличат дозата, защото ТСХ ми се е вдигнало. И Т3 и Т4 макар и в норма, нали трябва да са в горната граница и те? Дайте ми съвет как да действам.

# 518
Ася, гликирания го изследват при диабетно болните и на база на него гледат дали лечението върви в правилната посока. Ако е под 6, ще сметнат, че всичко с теб е наред. Но при положение, че нямаш нито доказан диабет, нито ир, е безсмислено да го изследват. По-полезно и смислено би било да пуснат инсулин и тогава ако излезе ир, да се проконтролира и гликирания.

Кремена, хаши е автоимунно заболяване. За да счетеш за свалени антителата, трябва да ги докараш до 0. Това никога няма да стане обаче. Дори и вкарани в референти граници, ще ги има, веднъж появили се. Антителата, които унищожават структурата на щж са мат. При мен и тат и мат бяха мн високи. Едните влязоха в референтни. Нямам никаква идея как. Заболяването ми обаче си вирее.
В този ред на мисли. Множествената склероза също е автоимунно заболяване. Аз обаче не съм чула някой да я е преборил. Автоимунните са жестоки заболявания именно заради това, че никой не знае кое точно провокира антителата му.

# 519
Аз пък мисля, че гликирсн хемоглобин пак е по добре от нищо. Пусни си го. За пикочната киселина се поинтересувай, не е нормално да е висока и това че си вегетарианец не е ок. Как си с витамини, стомах?

# 520
Розали, в момента средната доза за 7 дни ти е 60.71 и очевидно е ниска. Пробвай да я вдигнеш до 68 на ден. Това са ти 5 дни по 75 и 2 дни по 50. След 60 дни пусни същите изследвания.

# 521
Кремена, не искам да те отчайвам, а и не трябва. Simple Smile Просто човек трябва да бъде и информиран, и все пак реалист, без да изпада в песимизъм. Желая ти успех и с бременността, и с всичко останало!

# 522
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Happy, пуснаха го сега и други неща пусна. След седмица съм на разговор пак.
Със стомаха съм добре, подозирам обаче червата, макар да нямам симптоми.

# 523
Гликираният хемоглобин е по-полезно изследване от еднократната захар на гладно, защото дава усреднена стойност на кръвната захар за последните 3 месеца и не се влияе от фактори като недоспиване, болки (заради артрит или нещо друго), инфекции (вируси и т.н.), стрес, а захарта се влияе от тези неща. От друга страна, гликираният хемоглобин е именно усреднена стойност и не показва дали има хипогликемии в някои моменти, а в други - по-висока захар от нормалното, защото накрая се вижда средното, а то спокойно може да е нормално. Така че си има плюсовете и минусите.

# 524
Благодаря много, Бонгобонго. А като повиша дозата на Лтироксина ще ми се повишат ли стойностите на фт3 и фт4? Извинявам се ако задавам тъпи въпроси.

Общи условия

Активация на акаунт