Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 3

• 40 740
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
  • In The Middle Of Nowhere
Леле, а аз на английски реших да търся, че ми се стори по-добре и писах ли, писах и нищо! Ако съм съм жокер на някой човек, направо е изгорял!

# 571
  • Велико Търново
Не зависи от търсачката на Гугъл, а от устройството зад рисърча. За 10 секунди открих информацията за мухата.
Все си мисля, че ако съм жокер на някого, ще стоя пред компа и няма начин да не успея да помогна. Ама аз съм добра в търсенето, ако не в друго Simple Smile
В института (защото тогава бяха институти, не университети) имахме един асистент, от когото съм запомнила няколко много важни неща. Едното беше "то е ясно, че няма как да научите всичко и не е възможно да знаете всичко, важното е да се научите и да знаете кое как и къде да търсите". Явно ни е научил. Или поне мен, де. Защото също смятам, че съм от тези, които доста добре се справят. Та, съгласна съм за "устройството"

# 572
  • Mediterraneo
Абсолютно съгласна! И се опитвам да науча децата си да могат да отсяват информацията, която ги залива; да успяват да ползват полезно интернет, не да се давят на първата страница резултати. И не само това- важно е какви ключови думи ще зададеш, в какво съчетание и т.н. Търся на 4 езика, все нещо паназнайвам Simple Smile И, да, циганката, дето ме хвалеше, умря.

# 573
И този жокер трябваше да погледне в Гугъл, вместо в първата секунда след въпроса да изстреля грешен отговор...

# 574
Ами аз написах същите неща като на български само, че на английски с идеята, че на англ. има повече резултати. Много пъти ми се е получавало.
Днешното предаване ми беше скучно.

# 575
  • София

Стани богат - 28.12.2021

директен линк

# 576
  • Велико Търново
angeles, по-горе diziler е дал линк към търсене с ключови думи на английски. Успешно. Аз от неговите оставих само "schiphol wc men" и също се получи.

Че "шкипер" е верният отговор бях сигурна още като видях въпроса. Но го знаех по-скоро от кръстословиците, по които навремето бях луднала. Даже си бях направила един тефтер-справочник, който разнасях напред-назад. Годините много преди да има интернет имам предвид. Затова се учудих, че този учител по английски, който не изглеждаше да е в първа младост, не отговори вярно. Ама явно не е бил любител на кръстословиците.
С Google търсене обаче нямаше да му се получи, защото времето беше твърде кратко. Единствено правилният вариант беше да се търси по ключови думи = четирите отговора поотделно. Евентуално това, че верният отговор беше втори подред, можеше и да му помогне, но вероятността това да се случи за 15 секунди е минимална. Само че в случая първосигналното търсене е за "капитан на ветроходен кораб", а то не връща резултат "шкипер" поне на първа страница.

# 577
DamaPika, да, аз си намерих грешката, съвсем по друг начин бях разбрала въпроса, някакви табели май търсех... нещо такова и оттук обърквацията.

# 578
  • Русе
angeles, по-горе diziler е дал линк към търсене с ключови думи на английски. Успешно. Аз от неговите оставих само "schiphol wc men" и също се получи.

Че "шкипер" е верният отговор бях сигурна още като видях въпроса. Но го знаех по-скоро от кръстословиците, по които навремето бях луднала. Даже си бях направила един тефтер-справочник, който разнасях напред-назад. Годините много преди да има интернет имам предвид. Затова се учудих, че този учител по английски, който не изглеждаше да е в първа младост, не отговори вярно. Ама явно не е бил любител на кръстословиците.
С Google търсене обаче нямаше да му се получи, защото времето беше твърде кратко. Единствено правилният вариант беше да се търси по ключови думи = четирите отговора поотделно. Евентуално това, че верният отговор беше втори подред, можеше и да му помогне, но вероятността това да се случи за 15 секунди е минимална. Само че в случая първосигналното търсене е за "капитан на ветроходен кораб", а то не връща резултат "шкипер" поне на първа страница./quote]

С "шкипер" на български още първата страница обяснява значението на думата.

Това момче от Русе нищо нямаше да направи, географията му е нула. Разлог е между 3 планини, а останалите 3 селища са далеч от всякакви планини. Нещо повече, предполагам, че е ходил поне до София, което означава, че е минавал край Долни Дъбник, а старият път за Плевен - София дори минаваше през самия град Долни Дъбник (аз и сега се обърквам понякога и минавам през града). Възможно ли е да не се е впечатлявал от петролните сонди край Долни Дъбник,, които се виждат от пътя, и да не се е заинтересувал какво е това? Това се учи и в училище, разбира се, но кой да учи.

# 579
  • София
Шкипер го знам от многото книжки, които съм чел, иначе е нормално доста хора да се подведат и изгърмят на този въпрос.
Слаб ден със слаби участници, момчето особено беше много зле.

# 580
Благодаря за уточнението с въпроса с летището. Аз го търсих с 90 - те години включено в търсенето и за това може би, не открих нищо. От днешните участници ми хареса, как игра жената преди момчето, добре си анализираше. Въпроса с намалената раждаемост си помислих, че ще каже теленовелите, тъй като премина през всички възможни отговори и имаше доста аргументи за нея, но изпляска хиперинфлация, което е много общо според мен за сума от 5 000лв. Момчето след нея не игра уверено, не се опитваше и да мисли и най-голямата глупост накрая издумка "първото". Да беше питал човека, кое е първото, ако го знаеше, можеше да го посочи поименно. Много кофти изгоря от толкова предоверяване.

# 581
За тези, които не са чели пиратски книги като деца и не знаят какво е шкипер, можеше да налучкат отговора по метода на изключването.
Мичман е нещо като старши матрос, човекът, който командва само матросите, за разлика от капитана, който командва всички на кораба.
Капралът е нисък чин от сухопътните войски. Не бях сигурна на какво отговаря днес – старшина или нещо подобно. Оказа се ефрейтор. Все тая, не можеше да е верен отговор.
Хусарите са част от конницата. Мъже със саби, които яздят коне. Нищо общо с корабите и морето.
Остава шкипер.

# 582
С метода на изключването може, ама ако знаеш другите какво са 😉
Иначе какво ще изключваш!

# 583
И аз знам, че хусарите са на коне и няма как да са те, но другите само съм ги чувала, без да знам какви са.

# 584
С метода на изключването може, ама ако знаеш другите какво са 😉
Иначе какво ще изключваш!

Ами, като не знаеш, къде си тръгнал? Simple Smile
За младото момче е ясно – малко книги е чело, но жокерът беше възрастен човек, трябваше да ги е срещал.
Явно се подлъга, че мичманът работи на кораб и не обърна внимание на останалите.
Но пък поне „Васко да Гама от село Рупча“ би трябвало да е гледал...

Общи условия

Активация на акаунт