Любители на кучета - 94

• 21 262
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Нарцииии страхотни сте!
Аз среща ли съм изпуснала? Sad
Добре дошла на Маги.

Аз май окончателно се отказвам от гранулите. Не ги яде, кльощавее на тях. С кускус и кокали яде и ушите й плюят и заглажда коремчето. Искам да продължа с опитите, мисля да й купувам скъпи и много хубави гранули за по седмица -две да й носят витамини и минерали, че само на кускус/ориз/хляб и месо едва ли ги получава

# 586
Добър ден!

Смешка по темата за наморниците от ФБ:

Скрит текст:

# 587
#БЕЗМОЗЪК
 Направо ми се подгади от тоя фейсбук снощи. И страшна тъпотия, че кучета под 5кг е ок да са  без повод.
Всички споделят една и съща тъпотия, никой не си направи труда да се замисли, че освен корекция в размера на санкциите, разлика нямааа! Всичко си е същото, това дето реват за него, си е било написано по този начин и преди седмица, както и преди месец. Тогава що не реваха? Стадо проклето.. много ме изнервиха. Да не казвам, че точно тия, с най-отявлена нужда да си връзват добитъците го бяха пуснали по няколко пъти.

Добре дошла на новото бигълско попълнение, да ти изям кадифените уши, Маги!
Дух, не яде гранула, защото знае, че има и друг вариант. Колкото и скъпи да и купиш, месцето си е месце, за това не ги яде, не зарди класа храна. Те да не кажа, че баш най-боклучивите гранули ги харесват повече, защото са с ароматизатори. Ама да, с това меню няма как да си набави всичко.. слагай по някой морков в маджата, спанак, някой и друг зеленчук, разнообразявай и  с рибка (в кауфланд има замразена цаца, купувала съм и е ок), пък от време на време я мъчи на гранула.. Тя два пъти на ден ли яде или веднъж? Да и оставиш едното хранене с гранула, а другото да е манджа е вариант, ако яде по 2 пъти.
Нарцисчева, посмях се на белята на Тео.. той искал да помирише китките, сега в пакост го обвинихте!
loewin, виж, вече на ваш гръб се смях много Simple Smile

# 588
  • Bарна, морето, сините вълни
Дух, варненска беше срещата.

Аз преди съм казвала, че в квартала не слаган намордник, защото има много хора, които нарочно насъскват кучетата си и наистина са опасни, предпочитах да може да се защити. Няма да разказвам отново за кокерчето от съседния вход. Просто е ужасно, твърде много гамени има тук. Но започнах да му слагам редовно, когато се скарахме с един господин. Ерос изръмжа кучето му и тоя като почна да крещи, да обижда, аз бях с бебето и свекървата. Вдигнахме си страшен скандал, а нищо не се беше случило реално. Нали го държа на повод и не съм го пуснала да го гризне. Достатъчно здрава съм в ръце да удържа кучето си, въпреки силата му, поне в това съм сигурна. Обаче започнах да слагам намордник да си спестя нервите. За собствено успокоение. А и Ерос е по-кротък с него, защото самия той знае, че е по-безопасен. Също така като видят куче с намордник заобикалят, което е още един плюс за мен. Grinning Никога не съм виждала в квартала куче с намордник и въобще рядко виждам. Толкова по тая тема, всички наскачаха...'ма и те не знаят 'що.
Хибискус, тая мила муцка какво иска? Чака си разходката или някоя наградка?

# 589
  • Стара Загора
Хахах историята със сандалите ми напомни как веднъж Барби изяде пухчетата от обувките на една моя гостенка. Такъв рев за обувки не бях виждала. Беше много комична ситуация. Joy
Кошутата /Барби/ другата седмица е на ваксина. Най-ужасното време от годината ми е това и всеки път ѝ треперя. Ще ходим до клиниката в тракийския да ми е спокойно, а и тъкмо да ги питам още няколко работи.

# 590
  • София
Разтапям се като ги гледам вашите сладури! До един са прекрасни и уникални! Heart

Добре дошла, Маги!

Нарцисче, Тео е най-послушното момче, не знам защо така го описваш. Не стига, че спасява женските крака от някакви грозни цветя, а ѝ прахосмукачка робот го играе. Какво повече искаш.

За постването във фейсбук на безнамордник, аз го приемам на майтап вече. Вчера направих хаштаг, но до колкото можах хумористичен. То и с Истанбулската конвенция беше същия цирк. Чул, недочул всички на педала.

# 591
Да започна със снимки на магарето от полето, че не е ходил там от поне една седмица (предимно на село бяхме и там из двора в големите жеги). Беше като изтърван, няколко пъти се цопна в канала, едно въргаляне, игра с другарчетата, които се бяха затъжили за него (ходех сама само да им оставям вода и храна).

Малко се олях със снимките, ама отдавна не бях го щракала та днес компенсирам ☺
А за инициативата без намордник, не е лоша, ама никой не е чел закона ни преди, ни сега. Всичко си е едно към едно, освен размера на глобата. Един каже скачай и всеки веднага скача без да се замисли. Ама така е лесно, не се налага да четем и чакаме някой да ни сдъвче най-важното, ама то си е от самото създаване на закона. Айде стига с тия намордници и без намордници, че у фейса ми е пълно с публикации и коментари по случая, че и пак сума народ се заканва, че ще си кара по статому, защото общината нищо не била направила. Направила, не направила.. ама като дойда глоба 1000 лева не по един, а по деа намордника даже ще слагат.
И да не пропусна новите сладки маймуни и муцуни в темата.. добре сте ни дошли и редовно да го показвате 🤗

# 592
Деспи, тя или гледа кахърно или е с дебилна поза/физиономия.
Джуджи, един хаштаг описва цялата ситуация - #непротичамисъл. И за още един се сещам - #стадо.
Във фейса има група на кучкарите от града ми, като изреваха им копирах наредбата за нашата община (последна промяна минлата година по това време)
Скрит текст:
Чл.14. Собственикът на куче – домашен любимец е длъжен:
1. На обществени места да води кучето – домашен любимец винаги и задължително
на повод до 1,5м., а при кучета – домашни любимци над 10 кг. на неразтеглив повод до1,5м.
и с намордник.
Що нищо не казахте минлата година, миналия месец?Мълчание.
Питала съм във времето защо не чистят след животинките, нападат ме, че памперсите на децата(аз и нямам даже) били навсякъде, че било много мръсно, че всички цапали, ла*ната били последния проблем. мало много изпражнения навсякъде, те да пробират това на техните кучета ли само? Тъпотии безкрайни.
Ми как да се разбереш с такива хора? По-солени глоби искам аз. По-стегнато да е, тук всеки развъжда, никой не чипира, в общината ако има 10 регистрирани кучета, ехее... на бял кон сме. Без повод, без намордник, без ваксини, кучешката кашлица през месец мори по някое куче, щото никой не ваксинира, а като започнат да се давят от кашлица, стопаните нищо не правят.
Абе много промени трябват,а все от някъде трябва да се започне..

# 593
  • София
Забелязала съм, че при нас трябва да се бръкне дълбоко в джоба, за да почнем да се съобразяваме. Говоря като нация. В другите страни като отидем, що се правим на по-светци от папата? Щото знаем, че там глобите са солени и няма 6-5, няма "тоя е известен, оня е депутат", всички са равни пред закона.
Ама тук законът е врата в полето, така че... Глобите трябва да почнат да се събират директно от заплатите. Директно. Или както в други страни - пращат ти фиша, 50 евро, ти се правиш на приятно разсеян, подсещат те - пак се правиш на разсеян, и на следващия път - 500 евро, вместо 50. И тези последните да ги събират директно пак от сметките на провинилите се.

# 594
Коте напълно съм съгласна с теб, но идеята е да има контрол, защото такъв до момента очевадно нямаше. Чиновниците вместо да си стоят на хладно/топло в кабинета нека да размърдат задници и да свършат работата, за която получават заплата. Другото, което ме влудява мен е, че тоя е полицай, оня ни е съсед, третия нам си къв и се отбягва да се спира и проверява. Искам всички да сме равни пред закона, а не някой да си мисли, че е над всеки и всичко. Като съвестен стопанин искам всеки да бъде проверен, накаран да чипира, да регистрира, да плати данък и да води кучето си на повод. Че то в един момент излиза, че аз съм будала и следя закон и наредба и се съобразявам с изискванията, ама 99% от стопаните, които виждам дори не са прочели закона че да очаквам да го спазват. Не мога да повярвам, че толкова време след приемане на задължителния чип все още текат дискусии дали да слагаме, а очаквам хората да знаят че в момента единствената промяна е размера на санкциите при неизпълнение на досегашните разпоредби.

# 595
  • София
Мисля да подложа съблезъбия Рой на диета, докато не стигне заветните 5 килограма за да мога да го пускам да тича така.

приемам съвети каква диета да избера.
п.п.: в момента е 32,5 кг.

# 596
Ако откриеш диетата да споделиш, че моето магаре е 41 кг 😂😂😂 Той даже на 45 дни тежеше малко над 5 кг 😂😂

# 597
Да, да и да. Трябва солени глоби, защото само от това се разбираме, че и за мен са мотиватор понякога! И не само санкции за извеждането, аз искам да знам кога най-накрая ще глобяват за това развъждане, че всеки втори го прави? Не искам да става задължителна кастрацията на кучета без доказан произход, въпреки, че съм "за" кастрацията като цяло. Оперативна интервенция е все пак, ние сме с последствия и лекарство до живот, та не пропагандирам, че всеки трябва  да го прави. НО, като са тръгнали да оправят неуредиците, трябваше с това да се започне. Не е нормално всеки да развъжда, не-е-нормално. И отследяващи и санкции за непочистването, това ме мъчи много. В нашия град няма кошове или табели насърчаващи почистването след дом. любимци. От там трябва да тръгнат, по една табела "Моля, почиствайте след домашните си любимци. Нарушението се заплаща 50лв" и по един чичко да обикаля. Много трудно? За два дни ще се избие месечната заплата на обикалящия.

# 598
  • Варна
Има ами, аз съм жив пример, я как бързо го чипирах, а даже не знам колко са ме сапунисали.
Мисля да направя две-три такива табели и да ги сложа в градинката  зад синия пазар. 😁😁

# 599
Ама ти ли ще събираш петдесетачките? Щото така добре ми звучи.. мен офиса ми е с изглед към най-големия парк в града, та може и аз да се преориентирам професионално Wink

Общи условия

Активация на акаунт