Любители на кучета - 94

• 21 254
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Благодаря за приветсвените думи

Добре дошла на новото бигълско попълнение, да ти изям кадифените уши, Маги!
Kissing HeartHeart

Ох, Тео, какво миловидно личице има, не можеш да предположиш,че е сандален веган Joy.

Исках да споделя с вас нещо, на което станах свидетел в групата за ветеринарно-медицинска помощ. Понеже
BarbieDi, спомена че скоро им предстои ваксинация ( между другото BarbieDi, какво те тревожи ? ) , във ФБ констатираха,че има пробив при ваксината за парвовироза, тъй като има нов щамп. Най-опасно е за малките кученца, но предполагам и при реваксинация е хубаво да се поставя ваксина,която покрива  и новия щамп. Според коментарите на ветове, засега новия щамп се покрива само от ваксини на ХипраДог.

Да,яко са на педала хората,поради промените. Аз разбрах отдавна,че промените не са в самия закон,а в размера на глобите,но не разбрах как стоят нещата с намордниците ? Последно задължителни ли ще са за кучета на 5 кг ? Или само,ако кучето е агресивно и как ще се определи това? Вярно е,че има много безотговорни стопани на които ич им не е, но и тия дето пишат законите са мн. прости.

Клиника "Добро Хрумване" заема ясна позиция в обществото по отношение на гласуваните закони. #БЕЗНАМОРДНИК
Ето и интервюто на Мила в Дир-а :
https://dnes.dir.bg/na-fokus/d-r-mila-bobadova-pred-dir-bg-popul … omashnite-kucheta

# 601
  • София
Д-р Мила Бобадова е един много стойностен човек и съвестен вет. лекар. Нейното мнение се припокрива с моето - всички кучета на повод и обучение на стопаните.

Абсолютно трябва да се размърдат онея търтеи там, в общината, в "зоо"полицията ни... А не да си клатят краката и да подпират стените. Но проверките не трябва да стават само в "работно" време, а сутрин и вечер преди и след работа. В "работно" време при нас я изведат 2-3 кучета, я не, хората все пак ходят на работа...
Аз още си спомням мърлата в общината, като ходих да регистрирам Лили и Бела. Маймуната не си знаеше наредбата по която трябва да ме регистрира, че я извадих на телефона и тя продължи да спори, че дължа данък, нищо, че едното куче е кастрирано, а другото е регистрирано на инвалид... Добре, че колегата й беше свестен, щото по едно време щях да й избия зъбките на тая.
Ей поради тая причина + неуредици с местожителството, не съм регистрирала Балу. Неуредиците вече са уредени, та предстои и това. Да видим кога ще имам отпуска.

# 602
  • София
Проблема, според мен, е че сега всяко по-едро и страшно изглеждащо куче ще бъде набързо обявявано за агресивно и онамордвано.

Затова и казах, че вече няколко пъти е спират хора и ми обясняват, как съм длъжна да и сложа намордник, щото така казали.
А и куче не може да се води само на под метър повод, трябва и по-дълъг понякога.
Кифлата обикаля десет пъти градинката, докато клекне, тревата е до коляно, ми няма да джапам с нея много ясно. Или я пускам, или на Флекси. После, ако е акала по най-прекия път прибирам и навън.

На два месеца бяхме 8 кила. Дундето на мама.

# 603
  • София
За дължината на повода хич не коментирам. Тея малки кученца трябва да се разхождат цял живот на 2 крачки от крака на стопанина си в такъв случай (1.5м неразтеглив повод).
Но като си има обособени места (заграждения, поляни с огради и т.н.), тогава няма проблем да си пуснеш там "агресивния звяр". Ама като няма, как искат от нас да имаме само задължения, а права - никакви???

# 604
Оградените места в Сф, които се правят за кучета са под всякаква критика най-вече по отношение на размери.

Например в Южния парк, спокойно могат да си позволят една от големите поляни, цялата да бъде оградена само за кучета. 2 такива поляни в парк са предостатъчни да поемат кучепотока. А те какво направили ? Една зад болницата средна по-размер и с малка ограда и то до преди 2 год. не беше цялата плътно оградена и второ оградено пространство под формата на правоъгълник, малко ... ако се съберат 10 лаба примерно, ще се прескачат.

Аз нямам нищо против да си държа кучето на повод в градска среда ( и го държа) с Флекси сме, ако има значение какъв повод, събирам си след нея не заради закона,а защото така го разбирам и го намирам за правилно, но искам в градска среда да има адекватни места за свободно пускане. Между това,което трябва да е и това,което осъществяват има един мозък и едно сърце разлика.

# 605
  • София
И ние сме с флексита, при нас няма никакви ограждения. Има един пущинак, определен за място за разходка на кучета, където крак на общинар не е стъпвал в съзнателния им живот. Пръскане срещу паразити и т.н. там НЕ е извършвано никога, косене е невъзможно, защото е хълм с неравен терен. Та там ние трябва да си извеждаме "зверовете" на разходка... Мда.

# 606
Аз намерих спонсори за Кучешка площадка в краен квартал на Сф. Осъществи се, със спонсори и съдействието на общината и мноого разкарване и уговорки от моя страна. Хич не се получи лошо.
Но това което аз направих са нечии задължения ... някой ходи на работа и взима заплата,за да направи това,което аз направих. Както и да е ,аз съм го направила за кучетата и хората, не съжалявам за разкарването,преговорите и всичко. Но с такова презрение гледам на институции,общинари и законосписващи, щото знам,че им дреме и си мият ръцете. Не им пука нито за хората,които не обичат кучета,нито за тези,които обичат.

# 607
  • Варна
Ама ти ли ще събираш петдесетачките? Щото така добре ми звучи.. мен офиса ми е с изглед към най-големия парк в града, та може и аз да се преориентирам професионално Wink

Нищо няма да събирам, просто ще напомням. 😁😁

# 608
  • София
Принципно парите,които съберат от кучешки данъци се използват за кастрационни програми най-вече,рядко остава нещо за изграждане на кучешки площадки.Като се замисля колко малко кучета са регистрирани,а за още по-малко се дължи и данък.няма много откъде да дойдат големите пари за площадки,но не бива да се спират хората,които искат да правят.Но неоспорим факт е ,че служителите трябва малко да се размърдат,не само на столчето да се стои.За зоополицията пък там е най-голямата глупост,буквално само за отбий номер е,нормални полицаи между другата работа и това да правят.Трябва си съвсем отделно звено да има само с такива случаи да се занимават.

# 609
  • София
Привет от морето! Харли се оказа самороден талант в плуването. Само като видя морето и вълните, и пощуря. То плуване, то гонене на вълните в опит да ги яде... Не можем да го изкараме от морето, а няколко пъти повръща морска вода. Сега лежи под чадъра и ни държи под око да не би някой да дръзне да отиде във водата без него. Joy Най-лудият е!
Ще ви покажа и снимки утре, че сега ми блести слънцето в телефона и не мога да преценя кои са сполучливи.

# 610
  • Варна
Тони, ние се позиционираме точно между двете бараки за бира и мезе, вие в коя част на плажа сте?

# 611
Много як финал прочетох.... Разатоянието е един мозък и едно сърце.
Биг Сити лайф... Не е проблем в обикаля и разправяне, а че после тези, които чешат столовете обявяват НИЕ направихме площадка тук и тук.
Сещам се случай в Троян, моя приятелка, майки събрали пари за детски пясъчник, баща направил всичко, включително дървен капак, който се превръща в пейки за играещите....кога онези по офисите биха се сетили? За децата
..., а вие за кучетата, божееее....
Сетили са се само да размотават за разрешителни и ТНТ.
Аз съм съгласна, че трябва да има книжни плъхове, който да знаят законите и да гледат да е всичко законно, но липсват около тях един друг тип хора, тези с идеите, които да мислят как всичко да е все по -ОК, а онези първите да намират начина.

# 612
  • София
Естела, чак сега отворих форума и видях поста ти. Blush Не ги знам бараките, ние сме на плаж Романтика, където е ресторантът. През уикенда ще идвате ли?
Два часа откарахме в този ресторант, а Харли беше завързан и си спеше под масата. На тръгване ставаме и за малко да го забравим. Мъжът ми чак беше учуден, че е забравил за съществуването на, цитирам, "тая гад".

# 613
Привет и от нас!
И ние сме на море,  но наш Лъки във водата не иска да влиза. Sad На пясъка скача, радва се, дупки копае,  но като доближим водата и скача по мен да го взема и цялата съм надрана. Хубавото е,  че сутрин  към 5:30 и вечер след 19:30 бяга на воля по плажната ивица и ходим по плажа Кранево-Албена.

# 614
  • под тепетата
Браво на Харли, хареса му морето на момчето!
Ози търчи из плажа като бесен и той като Харли се опитва да изпие морето. Онзи ден се мъчеше да подгони и два лебеда, маймуна му с маймун. Добре, че с внука си поделят щуротиите на плажа.
Много ранобуден тоз Лъки бе!

Общи условия

Активация на акаунт