Помислила съм за всичко, имах цяла година за размисъл. Баща ми има приятелка от 10 години и се разбираме прекрасно с нея, имам си я за приятелка. Не залагам надежди на старите ми приятели, тъй като знам че са се пръснали по гимназий и градове, макар и да поддържам контакт още с малка част от тях. Знам, че майка ми е права до някъде, но просто не мисля че е редно да оставам с нея след като ми изръси това нещо да не се интересувам от нея. Обичам я безрезервно и казах, че отношенията и с мен и с брат ми ще се оправят само ако се прибере в България, но е твърдо против, макар и да знае, че няма да е сама.
От позицията на дъщеря - не бих се върнала тук. Не бъркай ваканциите с постоянен живот тук. Мисля, че ще останеш неприятно изненадана. Без да си даваш сметка си свикнала с много неща, които сега не забелязваш. Да не говорим за отношенията с брат и баща, с които не си живяла постоянно последните 6-7 години, както пишеш сама.
От миналото лято до зимната ваканция брат ми беше при нас тук. Половин година си живяхме заедно и това ме накара още повече да искам да се върна. Бях забравила какво е да имаш по-голям брат до себе си и това чувство ми липсва страшно много, не искам пак да сме с години разделени. И съм горе-долу наясно с живота там, никога не съм живяла охолен живот, не гледам да харча много пари за неща които не са ми нужни. Честно да си кажа не разбирам защо хората си мислят, че като живея в чужбина би трябвало да харча едно 100 евро на ден.. Горе-долу положението ни сега тук е както в България, едвам свързваме двата края.
За другите коментари ще отговоря общо - Обмислила съм къде мога да уча - Езикова гимназия с немски език, имам и диплома за ниво B1, ако ще ми свърши работа. Говорим с баща ми и брат ми от 1 година за това преместване и всички бяхме наясно, че ще се преместя това лято, докато майка ми не ми постави този ултиматум, но все пак се реших да се върна. По принцип трябваше да се преместя още миналото лято, но пак защото майка ми ме спря и не можах да отида, но сега вече твърдно решена, че има много егоисти, дори и най-близките ми и просто мога да разчитам само на себе си и на брат ми.