Проблем с майка ми, заради прибирането в България

• 5 816
  • 177
  •   1
Отговори
# 135
Не разбирам защо изсипвате толкова хейт, като дори не сте напълно наясно със ситуацията. Приемам мненията на всички ви. Първо искам да изясним няколко неща.. проблемът изобщо не е свързан с материалното, кой каква издръжка бил плащал и защо не може да ми се вземе най-новият айфон. Както вече споменах - не съм от хората, които харчат много за щяло и нещяло, както и не искам най-новата дреха на гучи да ми се вземе още с излизането и, даже въобще не бих искала нещо толкова скъпо, което ще нося точно 2-3 месеца. Проблемът е съвсем друг. Също искам да добавя още нещо, което забравих да спомена, а си е от важност. Тук, като цяло нашият район има доста Българи /по-скоро помаци/. Да не кажа всеки от тях, но е почти всеки ходи на комар. Съответно не съм сигурна дали покрай тях, но и майка ми почна. Това не е проблем от скоро, това го знам от както съм дошла тук. Пробвах се доста пъти да я накарам да спре, предложих какви ли не варианти, но няма успех. Това си е болест и доста трудно може човек да се излекува от нея. Казвам го, за да разберете малко повече защо искам да се махна. Тук всеки прикрива, маже, лъже, страх те е да не казеш нещо, че ще издадеш себе си или някой друг за нещо. Може и в България да е така, нищо не мога да кажа за това, но поне в собственото ми семейство там не е така, в това съм убедена. Мисля, че това не е подходяща обстановка за мен и сама искам да се отърва от нея. Не ме разбирайте погрешно, обичам майка си и винаги ще я обичам, просто в момента мисля за себе си и реших, че това е най-правилното за момента. Не ми казвайте, че като съм на 15 нямам адекватна преценка за нещата, които се случват. Да, може да не съм най-грамотната в българския, но все пак от 3-ти клас не съм отваряла български учебник. Все пак мисля, че съм достатъчно компетентна да взема това решение, а и изобщо не съм сама в това. В крайна сметка и да не съм права - аз ще си нося последствията. Искам и да отговоря на още един въпрос - живях при баба ми 3-4 години, а не при баща ми поради простата причина, че баща ми по това време често пътуваше (това му беше работата) и нямаше възможност да ме гледа. А и ако ме питате, тези 3-4 години по спомен бяха най-прекрасните години, които съм имала. Искам и да добавя, че знам, че съм си виновна за това, че излизам само с Haupt, но повярвайте ми, не виждах просто смисъл да уча, като знам къде се намирам

И специално за Sharky* - В прекрасната Германия, където всичко е прекрасно в 9-ти клас не учим психология. Simple Smile
птица, толкова ли е невероятно, че мога да пиша грамотно, все пак съм на 15, не на 5.

# 136
  • София
Изучават химични процеси в мозъка.

И какво пише- че в мозъците на всички хора във възрастта 10-18 години се извършват химически реакции, държащи ги в депресивно състояние? Mr. Green

# 137
  • София
Изучават химични процеси в мозъка.

#Shocked
Ай стига бе!
Психолозите имат в най-добрия случай смътна представа за ХИМИЧНИТЕ процеси в мозъка (психиатрите са с по-добра, но пак доста обща). А бъдещите баничари в Германия ги изучават още от 9-ти (или 10-и ли беше) клас!?
Ти да видиш.

# 138
katiABV,
Доколкото аз разбрах, момичето още не е завършило Hauptschule, т.е. все още може да си избере дали да държи изпити за следващата степен в образованието или да започне професионално обучение. Така че стига с тези тигани и баници.
Ако проблемът е в хазарта, тогава разбирам защо майката иска допълнителни доходи и момичето да работи и учи едновременно. Разбирам и защо я заплашва по такъв грозен начин. Въпросът е, ако и в България не потръгне, тогава какво ще прави.

# 139
  • София
Прилича ми на събиране на материал за поредната журн. статия, студентска курсова/дипломна, соц. анкета, абе въобще - проучване някакво, а ние тук сме се хванали за гушите.
На както и да е, дори и измислена да е, историята поставя важни въпроси. Аз май нямам категоричен отговор кое е най-доброто решение в подобен случай. Твърди много "ако" има в картинката.
Присъединявам се към Птица, темата е пързалка. Значи, 15-годишната не е учила психология, обаче иначе знае, че "комарът" е болест. То наистина е болест, обаче цялото българоговорящо население на някаква провинция в Германия е "заразено" от нея...по-полека.

# 140
Не, за химичните процеси в мозъка учат учениците в Американския колеж, които предпочитат да им е трудно вместо да им е лесно (хубаво).
Аз за пет години в Германия също нямам приятели, които да са различни от познати и добри познати за разходка, бира, купон, кафе и раздумка. Минала съм пубертета, така че според темата би трябвало да мога да направя разликата. Знам и езика, така че нямам проблем с комуникацията. Това просто е различна култура, която не е за всеки и не виждам защо това трябва да се изкарва като грях. Ако нямах възможност да живея на прилично място, да бъда студентка, да работя с немци, а бях завряна в някое затворено общество, където предполагам местния език го говорят едва половината, оформила се е една малка България/Турция/друга държава в държавата и живееш ни като риба, ни като рак - аз също нямаше да искам да живея така.

# 141
  • София
Присъединявам се към Птица, темата е пързалка. Значи, 15-годишната не е учила психология, обаче иначе знае, че "комарът" е болест. То наистина е болест, обаче цялото българоговорящо население на някаква провинция в Германия е "заразено" от нея...по-полека.

Ох, ти като си учила психология, какво си научила?
- че всички във възрастта на пубертета са нещастни по подразбиране, защото мозъкът на всеки един човек в тези възрастови граници, изработва депресивни хормони!?? Mr. Green

ПП. Дали е нужно да учиш психология, за да знаеш че пристрастеността е болест?
Особено ако близък е завладян от нея, както и други около теб, дали няма да чукнеш в Гугъл и да попрочетеш нещо? newsm78

# 142
  • Варна
Аз от темата разбрах, че баничарите и готвачите са някаква презряна прослойка, парии в Германия.

# 143
Прилича ми на събиране на материал за поредната журн. статия, студентска курсова/дипломна, соц. анкета, абе въобще - проучване някакво, а ние тук сме се хванали за гушите.
На както и да е, дори и измислена да е, историята поставя важни въпроси. Аз май нямам категоричен отговор кое е най-доброто решение в подобен случай. Твърди много "ако" има в картинката.

Около 3-4 малки блокчета не мисля, че е цялото 'българоговорящо население на някаква провинция'. Просто всички тук са от близки градове/села, познават се, излизат заедно и се зарибяват с това. И може да не съм учила много неща, но ще ти кажа, абсолютно нищо не съм научила от училище (може би само колко е 2х2), не залагам никакви надежди на него, всичко си уча сама по различни начини. А и това да знаеш, че ако си пристрастен към нещо в повечето случаи е болестно състояние си е елементарно.

# 144
  • Варна
Става все по-забавно. Значи освен всичко друго, тамошното образование не те учи на нищо друго освен колко е 2х2.

Авторке, за някой, който не е отварял български учебник от толкова време, пишеш забележително грамотно.

И аз мисля, че нещо не е съвсем наред с тая тема.

# 145
Не са презряна прослойка, ама никой не ти ръкопляска, когато кажеш, че учиш в Hauptschule. Усмихват ти се мило и кимат любезно.

# 146
Е, авторке, ти с този пост, промени изначално историята.
Мотивите ти да се върнеш в България от нещастно чувство , се преобразиха в порок на майка ти и помаци като обкръжение.
Не вярвам и аз вече. Особено с перфектната граматика. Confused
От гимназийте стигнахме до почти съвършенство.
Идвай си и това е.

# 147
Става все по-забавно. Значи освен всичко друго, тамошното образование не те учи на нищо друго освен колко е 2х2.

Авторке, за някой, който не е отварял български учебник от толкова време, пишеш забележително грамотно.

И аз мисля, че нещо не е съвсем наред с тая тема.

Ако трябва да сме честни, нещата които учим тук, са си направо елементарни в сравнение с това, което учат в 9-ти клас в България.. прекарвам много време в интернет и гледам поне да прекарам някаква част от него в учене на нещо, което ще ми е полезно, а не да си пилея времето. Разберете, че не всички 15 годишни сме депресирани, наркомани или не знам си още какво. Найстина се изумявам как група жени, доста по-големи от мен се изумяват, че пиша грамотно. Кажете ми, че това е шега..

Последна редакция: ср, 19 юни 2019, 17:42 от Alexandra34

# 148
Е, авторке, ти с този пост, промени изначално историята.
Мотивите ти да се върнеш в България от нещастно чувство , се преобразиха в порок на майка ти и помаци като обкръжение.
Не вярвам и аз вече. Особено с перфектната граматика. Confused
От гимназийте стигнахме до почти съвършенство.
Идвай си и това е.

Това е просто още един фактор, мотивите ми са си същите.

# 149
Пишела грамотно и знаела, че хазартът е болест. Страхотни улики! Simple Smile)))
За вредата и пристрастяването към хазарта вървят информативни клипчета по тв, ако случайно някой не се сеща сам. Примерно. Нещо като гадните снимки по цигарите.
По темата: Възможно е да останеш разочарована и от България, ако си склонна да я идеализираш. Не считам, че подходът на майка ти е ок в последния й изблик. Ако е възможно, опитай се да получиш съдействието и на двамата си родители и обсъдете реалистично какво наистина може и какво не може да се случи с евентуалното твое преместване. Ако надделеят позитивите и баща ти даде подкрепа и някакви гаранции, майка ти ще се успокои.

Общи условия

Активация на акаунт