Плюсове и минуси на кварталите в София - 6

• 42 212
  • 823
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Говорим за “тая София” защото темата е за нейните квартали. Ако искаш да плямпаш за Димитровград или Пазарджик, моля, отвори тема.

Разбира се, че има и хубави райони. Точно както във всеки по-голям град, има хубави, не чак толкова хубави и направо кофти места. И Лондон е така, и Рим, и Брюксел, айде да не изброявам всички.

# 376
Добре де, кажете ги конкретно кои са тия райони? Само да не са там дето вие живеете...

# 377
За съжаление не живея в Яворов, ама ето ти един квартал, който е хубав в почти цялата си част, да не кажа целия, без около големите булеварди. Аз там мога да вися цял ден, да зяпам сгради, дворове, да си пия кафето или бирата и да завиждам.

# 378
Улица Латинка в Изгрев и Изток.

# 379
  • София
Добре де, кажете ги конкретно кои са тия райони? Само да не са там дето вие живеете...
Това пък защо? Не мога да харесвам района, където живея ли, що ли? Аз живея близо до парк Заимов и се чувствам страшно добре там, районът е чудесен. Харесва ми също Гео Милев, Яворов, идеален център, районът около НДК, мога да изброявам още.

Петяиванов, поздравления, много потребители го могат също, без да изпитват нужда да го изпарадират тук. Защото, повтарям като за идиоти, тя е за София и нейните квартали.

LadyStardust, подкрепям!

# 380
Забелязала съм известна разлика в отношението към София и проблемите й - на някои хора им е кофти, че нещата не се правят както трябва, други пък говорят презрително за "СофЕто".

За кварталите и преди съм писала кои ми харесват (център и стари квартали около центъра), няма да се повтарям. Да допълня, обаче, че в преобладаващо панелните комплекси и то с най-старите панелки, има части където е приятно, защото хората, особено по-възрастните, продължават да поддържат района около блоковете си. Говоря (видяла съм го лично) за части от Свобода и Толстой, Хаджи Димитър, примерно. Като райони това не са сред престижните, стари панелки, но много дървета в междублоковите пространства, лехички с цветенца и пейки пред входовете. Така панелното обкръжение се тушира, зеленинката действа по друг начин. Около Тина Киркова и Фантастико в Красна поляна също изглежда спокойно, просторно и поддържано.
Сега се сетих, че ходих до един магазин в Младост 1А точно до Метростанция Младост 3 (новите блокове). Мернах, обаче, и първи ред панелки в 1А, изглеждаше наоколо наистина приятно, поне за мен. Навътре в тази част не съм влизала, обаче. 
Преди 3 десетилетия районът около пазара в Младост 1 също беше приятен, сега там е някакъв ужас и заради пазара, и заради спирката на метрото.

# 381
  • София
Да си кажа и аз ,относно Дружба 2 където живях 20 г. Не го харесвах този квартал ,но така се случи .Преди това живеех в Гео Милев ,но се омъжих и преместих в Дружба. Преди 3 г  започнахме да се оглеждаме за ново стройтелство в Гео Милев, но нямяше избор. И така без да сме търсили в Студентски град случайно видяхме обява в ОЛХ. Хареса ни взехме го и от един месец сме в новото жилище. Знам че много не го харесват ,но тук е такова спокойствие и тишина да не повярва човек.Срещу НСА сме.Обичам да ходя пеш минавам по 15 км всеки ден. Вчера ходихме до зоопарка на 3 км от нас. В Дружба освен до езерото не можеш да ходиш само в квартала. А тук ходя до 4 квартала пеша .В панелния ни блок в Дружба никои не се интересуваше за  вход зеленина и пр. Сега в новия ни блок сложиха видеонаблюдение ,интересуват се от входа купиха косачка искат беседка да правят.

# 382
Почакай да дойде зимата в този квартал.....

# 383
В студентски град може би е спокойно сега, но имайте предвид, че е ваканция в момента. След месец ще е съвсем друго.

# 384
  • София
В студентски град може би е спокойно сега, но имайте предвид, че е ваканция в момента. След месец ще е съвсем друго.
Ние сме далече от шумотевицата. Имаме го от 2 год почти така че сме идвали по всяко време на годината.

# 385
В тази част на Студентски град няма много общежития.

# 386
  • София
Също тук въздуха е по чист . Дружба е в ниското , не се дишаше. Като идвахме зимата в Студенски имах чувството че съм се качила на Витоша. Не съм бърсала прах от 5 дена .

# 387
Това пък защо? Не мога да харесвам района, където живея ли, що ли? Аз живея близо до парк Заимов и се чувствам страшно добре там, районът е чудесен. Харесва ми също Гео Милев, Яворов, идеален център, районът около НДК, мога да изброявам още.

Петяиванов, поздравления, много потребители го могат също, без да изпитват нужда да го изпарадират тук. Защото, повтарям като за идиоти, тя е за София и нейните квартали.

LadyStardust, подкрепям!

Е, да де, ама въпроса е не къде ти харесва на теб, а къде в София обективно можеш да кажеш, че е на европейско и световно ниво. Затова " харесва ми до нас" не е мн обективен отговор.

# 388
Ма не може ли човек да харесва нещо, което не е на европейско и световно ниво? Аз лично най-харесвам бабината къща с балчишкия камък и дядовия двор на село, па че не били европейско ниво - дреме ми на шапката!

# 389
  • София
И кой може да даде "обективна" оценка къде в София е хубаво? За една преателка питам.

Общи условия

Активация на акаунт