Каква раница за първокласник? Тема №2

• 47 308
  • 777
  •   1
Отговори
# 705
  • София
Здравейте, отново. Какво ви е мнението за раница, която се закопчава с връвка? Имате ли опит с такава? Опасявам се, че може да мачка ъглите на учебниците.
Удобни са.
Не е необходимо да се стяга цялата връв, защото има и "капак" отгоре. Раниците обикновено са по-високи от учебниците/тетрадките и има място за стесняване нагоре.
Не пропуска вода като през циповете.

# 706
Не ги мачка. Тетрадките и учебниците влизат доста по-навътре. Синът ми е с такава - нищо не се огъва, въпреки че той изсипва всичко вътре.

# 707
  • Точно където трябва
Пак да попитам- колко литра трябва да бе раница за първокласник? Обърквам се с тези литри.

# 708
  • Варна
Пак да попитам- колко литра трябва да бе раница за първокласник? Обърквам се с тези литри.

Според мен не повече от 20-21 литра. Наскоро си купих онлайн спортна раница на PUMA - 25 литра. На мен ми е голяма, какво остава за детето.

# 709
Моля, препоръчайте ми раница за първокласник, да бъде възможно най-лека, до 180 лв.

# 710
Някой има ли опит с тази раница? Достатъчно голяма ли е за първи клас? https://www.baby1superstore.com/index.php?_route_=ranitsa-herlit … pace-car-50032600

# 711
  • София
Аз изчетох света, ходихме по магазини да мери 🤣
16л е достатъчна, ако детето оставя повечето или всички учебници за седмицата в училище. Тогава става за оборотна всекидневна раница, като взимате и още една голяма 21-23-25 литра за всичко друго и да стои в училище.
Ако детето ще влачи всичко всекидневно ви трябва голяма.
Всички изглеждат огромни на гърба на детето...
Иначе Херлитц, Белмил и още една марка имат такива твърди и са хубави. Точно към такава на Белмил се бях ориентирала 15-16литра. И се чудех между нея и на Coolpack-но там не намерих никъде из сайтове и магазини литрите, които искам с щампата,  която харесва детето.
Моето дете е на целодневно обучение, но в понеделник се носи всичко и се взима в петък. През седмицата носи кутия за храна, вода и нещо инцидентно-я тетрадка, някакво помагало, дреха.
Стандартните раници за първи клас са 20,21 или 23литра. Ако детето е високо и едро и трябва да влачи всичко-може и 25 да му се вземе.
И след цялото ровене, запаметяване на модели, сметки и меренки 🤣 Купих от чужд сайт една 12л. Позната ми я показа и много я харесах, защото съм фен на марката. Frugi се казва, произвежда дрехи от екологични материи. Раницата е за преходи, олекотена, материята е рециклирана от бутилки. Има си дъждобран, светлоотразителни ленти.
12л ми звучеше страшно малко, но реших да рискувам и реално си пасва съвсем добре на детето. За целта и нуждите ни е идеална https://www.welovefrugi.com/sale/all-kids-clothes/accessories-an … mp;glCurrency=BGN
Висок е някъде 112-114см . Побира шишето му за вода от 532мл, но според мен и по-голямо ще стои стабилно. Вътре в големия джоб има още едно разпределение.
Много ми хареса, че е свежа и шарена, тук всичко е с черно за момчетата или някакви абстрактни фигури-черти, триъгълници...нищо забавно.
Скрит текст:

За нещата, които ще оставяме в училище ще взема една олекотена големи литри от Декартлон. Торбичка за физическо от Coolpack, една с ракети сме харесали.
Несесери имаме меки вкъщи няколко и ще видим първо дали те вършат работа, ако не му е удобно ще взема и твърд.

# 712
  • Варна
16 литра се води раницата на моя и си му е точно училищната раница, а не оборотна. В понеделник и петък носи бел, математика и английски, разните околен свят, музика, рисуване и т.н. си седят там целогодишно. Ежедневната му раница е малка и в нея носи вода и кутия с храна. 16-литровата е огромна за тази цел.

# 713
Взех 20 литрова на CoolPack и толкова се тревожа ще събира ли всичко нужно. Постоянно я пълня и размишлявам :Д
Тя ще стои в училище (понеделник-петък)
Взех тип мешка за анцуга и маратонките.
А за всекидневна са ни писали "малка чанта с презрамка" за ценните вещи на детето....тук още се мая каква да е, та да е подходяща за кутия с храна, вода и тнт.....Малка лудница, с толкова приготовления и ресурси, и като ни кажат, че минаваме онлайн...не знам, не знаам......отчайвам се

# 714
  • София
16 литра се води раницата на моя и си му е точно училищната раница, а не оборотна. В понеделник и петък носи бел, математика и английски, разните околен свят, музика, рисуване и т.н. си седят там целогодишно. Ежедневната му раница е малка и в нея носи вода и кутия с храна. 16-литровата е огромна за тази цел.

Да, ако нещо стои там са достатъчни. Племенникът ми носеше абсолютно всичко за деня, сестра ми се оплакваше, че понякога не може да му набута кутията за храна. На Самсонайт раница, мисля че беше 23л. После го премести и сега е сякаш по-добре. Предишната му класна ги напъваше много, имаха хиляда тетрадки, помагала. 
Boroboro, има едни спортни чанти, май пак на coolpack, за ученици. Но аз бих си взела по-малка раничка. Тези чанти с една презрамка, си дотежават и натоварват едното рамо. В декатлон има от тези оборотните им. И не са скъпи. За жалост от година-две линията им е в едни мрачни и убити цветове. Преди бяха ярки(аз имам една тюркоазена и я нося всекидневно от над 3 години) и по-весели.

# 715
Раницата от детската градина му е съвсем като нова. Адидас е, и ако съм сигурна, че няма да се почувства зле от това, че другите са с чанти през рамото, мога да си го изпращам с нея. Имаме и една и на Найк. Мнооого сложно ми се струва всичко

# 716
По-назад съм писала как ходи моят син вече 3 години. Догодина мисля пак така....
Има голяма раница на Топгал. В понеделник я носи, в петък я връща. Физическото стои в малка чантичка в училище, но е като резерва, тъй като ходи облечен с екипче, когато имат физ.възпитание, понеже вече го е срам да се преоблича, а и губи много време.
Всеки ден носи чанта за храна със сандвич, вода, сок и нещо сладко. Чантата е от Декатлон, но има много варианти от Джъмбо , Ориндж или подобни.

Малка раничка също е добър вариант. Дори може да е по-удачно, за да си слага и тетрадките, ако има нещо за довършване.

# 717
  • Варна
Мда, в понеделник и петък моят ходи с две чанти, но това е защото не връща основната раница вкъщи през седмицата. Иначе макар и със зор ще се навре и кутията с храна и бутилката с вода (за нея има страничен джоб). С мъка, но ще се напъхат. Вече всички папки до една няма да влязат, но то и никога нямат всички предмети в един ден, така че дори и всеки ден да мъкнеше учебници мисля, че щеше да се вмести в основната раница, с евентуално мешка за физическото.

# 718
Ако ходи на занималня, не е нужно да се влачи раницата всеки ден. Евентуално, ако има нещо недописано....

# 719
Тъй като ще прибираме раницата само в петък, мисля всекидневната, която да побира вода и нещо за хапване, да е тип мешка.
Отделно ще ни трябва и още една мешка за гуменките по физическо.

Общи условия

Активация на акаунт