Каква раница за първокласник? Тема №2

• 47 277
  • 777
  •   1
Отговори
# 105
Не такива. Представи си същото нещо, но от плат - малко по-широко и малко по-дълбоко.

Пиша от телефона докато детето се е заровило до уши в пясъка на детската площадка и сигурно не съм го копирала като хората. По-напред в темата бях показала един на лего, даже от България го купувахме. На сина му трябват четири несесера - два за белгийското и два за българското училище. Всичките са един тип.

# 106
При нас госпожата предупреди да не купуваме метални кутии. Уж, че се огъвали, но вероятно заради дрънченето. Разбирам я жената, колкото може да намалява децибелите.

# 107
При нас госпожата предупреди да не купуваме метални кутии. Уж, че се огъвали, но вероятно заради дрънченето. Разбирам я жената, колкото може да намалява децибелите.

Вероятно това е истинската причина....хих

А тези на Лего ти помня от миналата тема, бяха много хубави, даже търсих в България дали ги има някъде.

# 108

Вероятно това е истинската причина....хих

А тези на Лего ти помня от миналата тема, бяха много хубави, даже търсих в България дали ги има някъде.

Миналото лято ги имаше в Ориндж на Графа (не знам дали има друг Ориндж). Нашият е от там.

# 109
Из моловете има други магазини Ориндж, скоро ходих в един да зяпам раници (естествено). Имаше много хубави, зелената с таралежчето, която беше показана тук също. Ама все за момичета, за момчета нямаше хич избор.

# 110
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Ние имахме на Лидл несесер.Удобен,практичен докато не го изпрах в пералнята-лъснаха картоните отвътре .После купихме малък овален със цип.Госпожата иска флумастери,но реално нашите ги ползваха само по рисуване понякога.Та сега несесерчето е олекотено и компактно.

# 111
Нашите са ОК. Имах съмнения как ще им се отрази пералнята, но освен че станаха много чистички, друго не им се случи.

# 112
А изобщо подлежи ли на коментар дали изобщо да е раница? Едно време ние ходихме с чанти първите класове и съм убедена, че това е по-здравословният вариант, но май вече не се практикува.

# 113
  • Варна
Аз не виждам каква е разликата. Чантите също ги носехме на гръб, с какво са по-здравословни от раниците? Освен, че нямаха подплатени презрамки и гърбове и убиваха повече.

# 114
Аз също съм в издирване на по-малка раница за момче. За момичета много варианти, но за момчета сякаш няма.
Синът ще е предучилищна и почти няма да му трябва раница, но все пак...
Мерихме класически раници, но всички са му големи и му висят под дупето, при максимално регулирани презрамки.

# 115
Не ми напомняйте за ученическата ми чанта. Още я помня като супер неудобна. Нито са имали анатомичност на гърба, а и самите те бяха доста тежички дори и празни.

Тук видях промоция, ако някой иска да се възползва:

http://globalshop.bg/197-ranici?fbclid=IwAR2JJq8XK3933M5dN1PvVxb … vShoiyOAXWJP6jLo4

# 116
Ми ние си ги носихме на ръце и точно затова.

# 117
  • Варна
Какво ще рече "носихме си ги на ръце"? С една ръка? И кое му е полезното, нали точно така се стига до изкривяване на стойката и гръбначни изкривявания. Защо трябва да се носи с ръка като е много по-удобно и лесно да се носи на гърба? А на раницата какво ѝ пречи да я носиш в ръка като толкова държиш, всичките имат дръжки. Но е абсурдно да се смята, че такова носене е по-здравословно.

# 118
Не, до изкривяване се стига с носене на едно рамо, но не и на една ръка. По-удобно е само за да са ти свободни ръцете.

# 119
  • Варна
Не съм съгласна, стойката се изкривява като ти висне тежката чанта на едната ръка, инстинктивно се накланяш на другата, за да компенсираш. И пак казвам - ако смяташ че е по-здравословно от носенето на гръб какво ти пречи да носиш в ръка раницата? Кое е предимството на едновремешните чанти, че изобщо почнахме да ги коментираме?

Общи условия

Активация на акаунт