Каква раница за първокласник? Тема №2

• 47 332
  • 777
  •   1
Отговори
# 660
Днес поръчах този модел от Кикиморско царство на марката Topgal. В понеделник казаха, че ще пристигне. Доверих се на добрите отзиви за марката. Дано да ни хареса на живо, да му е удобна и здрава.
Хубава е. А има ли отстрани джоб за шише с вода?

Да има, прилагам линк от друг сайт със снимки на модела
https://detski-igrachki.com/Topgal-%D0%A3%D1%87%D0%B5%D0%BD%D0%B … %D0%B0-KIMI-20021
В дилема бях между тази, която поръчах и тази:

# 661
Моят син е с Топгал и сме доволни.

# 662
  • София
Мналата година по това време ме тресеше и мен треската с раниците. Четях мнения в темата, гледах раници в сайтове, сравнявах модели, правих си даже списък на характеристиките, които искам да притежава раницата.
Накрая отидох за нещо друго до "Джъмбо" и детето беше с мен. Влюби се в една тяхна раница за смешна цена. Взех й я с очакването, че раницата ще се скъса след един месец и тогава ще купя нещо качествено. Обаче раницата издържа цялата учебна година с куп пранета и влачене по пода. Във втори клас ще е пак с нея, макар да не притежава всички от характеристиките, които бяха важни за мен и които в никакъв случай не съм усетила да са ми липсвали в първи клас.

# 663
  • Точно където трябва
Някой ще даде ли мнение за раниците на Габол? Освен, че комплект с несесерите излиза солен като цена.

# 664
  • София
При нас също ще се оставят ущебниците в понеделник и ще се взимат в петък. Обичението е целодневно със занималня. С избираем спорт се връзва до 18 и 30 ч., т.е. надали нещо ще се прави вкъщи, а и на сайта пише, че не се пишат домашни през седмицата. Уикенда дават нещо за правене с родителя. Та съм в чуденка каква раница да взема.
Тези, които се разделят на две дали са издръжливи? Гледам, че често ги намаляват в озон. Чудя се най-вече дали голямата част ще събере всичко, което ще се оставя за през седмицата.
Иначе вкъщи имаме една Samsonite, но е за възрастни, тежка. Чудя се дали в нея да не остават нещата през седмицата и да му взема нещо леко и по-малко(пак ще се налага все нещо да носи, най-малкото за физическо).
А трябва да го решим скоро, защото остават 2 месеца, а трябва и дрехи от униформата да купим.
Несесерите към раниците често ми изглеждат доста обемни Thinking И все се чудя моят ще подрежда ли в тях нещо или ще ги нахвърля свободно в раницата.

# 665
При нас също ще се оставят ущебниците в понеделник и ще се взимат в петък. Обичението е целодневно със занималня. С избираем спорт се връзва до 18 и 30 ч., т.е. надали нещо ще се прави вкъщи, а и на сайта пише, че не се пишат домашни през седмицата. Уикенда дават нещо за правене с родителя. Та съм в чуденка каква раница да взема.
Тези, които се разделят на две дали са издръжливи? Гледам, че често ги намаляват в озон. Чудя се най-вече дали голямата част ще събере всичко, което ще се оставя за през седмицата.
Иначе вкъщи имаме една Samsonite, но е за възрастни, тежка. Чудя се дали в нея да не остават нещата през седмицата и да му взема нещо леко и по-малко(пак ще се налага все нещо да носи, най-малкото за физическо).
А трябва да го решим скоро, защото остават 2 месеца, а трябва и дрехи от униформата да купим.
Несесерите към раниците често ми изглеждат доста обемни Thinking И все се чудя моят ще подрежда ли в тях нещо или ще ги нахвърля свободно в раницата.

Това с несесерите го бяхме обсъждали миналата година май беше. Ако искате, потърсете назад из темата. Моят хвърля свободно в несесера и затова има ето такъв тип:
https://www.amazon.de/BBM-Federmäppchen-Federmappe-Schü … edder&sr=8-18

Пак на лего е, но не точно този. В него хем всичко е нахвърляно, хем се вижда на пръв поглед. С ластици никога не съм ползвала, но поне за моето не са подходящи. То няма търпението да пъха молив по молив, при положение че аверите го чакат на двора.

Нашият е купуван преди три години от Ориндж. Беше около 40 лева, но след три години ползване нито се е изтъркал някъде, нито се е скъсал. Може още години да изкара.

# 666
  • Варна
Аз съм много доволна от тройните несесери. На моя син му купих от Немския център троен несесер, пълен за 16.90 лева, още тогава по книжарниците такива струваха по 30-40 лева, че и отгоре. Още е като нов, няма прокъсано, няма хлабави ластици. За мен е много по-удобен отколкото да нахвърля моливи, флумастери, гуми, химикали и т.н. в общо пространство, но и моят син е подреден и така му харесва, в началото дори си подреждаше моливите в определен ред и държеше да са така, че и обърнати с логото нагоре Laughing Не е толкова обемен, предоволно се събира в раницата.

# 667
  • София
В нашата градина, в началото на годината помолиха да купим такива несесери с отделения, с цел да подготвят децата да свикнат и да си ги подреждат. Добра идея е, всеки ден ги използваха.
Иначе, аз още не мога да избера раница, вълнувам се, все едно не знам какво избирам Joy

# 668
  • Варна
И аз се включвам в темата за раниците 😊
Чета, чета и съвсем се обърках 🤣 Виждам добри коментари за Неrlitz и Gabol . Ще следя с интерес темата 🌷

# 669
В нашата градина, в началото на годината помолиха да купим такива несесери с отделения, с цел да подготвят децата да свикнат и да си ги подреждат. Добра идея е, всеки ден ги използваха.
Иначе, аз още не мога да избера раница, вълнувам се, все едно не знам какво избирам Joy

Твоята задача май е два пъти по-трудна - от лентичката разбирам, че ти трябват две раници.

Да допълня нещо за несесерите, че току-що ме подсети училището, което тъкмо прати списъка с пособията, които трябва да купя за новата учебна година. В нашето училище в несесера трябва да има точно определени неща и в такъв случай поне на мен пълният купен несесер не ми върши работа, поне не за училище. Иначе винаги може да го използва у дома, или пък малко да го пренареди.

А иначе моето дете по принцип подхожда към училищните вещи 'насипно' - добре че и тетрадките, и учебниците са с твърди корици, че вероятно биха станали на баница на втората седмица.

# 670
  • София
Може ли линк към издръжлив троен несесер? На сина ми са му удобни, едно отделение за моливи, едно за фулмастри и едно общо за линии и химикалки. Но всяка година унищожава по един. Е, той и не пази.

# 671
Каквито и подобия и несесери за купите се подгответе за голямото губене.
Особено на моливи и фрумастери.

# 672
  • Варна
Не е задължително Simple Smile Мойто нали ви казвам, много е прибрано. За 2 години има изгубена една дъска за пластилин. Всичко се вади, ползва и моментално къта обратно.

# 673
Най-добрите промоции на раници и пособия не са ли август-септември или тогава е само замазване на очите? Да знам, за да се оглеждам по-добре сега... Споделете сайтове, от които сте пазарували вие.
Иначе много ми хвалят Габол, обаче на мен не ми харесват тяхните цветове и десени. Много се чудя с тази раница, сякаш кола избирам!

# 674
Каквито и подобия и несесери за купите се подгответе за голямото губене.
Особено на моливи и фрумастери.

На сина ми всяко моливче, гумичка, линийка и прочие е надписано. Така ни ги искат от училището. Като загуби нещо, обикновено след ден или два, а може и седмица пак се появява.

Но от всичко имаме запаси, че някакси много бързо се свършва лепилото, обикновените моливи се изхабяват, а не мога да ходя непрекъснато по книжарниците. То и при нас, няма де.

Общи условия

Активация на акаунт