Каква раница за първокласник? Тема №2

• 47 313
  • 777
  •   1
Отговори
# 675
Най-добрите промоции на раници и пособия не са ли август-септември или тогава е само замазване на очите? Да знам, за да се оглеждам по-добре сега... Споделете сайтове, от които сте пазарували вие.
Иначе много ми хвалят Габол, обаче на мен не ми харесват тяхните цветове и десени. Много се чудя с тази раница, сякаш кола избирам!

Преди няколко години като търсих раница за каката на pulse може би беше към края на месец август от магазините ми отговаряха, че повечето модели са изчерпани. Учудено ги питах "как така - нали тепърва ще тръгват на училище"...
Отговориха ми, че явно не съм се сблъсквала с търсенето на ученически раници и, че още през месец май, юни зареждат и продават новите модели...

# 676
  • Варна
Те тогава зареждат, но промоциите действително са август, че и септември. Не знам, с тоя си акъл в момента и аз не бих дала луди пари за раница, пък анатомичен гръб, пък нам си кви презрамки, пък глупости. Ето една дама по-горе каза, че е доволна от раниците на Джъмбо. Моя приятелка купи на сина си от Пепко миналата година за 30-на лева - по нищо не отстъпва на "маркови" от по 100+, ни по визия, ни по качество. Та така, оглеждайте се и като ви хване нещо око и джобът ви одобри - купувайте.

# 677
Всеки си знае. Аз лично дадох 130 лв за раница преди 1 клас. Ще я носи четвърта година, което е да купувам всяка година по една по 30 лв. Дали ще е същото качество?

# 678
  • Варна
Не знам, времето ще покаже, въпросната от Пепко за 1 година е без щети. Племенницата ми носи 3 години раница от немския център за 30-на лева, абсолютно здрава беше, накрая я смениха, защото в един момент просто омръзва. Особено пък ако детето си хареса някоя с картинка, масово тук нагласите са "няма да му купувам каквото иска, защото след 2-3 години ще каже, че  е бебешка". Ми според мен пък желанието на детето е водещо, раницата е за него, не за мен. Като се скъса ще купя нова, като му омръзне също, за 100 лева ще взема три евтини раници, тъкмо да ги сменя Laughing Не налагам мнение, просто споделям опит и казвам как аз бих постъпила.

# 679
И преди съм писала - за мен раницата е сред инвестициите в здравето на детето, както бюрото, стола, леглото и столчето за кола. С тези неща компромис не правя. Затова за мен анатомичният гръб, презрамките, презрамката през гърдите и тази през таза бяха водещи при избора на раница. Картинки след това съм гледала. А пък на детето всичко, което е свързано с училище, му е толкова безразлично, че не проявява нито интерес, нито претенции в това отношение. Като отидем в Сиела например за нещо за училище, той се залепва за книгите и изобщо не желае дори да избере несесер или тетрадки. Каквото му взема, това използва.

Между другото раницата на детето започва четвърта година на есен. Дистанционно тази година не са били (слава Богу). Всеки ден раницата се носи. Няма скъсано, изтрито и развалено, така че до края на 6 клас мисля, че ще изкара с нея, т.е. 6 години. Доволна съм - не обичам непрекъснато да купувам и да се чудя какво да правя вещите.

# 680
Здравейте. И аз се записвам в темата с първокласничка през Септември. Започнах с разглеждането на марките препоръчани тук и като че ли се спрях на

https://smartshopping.bg/?product=167446

Но ми се щеше да има и твърд несесер в същия десен, а не намирам ( според мен би било по- лесно на детето да намери каквото и да било в твърдия несесер). Какво ви е мнението за тази раница? И твърдия или мекия несесер е по- подходящ според вас?

# 681
А за спортните торби закачащи се към раницата, които са за допълнителни неща за физическо възпитание на какво мнение сте?
Удобни, практични ли са?
Има ли смисъл от тях?

# 682
  • София
А за спортните торби закачащи се към раницата, които са за допълнителни неща за физическо възпитание на какво мнение сте?
Удобни, практични ли са?
Има ли смисъл от тях?
Често ги забравят децата тези торби.
Затова купих раници, в които физическото спокойно влиза в единия джоб.

# 683
Те тогава зареждат, но промоциите действително са август, че и септември. Не знам, с тоя си акъл в момента и аз не бих дала луди пари за раница, пък анатомичен гръб, пък нам си кви презрамки, пък глупости. Ето една дама по-горе каза, че е доволна от раниците на Джъмбо. Моя приятелка купи на сина си от Пепко миналата година за 30-на лева - по нищо не отстъпва на "маркови" от по 100+, ни по визия, ни по качество. Та така, оглеждайте се и като ви хване нещо око и джобът ви одобри - купувайте.
Да, и това е вярно, че пускат намаления по това време. В момента също има намаления по сайтовете на определени модели и марки. Може би да са миналогодишни модели, но според мен това няма значение от коя година е модела стига да се хареса десен и характеристики.
А някои сайтове имат и промо кодове за отстъпка!

# 684
Ако забрави торбата за физическо, го връщам да си я вземе. Но и тя е надписана с името му, както и всяка от маратонките, суичъра, анцуга и блузата с къс ръкав. При нас спортният екип е част от униформата - всички са еднакви.

Ако някой друг ходи да го прибира, на този друг му казвам какво трябва да бъде донесено от училище. Изобщо не разчитам, че детето ще се сети. За бабата да не говорим - колко пъти са се прибирали с чужди якета, които очевАдно не са на сина ми. Добре че всичко ни е надписано, та някоя майка ми се обажда да ми каже, че нашето яке е у тях.

# 685
https://www.molivko.com/ranitsi/ranica-coolpack-bentley-badges-b-navy-b16153
Тази подходяща ли е за първокласник? Пише, че е 30 л., което май е много?!...А също за гърба, че е подсилен - това не означава ергономичен, нали?
И простете, ако въпросите ми са глупави, но като не съм в час...

# 686
  • Варна
Голяма ми се вижда на мен... На сина ми се води 16 или 18 литра и е предостатъчна, мисля и догодина (3 клас) да кара с нея, а той при това е височък.

# 687
И на мен ми се вижда големичка 30 литра. Детето има на Куулпак за Бг училището - една с ракети, светеща. Мисля, че беше 21 литра и ми се струва голяма. Бях споделяла обаче, че като сложа читанка, български, околен свят, четирите учебни тетрадки, които вървят към тях, три тетрадки малки за писане и несесер и сякаш не остава много място. Харесва ми на форма и това, че е стабилна, без да е тип кутия. Презрамката през гърдите се откача понякога, но се слага относително лесно. Като цяло бих препоръчала, но не знам всъщност колко са издръжливи - синът ми я носи веднъж в седмицата само.

# 688
  • София
Относно цената и качеството-сестра ми купи на Samsonite раница за първи клас и сега, като я разпитвам(племенникът ще е трети клас наесен) казва, че хич не е доволна. Била неудобна за детето, ремъците не държат, отпускат се, презрамките му прежулват раменете, скъсала се е на места. Той и племенникът е доста буен и за късането не съдя от него 🤣 но пък той е доста висок и едър за възрастга си и щом тази му е била тежка и неудобна...

Да питам, под абатоничен гръб се разбира тези с релефите ли? Виждам, че някои раници имат някакви бабуни, издадени и вдлъбнати части. И се чудех дали не убиват и детето не ги усеща некомфортно.
Значи около 20л. е ок за първокласник? Аз трудно си ги визуализирам 🤣 Иска ми се да отидем и да мери, да го видя на живо с раница. Проблемът е, че не съм сигурна, че искам веднага да купувам, като мери...пък детето ще си хареса някоя и ще стане драма.
Но той е дребосък, вторият най-нисък в групата в градината 🤣
Все повече клоня да взема някаква евтинджос голяма раница за учебниците, която да стои седмично там и нещо по-дребно и джиджано за него, да си ходи всеки ден. Но все пак ще трябва да носи и неща по физическо Rolling Eyes Ние живеем и на 3 минути от училището, ходим пеша, но предполагам, че аз/баща му ще носим голямата раница понеделник и петък.

# 689
Ние ще сме 3 клас. Купихме нова, защото първо ни се скъсаха страничните джобчета за вода и второ - побирането на няколко папки А4 със съответните учебници и тетрадки стана доста трудно.  Не знам колко литра е, но ми се струва, че е голяма. Старата ни е с 5 джоба, новата само с четири.

Общи условия

Активация на акаунт