Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 221
  • 774
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Честито на новите мами Heart Аз в петък бях на лекар, плацента 2степен, води намалели, но все още достатъчни. Бебето е наддало, но доктора предположи, че ехографа не е реален, тъй като корема е сравнително малък и не се знае бебето как точно се е "наместило".
Живот и здраве до 5.07 ако не тръгне нормално ще ме чака за прием. Всичките ми познати наддават за 2 юли, та се надявам да не се стигне до предизвикване. Мисля да си взема един ананас и да го опаткам. Grinning С мъжо зачестихме гимнастиката, катеря и стълби, та каквото мога ще я подпомогнат бебешората. Grinning

С теб сме с еднакъв термин, с тази разлика, че си с второ детенце и се предполага процеса да е по-кратък при теб.
Аз се връщам от преглед, нямам никакви индикации за предстоящо раждане. Дори не съм сигурна, че съм усетила подготвителни контракции..... все едно има месец до 03.07.... Водите са в норма, тоновете добри, бебчо е високо, само плацентата остарява.... нормално.
Това чакане и залози започват много да ме изнервят, ограничих и разговорите с роднини, защото ми писна да се обяснявам как съм, при условие че дори и да кажа- зле съм, или да си изброя неразположенията, някой ще може да ми помогне с нещо.
Чакаме си Юлчето....

# 571
  • Варна
Момичетааа, и нашите бебоци май ще искат да се появяват скоро... 😊 Днес имах зацапване, бледо кафяво, нещо като в началото или края на цикъла. Няма кръв, няма слуз, нито пък някаква болка. Чух се с доктора, каза, че наближава сигурно( има седмица до датата за секцио) , дали ще устискаме дотогава..., чудя се..., но ми се иска да издържим ☺😇❤

# 572
Момичета, знаете ли, важи ли още традицията на изписването да се оставя нещо за персонала? Нас би трябвало да ни изпишат утре, не бях с избор на екип, но въпреки това отношението към мен беше много добро.
Вие мислите ли да вземате нещо, дори и да е дребно, и ако да какво?

# 573
  • Пловдив/София
В държавни болници масово се очаква почерпка, в частни- по избор. Аз не хресвам такива традиции и мисля нищо да не взимам, макар че миналия път подарих подаръчета на акушеркатс и анестезиоложката, че ми бяха златни. На доктора не, не бях впечатлена от него.
 Помня че обсъждахме, ама не в детайли- намаляха ли ви движенията на бебетат и откога? От 36 г.с (от няколко дни) я усещам по-рядко и по-слабо. Днес примерно 2-3 пъти се размърда, но само един от тях по-сериозно, с издуване на корема. Иначе съвсем леки движения. Допреди седмица бяха акробатики и ритници постоянно...
Знам, че им отеснява, но нали има лек проблем с кръвотока и док ми е казала да следв движения, затова малко се притеснявам от това намаляване.

# 574
  • София
А момичета, някоя от вас мисли ли да поръчва торта за вкъщи за деня на изписването? Да ми препоръчате някоя хубава сладкарница, ако имате впечатления.

# 575
Нанс може да занесете една торта или кошница с вино и бонбони, цветя. Според мен е достатъчно.
Пипи и аз от 2 дена забелязвам, че са доста ограничени движенията, малко се панирам даже на моменти, необичайно ми е.
Habish ако си от София - Неделя, Лагуна, Маркрит.

# 576
Момичета, благодаря за подкрепата ♥️😁
Стискайте ми палци за утре, имам нужда от емоционалната ви подкрепа ♥️
Благодаря!

# 577
  • София
Всички палци ще стискаме! Да се похвалиш после Heart Eyes

# 578
  • София
Благодаря, Anesi, да от София съм.

Naya2019 стискаме ти палци, бъди спокойна и мисли само за крайния резултат Wink

# 579
  • Варна
Момичета, да се похваля и тук Blush Днес 30.06.2019 г., в 21:50 ч. се роди нашата малка принцеса Дария, 2880 г, 48 см. ❤️👨‍👩‍👧❤️

# 580
Ох, момичета, на мен ми остава седмица вероятно, май ще го планирам на 8-ми, понеже ще съм секцио. Да ви споделя голямата си дилема - това ще ми е второ раждане, първото беше секцио /уж заради тесен таз, ама сегашния ми АГ е скептичен дали не е можело да родя и нормално и са ме подвели... както и да е/.

Досега никой не ми беше пускал мухата за опция за нормално раждане след 1 секцио, но на предходната консултация ми го изтърсиха и ми дойде като гръм от ясно небе. Първото ми раждане е 2014г., т.е. уж е минало достатъчно време. Още към 6-7 месец го питай моя АГ дали има такъв вариант за нормално раждане /от чисто любопитство, не че съм се пънала да раждам нормално/, но той каза че рисковете са по-големи. И все пак сега реши да ми го предложи като вариант, не го разбирам защо... Правих си консултация и със завеждащия на родилното в болницата, в която ще раждам. Той като че ли беше повече човек, който не одобрява подобни рискове. Каза, че при 1 от 10 родилки се случва да се разкъса матката. В такава ситуация те имат малко време, в което да извадят бебето. Това едно на ръка. Второ - обезболяване избягвали, защото индикацията, че това разкъсване се е случило, го виждат по ужасяващата болка, която изпитвала майката в този момент, тъй като те на апарат не можели да го хванат ако това се случи. При всичката тази информация на мен ми се вижда безумие да поемам излишен риск, вие какво мислите?

# 581
jaklin_dd, честита дъщеря HugHeartHug

Naya2019, и аз стискам палци Hug

# 582
  • Варна
Naya, стиснати палчета и от мен 😇❤Ще се справиш, спокойно и позитивно мислене ❤.                                                                 Jaklin_dd, честито и тук! Да е жива и здрава❤😇 Нека има прекрасно и безгрижно детство и много да Ви радва ❤

# 583
Честито бебенце 😁😊🤗🤗🤗🎈🎈🎈започнаха и девойките 🤗🤗🤗
Благодаря за положителната енергия момичета, след два часа и аз ще поема пътя за срещата, дано се роди жива и здрава 🤗🤗🤗
До скоро ...

# 584
ca7walk. Лично за мен е абсурд да се предприема подобен риск! Аз не бих, въпреки че съм смела натура и понякога правя необмислени неща.
А между другото и моята щерка е '14г. 😊
Честито на новите мами. Успех на днешните. Всичко ще е наред момичета. Heart

Iliana_89 Моя позната роди буквално за 5 часа първо дете. Нямаше никакви признаци. Никакви контракции. Станала сутринта, наляла си чай, после седнала на дивана и забравила, че не си е сложила захар. И при ставането втори път и се пукнали водите.

Общи условия

Активация на акаунт