Още мъничко остана, ЮЛЧЕ да се гушне в мама. Тема 8

• 26 221
  • 774
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Ох, момичета, на мен ми остава седмица вероятно, май ще го планирам на 8-ми, понеже ще съм секцио. Да ви споделя голямата си дилема - това ще ми е второ раждане, първото беше секцио /уж заради тесен таз, ама сегашния ми АГ е скептичен дали не е можело да родя и нормално и са ме подвели... както и да е/.

Досега никой не ми беше пускал мухата за опция за нормално раждане след 1 секцио, но на предходната консултация ми го изтърсиха и ми дойде като гръм от ясно небе. Първото ми раждане е 2014г., т.е. уж е минало достатъчно време. Още към 6-7 месец го питай моя АГ дали има такъв вариант за нормално раждане /от чисто любопитство, не че съм се пънала да раждам нормално/, но той каза че рисковете са по-големи. И все пак сега реши да ми го предложи като вариант, не го разбирам защо... Правих си консултация и със завеждащия на родилното в болницата, в която ще раждам. Той като че ли беше повече човек, който не одобрява подобни рискове. Каза, че при 1 от 10 родилки се случва да се разкъса матката. В такава ситуация те имат малко време, в което да извадят бебето. Това едно на ръка. Второ - обезболяване избягвали, защото индикацията, че това разкъсване се е случило, го виждат по ужасяващата болка, която изпитвала майката в този момент, тъй като те на апарат не можели да го хванат ако това се случи. При всичката тази информация на мен ми се вижда безумие да поемам излишен риск, вие какво мислите?
Аз също бях секцио при първото раждане по същата причина. Но тогава нямаше объркване, защото след 12 часово нормално раждане, контракции и нула разкритие ме пратиха на рентген и спешния екип ме сряза.
Сега никой не ми е предлагал нормално раждане, да не говорим, че моята лекарка точно поради тази причина искаше да изтегли секциото по-рано, за да не поемем излишен риск, за да стартира процеса...
Така че на твое място аз също НЕ бих рискувала.

# 586
Момичетата, които са стигнали почти до термин, мислите ли да предизвиквате раждане по някакъв начин ( разходки, люта храна)? Моят термин е за 07.07 и нямам никакви знаци още, да не говорим, че лекарят каза - “водите са зелени, не трябва да се преносва в никакъв случай” и че плацентата ми ако има 4та степен, то аз съм в нея..
Като оставим това на една ръка, всеки ден чистя, готвя, разхождам се много и качвам стълби, вчера изядох половин ананас ( уж го дават за контракции) и пак нищо.. а съм с 3 см разкритие от 2 седмици, мислех, че вече му се излиза..🤷♀

# 587
Момичетата, които са стигнали почти до термин, мислите ли да предизвиквате раждане по някакъв начин ( разходки, люта храна)? Моят термин е за 07.07 и нямам никакви знаци още, да не говорим, че лекарят каза - “водите са зелени, не трябва да се преносва в никакъв случай” и че плацентата ми ако има 4та степен, то аз съм в нея..
Като оставим това на една ръка, всеки ден чистя, готвя, разхождам се много и качвам стълби, вчера изядох половин ананас ( уж го дават за контракции) и пак нищо.. а съм с 3 см разкритие от 2 седмици, мислех, че вече му се излиза..🤷♀

Моят термин е 05.07. и нямам абсолютно никакви признаци, дори корема ми все още си е така високо... Чела съм много неща за предизвикване, но честно казано не мисля нещо конкретно да правя. Единствено се опитвам да бъда активна и да се разхождам, но аз така или иначе го правех през цялата бременност. Това с водите много ме изненанда Astonished не знаех че могат да ги видят на ехографа. Аз утре съм при моята лекарка, ще видя какво ще ми каже и ще й се доверя.

# 588
Аз писах малко по-рано. Моят термин е 3, разхождам се, катеря стълби, от днес сутринта имам едно леко парене в кръста и силно се надявам това да е знак. Joy А може и да си внушавам. Ако до петък не е тръгнало само, в петък доктора каза, че ще ме чака.

# 589
На мен ми пуснаха система на 4см без да имам родилни контракции. Изобщо не съжалявам, че се доверих на лекаря! В крайна сметка се оказа, че съм нямала грам предни води. Бебето си беше наред и раждането продължи два часа. Болеше колкото и първото, просто беше по - кратко. Иначе и аз четох ужасни истории за предизвикването, но в крайна сметка само лекаря може да прецени дали да го направи или не. Пък аз бях сигурна в моя аг.

# 590

Още едно момиченце :♥ честита да е Дари!

Жанет, моя термин е за 12ти, но нали нали уж щях да родя преждевременно.... Та сега ми е голям зор, нямам търпение вече, но нямам и признаци.
От 35та седмица съм активна, чистя, готвя, излизам навън, стълби, градски транспорт. Люто си ям по принцип, но сега в жегата не минсе яде, а и хемероидите ми са възпалени.
Дори за секс се прежалих, но не даде резултат, освен че болката ми ниско долу се засили.

От 2 седмици пия чай от малинови листа, който уж помагал за омекването на матката.

Та с една едума, ако ще и на въже да скачам, явно не му е дошло времето на бебето да излиза.

Ако имаше начин, щях да летя до Бг и там да ми направят секцио, за да свърши тая мъка най-накрая. Но уви, няма как. Ще си чакам тука, полудяла от нерви и очакване.Вече не чудно и да пренося...

ПП. Отивам да търся ананас 🍍, но не ми се вярва да даде резултат...

# 591
Честита принцеса ♥️

Моят термин е след 4 дни. Малко се стреснах миналата седмица, след като АГ ми каза, че едва ли не ще родя всеки момент, но от тогава до сега нищо... Бях спряла разходките, карането и домакинската работа, защото много ми тежеше вече, но от няколко дни ги възстанових. Нямам търпение вече, въпреки че страха ми е голям. Даже и секс правим повече само и само да се свършва, но до сега нищо 😀

# 592
Честити бебоци на всички....толкова сте много и е толкова хубаво да ви чета Hug
Да са ви здрави и много да ви радват и вие бързичко да се възстановявате Simple Smile

Аз откакто излязох от болницата съм с ужасно разстройство. Обсъждахме вариант с лекарката ми секциото да е на 12ти и дано да издържим до тогава. Лекарката ми каза, че е рисково да ми се пукат водите, защото бебо е седалищно и по тази причина ще иска да не чакаме много близо до термин.

Момичета, знаете ли, ако се появи разстройство, което се води чистене на организма преди раждане, колко време горе-долу преди бебо да реши да излиза се появява? Аз съм така вече 6 дена и много ме е страх дали ще издържим още цели 11 Confused

# 593
Днес изпадна от мен нещо като цифка (извинете за грозното описание) прозрачно, примесено с течение което си имам...мисля, че е част от тапата. Хваща ме шубето и започнах да оправям багажа..до сега се ослушвах, приятелки и роднини ми се чудеха как така още не съм си оправяла багажа Grinning

# 594
Да са ви здрави и много да ви радват и вие бързичко да се възстановявате Simple Smile

Аз откакто излязох от болницата съм с ужасно разстройство. Обсъждахме вариант с лекарката ми секциото да е на 12ти и дано да издържим до тогава. Лекарката ми каза, че е рисково да ми се пукат водите, защото бебо е седалищно и по тази причина ще иска да не чакаме много близо до термин.

Момичета, знаете ли, ако се появи разстройство, което се води чистене на организма преди раждане, колко време горе-долу преди бебо да реши да излиза се появява? Аз съм така вече 6 дена и много ме е страх дали ще издържим още цели 11 Confused
При свекърва ми ражданията са започнали с така нареченото "чистене", но нещата са тръгнали в рамките на деня. Помисли дали не е от нещо друго.

# 595
Моят термин е за 05.07. нямам никакви признаци и започвам да се притеснявам ,че  няма да тръгне и ще се наложи предизвикване... Опитвам всичко правя дълги разходки по баири,ям люто,чистя и нищо.С първото всичко тръгна по-рано тапа,води.... сега нищо.

# 596

При свекърва ми ражданията са започнали с така нареченото "чистене", но нещата са тръгнали в рамките на деня. Помисли дали не е от нещо друго.
Благодаря ти за бързия отговор...знам, че може при всеки да е различно, но много успокоително ми звучи. Ям само сухари, картофи и ориз и няма никакъв ефект. И се притеснявам, че никакъв протеин не приемам така. Мисля, че не е вирусно, защото като изключа честото воднисто ходене до тоалетна с много къркорене на корема и много газове, се чувствам добре Thinking
Вече съвсем не знам от какво може да е....цял живот и цялата бременност да съм със зверски запек и накрая това ме изумява и шашка сега Rolling Eyes

# 597

Благодаря ти за бързия отговор...знам, че може при всеки да е различно, но много успокоително ми звучи. Ям само сухари, картофи и ориз и няма никакъв ефект. И се притеснявам, че никакъв протеин не приемам така. Мисля, че не е вирусно, защото като изключа честото воднисто ходене до тоалетна с много къркорене на корема и много газове, се чувствам добре Thinking
Вече съвсем не знам от какво може да е....цял живот и цялата бременност да съм със зверски запек и накрая това ме изумява и шашка сега Rolling Eyes
Нямам представа. 🤷🏼 Дано ти мине по - скоро, представям си колко е неприятно. Пробвай ако искаш лъжица оцет. Гадно е, но поне при мен винаги е помагало. ♥️

# 598
На мен пък, да ви се оплача, днес ще ми върнат каката болна от морето. Била с бронхит според тамошните непотвърдени лекари и аз им казах да се прибират /на свекър и свекърва ми/, защото са изписали антибиотик и ми се ще аз да преценя дали положението е за АБ или не.
Остава ми една седмица само, дано да не ме разболее и мен, че тогава лошо. И без друго тая бременност то не беше запушен нос, синузити, храчки и кашляне, алергия ли, никой не знае. Дано не е някоя бактерия дето да лепна с моя “свръх имунитет” в момента... 

Да разчиташ на баби и дядовци си е нож с две остриета, хич не могат да преценяват, знаех си че така ще стане. Ама в 9-тия месец не ми се ходеше на море като тюлен, незнам вашите разбирания какви са, ама търкаляне и пуфтене за мен не е почивка...

# 599
  • Пловдив/София
В 9ти месец и аз пропуснах морето, ходих в 8мия началото. Не ми пречи корем и тн, колкото, че 9ти месец може всичко да започне вече, а не искам да съм на 500 км от София, където искам да раждам...Освен това нали следим тонове всяка седмица, нямаше как да стане нормално море вече. А много ми се ходеше, ама така прецених, че е правилно. В началото на юни се топнах все пак в ледената вода Simple Smile
Живот и здраве септември-октромври се каня пак, само да е добре бебокът...
Откриха ми гъбички и ще поставям нещо вагинално (Гинозол), без АБ. Не знам дали минават така и дано не се зарази бебка при нормално раждане Sad
Досега никога не съм имала гъби, как да ги боря? пробиотик и по-малко сладко?

Общи условия

Активация на акаунт