Търся електронна книга - 24

• 70 657
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Изненадана съм, но наистина книга 4 и 5 са качени само частично. За първи път виждам платени книги на български, а съм изчела доста от този сайт.
Не частично, а платени. Български книги в Рулит с платен достъп и достъпен безплатен откъс засега са малко.
 Ако става дума за книги на руски/английски, там почти половината се купуват. Годината на издаване няма значение, особено ако има и аудиоформат/аудиокнига: https://www.rulit.me/series/chuzhoj
 При клик на бутона купить се отваря връзка към издателството, което притежава правата за електронното издание и към форма за плащане.
Пример със серия, която беше търсена тази година: https://www.rulit.me/series/dolinata-na-drakonite
Мога да копирам поне още 5 такива случая и всичките от тази година.

Българските издателства (късно както винаги), превеждащи чужди популярни автори и последните им серийни бестселъри, все повече се ориентират към такъв вид разпространение на продуктите си. Няма лошо - рекламата в голям/известен тракер си е реклама, а преводачите/издателите заслужават заплащане за труда си. Безплатно е само сиренето в капана за мишки. Или поне от определена гледна точка. Времената на свободното пиратстване свършиха и по руските сайтове.

Затова е добре да се чете и да се гледа какво се сваля, а не да се скача първосигнално и без познаване на ситуацията.

п.п. Надявам се скоро в България няма да се въведе модела за защита на авторското право, при който дори и за онлайн четене се заплаща някаква сума, макар и минимална.

п.п.2 За незапознатите с материята (както примерно аз не съм запозната с процедурата по смяна на маслото и накладките) прилагам едно семпло разяснение:
 Такова живоНТо като безплатна книга няма, освен в случаите, когато самият автор качва произведението си.
 В останалите случаи се процедира по някой от следните начини:
- Ъплоудърът е закупил електронно издание на книга и доброволно я качва на специализиран сайт/външен тракер в какъвто формат си иска. Ако има желание може предварително да я конвертира в няколко различни формата. Нарушение е на авторските права и при подаден сигнал книгата се сваля от модератор/администратор.

- Ъплоудърът е закупил книжното тяло, сканира страниците и прави най-често файл в .pdf формат. Пак е нарушение на авторското право и...

- Ъплоудърът е закупил книжното тяло и преснима страниците. Резултатът е меко казано плачевен и за щастие вече почти не се среща. Нарушение на авторското право и....

- Издателството/преводачът след инициализация (има го при някои) предоставя на сайта/тракера електронното издание с достъпен безплатен откъс, същият, който е и на собствения му сайт. Авторските права са уредени и
двете страни получават някаква печалба.

Има още няколко случая, но са по-рядко срещани.

Последна редакция: пт, 09 авг 2019, 18:09 от Аниш

# 406
  • Бургас
Времената на свободното пиратстване свършиха и по руските сайтове.
Скрит текст:
Не е съвсем така. Вероятно рулит ще отпадне, като безплатен вариант, но пиратски сайтове е имало и винаги ще има.
Купувам книги точно от етична гледна точка, и не чакам някой да ги качи след време някъде - това за поредици и автори, които харесвам, но ще бъда последната будала да купя книга, която вече е качена - всъщност днес купих, даже няколко, но са детски и ми е важно сина ми да хареса първо хартиеното издание с картинки, още преди да е харесал самите истории. И нямам проблем да плащам за ел.издание 2,50 лв, но книгите на бг са по 10-12-15 лв и това искрено ме дразни. Как може книгите в Амазон да са по 5 щ.д.  /на техните стандарти/ и да са на тази цена тук?

# 407
Времената на свободното пиратстване свършиха и по руските сайтове.
Скрит текст:
Не е съвсем така. Вероятно рулит ще отпадне, като безплатен вариант, но пиратски сайтове е имало и винаги ще има.
Купувам книги точно от етична гледна точка, и не чакам някой да ги качи след време някъде - това за поредици и автори, които харесвам, но ще бъда последната будала да купя книга, която вече е качена - всъщност днес купих, даже няколко, но са детски и ми е важно сина ми да хареса първо хартиеното издание с картинки, още преди да е харесал самите истории. И нямам проблем да плащам за ел.издание 2,50 лв, но книгите на бг са по 10-12-15 лв и това искрено ме дразни. Как може книгите в Амазон да са по 5 щ.д.  /на техните стандарти/ и да са на тази цена тук?
Скрит текст:
А аз плащам дори само за онлайн четене. Иначе е така - пиратски сайтове винаги ще се намерят, имам поне 20 директни линка на тулбара към онлайн библиотеки, но има едно голямо но... хващат се разни работи от тези сайтове. Другия вариант е добро владеене на английски/руски/испански и акаунт в Пейпал за разплащане в чужда валута.Цената на електронните издания се определя от големината на пазара, а в България той е малък.

# 408
Търся книгата на Олга Дукат "Раждане с любов"
Ако някой я има в ел.вариант,да ми пише ЛС

# 409
  • Sofia
Nivea Simple Smile, дай мейл, ще ти я изпратя.
Здравейте,може ли и на мен да ми изпратите ” Магията на подреждането”?
Gerchegovska93@gmail.com
Благодаря предварително Simple Smile

# 410
  • UK
Здравейте! Търся "Възлюбена" на Тони Морисън, може и на английски, но предпочитам на български. Ако някой я има, ще се радвам да сподели. Благодаря много предварително! Flowers Hibiscus

# 411

[/b]  
Здравейте, търся няколко книги:
1.Меган Марч - По богат от греха, Виновна като греха, Отдадени на греха
2.Симона Арнщед - Само една нощ, Само една тайна, Само един риск

nora_com@abv.bg

Благодаря предварително! Simple Smile
Изпратих ги.
Може ли и на мен да ми изпратите Виновна като граха,другите ги изтеглих.
Благодаря много! iva_zv88@abv.bg

Последна редакция: нд, 11 авг 2019, 21:36 от ivetamiro

# 412
 Може ли и на мен да ми изпратите Виновна като граха,другите ги изтеглих.
Благодаря много! iva_zv88@abv.bg

Имаш поща

# 413
  • София
Здравейте,търся сериите " Булки от планината" , "Семейство Мъри", " Макенрой ", " Камерън ", " Уърлок " от Хана Хауъл на български език ако някой ги има.Намирам ги в читанка само 3 книги от тези серий преведени.
Благодаря предварително !

# 414
Здравейте,търся сериите " Булки от планината" , "Семейство Мъри", " Макенрой ", " Камерън ", " Уърлок " от Хана Хауъл на български език ако някой ги има.Намирам ги в читанка само 3 книги от тези серий преведени.
Красавицата и звярът Хана Хауъл

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 07:58 от Анонимен

# 415
Написала го е:
Здравейте,търся .......от Хана Хауъл на български език ако някой ги има.Намирам ги в читанка само 3 книги от тези серий преведени.
И аз имам само тези, от "Читанка".

# 416
Търся книгата "Делюзията Бог" от Ричард Докинс.

Благодаря предварително!

Последна редакция: пн, 12 авг 2019, 14:37 от NoMe ❄️

# 417
# 418
Търся книгата на Ана Бикова-"Самостоятелното дете".Дали някой я има?

# 419
Здравейте, някой има ли З като закови ме на Алис Клейтън? Това е продължението на О като оргазъм.

Общи условия

Активация на акаунт