СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 124 161
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 270
Цитат на: M_I_A link=topic=1123889.msg38906324#msg38906324 date=1561132725
Дано успеем да го поръчаме, че съм се наслушала на страхотии за безплатните учебници в края на годината.
[/quote
В подлеза на НДК има една книжарница, в която има налични. От там сме купували през учебната година без да чакаме поръчки.

# 271
  • София
MariDi,
Оценките от олимпиадите/ състезанието на НПМГ се появиха заедно с тези от НВО (оценките по различните предмети по-късно).
Ще ги получите и записани на служебната бележка с резултатите от НВО.

Но все пак трябва да се има предвид че във времето нещата бяха малко по-различно.

# 272
Според мен най-добре ще бъде  21 и 23 май да останат дати за предварителни НВО и, който иска, да има право да се яви на всички.  За класиранията - да се взима предвид по-високия резултат на ученика.

Последна редакция: сб, 22 юни 2019, 11:44 от Mevka

# 273
  • Пловдив
По повод на това, че дъщеря ми е дала верен отговор на 18 зад, но не го изразила графично, както е по условие и днес госпожата й по математика й е казала, че вероятно няма да получи и една точка за това, искам да попитам дали има яснота, кога и изобщо, дали се дават част от точките определени за задача? Дали се дава само "всичко или нищо" или проверяващия преценява? Доста големи различия е възможно да възникнат в случай, че това не е регламентирано.

# 274
Това, което преподавателите от училище и от школите ни научиха тази година, научих аз, самата за себе си, научи детето, силно се надявам, е че условията трябва да се четат с разбиране. Все по-често и по двата предмета залягат задачи, при които не са нужни само знания, а и начин по който да ги приложиш или изразиш. Прави ми впечатление, че изпитват концентрацията на учениците. Ама пък, не намаляват обемът и сложността на задачите.( Сложността, може би, е леко надолу.)
Редактирам се: Тъй като имам и завършена второкласничка, в началото бях стресирана от подхода, по който бяха представени много от задачите по математика и бел. Оказа се, че това е стрес само за нашия " закостенял" мозък, свикнал с с "7*7=....". Далеч не оправдавам настоящата учебна програма. Нямат време за нищо и препускат. Ама, що тарикати и будали, ще извъди... Колоритна ще е майка България!

Последна редакция: пт, 21 юни 2019, 21:39 от petenka1983

# 275
Да пусна ли слух, на който и аз не вярвам?! На една приятелка племенника пише в някаква група и и пратил скрийншот на резултатите на някакъв участник. Дали пък е възможно тази година поетапно да ги качват?! Хмм, сигурно е майтап някакъв. Ама все пак с чаша вино в ръка влязох да проверя Stuck Out Tongue Winking Eye

# 276
  • София
Колко му е да се редактира минало годишен резултат... и Пейнтът ще е достатъчен... Joy

Редакция: дори не е нужно редактиране - няма дати, токущо погледнах миналогодишните

# 277
  • София
Другият участник да не е набор 2004? Stuck Out Tongue Winking Eye

# 278
  • София
Rady, и аз не вярвам, но погледнах. И на нас вече са ни качили резултата от НПМГ. Там е. Даже в първата секунда ми призля като видях при резултати да се мъдрят 70т, но после се освестих и го разпознах. Simple Smile

# 279
Абе същите мисли ми минаха, ама все пак Фърлих едно оЧо Grinning

# 280
Честита ни нова тема!Само с хубави неща да е изпълнена .Честит Рожден Ден на рождениците!Здраве,щастие и много успехи им желая.

# 281
Олимпиадите и състезанието на НМПГ невинаги се появяват по едно и също време с резултатите от НВО.

# 282
  • София
Да не остана назад и аз проверих. Резултатите от състезанието на НПМГ са там. От олимпиадата няма, но от нея точките ще са по-малко и не ме вълнува.

# 283
  • София
Пък ММ някъде прибра надлежно служебната бележка и замина в командировка. Та още дори не съм пробвала да вляза в системата.
Отивам да му ровя в шкафовете.

# 284
  • София
Здравейте, не съм писала от има-няма 7 години, но чета темата почти редовно.
Искам да ви върна малко назад към теста по БЕЛ и прословутата 17 задача за поправка на грешките. Една от дадените грешки е "Следва да се отчете и фактА" . Факта е посочен като грешка, а според мен не е.
По мои училищни спомени (отпреди 1000 год), изречението е безподложно, т.е. не дава ясно кой следва да отчита факта. Думата "факта" не отговаря на въпроса Кой?, а на въпроса Какво/Що трябва да се отчете. Това си е пряко допълнение.
Вие какво мислите?

Общи условия

Активация на акаунт