СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 127 317
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 1 290
Току що по БНТ казаха, че резултатите от матурите са съизмерими с миналогодишните за София. Дали ние не изтрещяваме тук с очакване за по високи балове, заради резултатите споделени тук?🤔

# 1 291
  • София
Как става виждането на работите? Къде да питаме? Не знаех, че може да се даде за второ преразглеждане.

Не знаеш, защото не може.

Цитат
Уведомявам Ви, че запознаването  с оценените работи на учениците от 7 клас, явили се на НВО по БЕЛ и по математика, и които желаят да видят сканираните си и оценени изпитни работи (по електронен път в системата за запознаване), ще се осъществи на 28 юни, 1 юли и 2 юли, както следва:

БЕЛ – в сградата на ПГЕА, кв. „Овча купел“, бул. „Овча купел“ № 1  от 8:30 – 12:00 ч. и 13:30 – 17:30 ч.
Математика - в сградата на СПГЕ „Джон Атанасов“, кв. „Изток“, ул. „Райко Алексиев“ № 46 от 8:30 – 12:00 ч. и 13:30 – 17:30 ч.

Съгласно чл. 46 на Наредба № 11/01.09.2016 г. за оценяване на резултатите от обучението на учениците, оценките от външното оценяване не може да се променят.

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 20:41 от Mrs Jan

# 1 292
Тази година няма възможност за втори преглед на работите. Има ги обявени на сайта на РУО двете училища, където могат само да се видят работите. Но резултатите са окончателни.
За съжаление!
Може ли линк. Точно едната ни учителка едва я успокои, защото ще може да се пререзгледа работата и отново

# 1 293
Сега, като малко се поуталожиха страстите да попитам "гърмяните зайци":

Интересува ме БЕЛ, надявах се на по-висок резултат. Сега сверихме неговите спомени с ключа. Има 1 грешка на първи модул и не знаем, разбира се тезата... явно много се е сринал на преразказа и/или резачката е била жестока..

Ще се ориентираме ли кои въпроси от първи модул са грешни?

Ще стане ли ясно колко са точките на тезата?

Ще се ориентираме ли и за грешките в текста за редакция?

Ще видим ли преразказа оценен по критериите или само общия брой точки?

Питам, за да знам какво да очаквам..да гледам по-насочено..

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 22:13 от 6tiplio

# 1 294
  • София
Моята дъщеря хич не е доволно от резултатите.
БЕЛ-88
МАТ-86
Борим се за немската, затове първо стискаме палци да спадне бала. Второ ще ходим понеделник да си види работата по бел и ще я предаваме за второ преглеждане. Имате ли някакви съвети. Четох, четох, нищо не намерих

Няма такова нещо като "предаване за второ преглеждане". И никога не е имало. Само ако са разменени работите може да се направи нещо.

# 1 295
  • София
Поздравления за децата на пишещите тук! Wink
Чудесно са се справили.
И тези с уж ниските резултати пак реално са изкарали високи такива.
Браво!
Заредила съм от нисък старт (майка на шестокласничка 😁), че ми се струва особено важно да се анализира статистиката на успеваемостта.
Изтеглих тази от миналата година за София.
Може ли един особено тъп въпрос?
Какво по дяволите означава БЕЛ+МАТ в някои колони?
Благодаря!

# 1 296
https://darikradio.bg/elegantno-s-palavi-noti.html
Благодаря за поздравите за текста на песента , написан от Мила, тематичен поздрав!
Страхотен е текстът, а и песента!! Браво на Мила!! Много тематичен и точно навреме! Няма случайни неща...

Току що по БНТ казаха, че резултатите от матурите са съизмерими с миналогодишните за София. Дали ние не изтрещяваме тук с очакване за по високи балове, заради резултатите споделени тук?🤔
Дано!!!

# 1 297
  • София
Сега, като малко се пооталожиха страстите да попитам "гърмяните зайци":

Интересува ме БЕЛ, надявах се на по-висок резултат. Сега сверихме неговите спомени с ключа. Има 1 грешка на първи модул и не знаем, разбира се тезата... явно много се е сринал на преразказа и/или резачката е била жестока..

Ще се ориентираме ли кои въпроси от първи модул са грешни?
Да
Ще стане ли ясно колко са точките на тезата?
До миналата година ставаше ясно от разликата между точките от останалите въпроси и общия сбор от първи модул. Сега не знам дали ще стане ясно колко точки са отнети от тезата, колко от преразказа.
Ще се ориентираме ли и за грешките в текста за редакция?
Да

Ще видим ли преразказа оценен по критериите или само общия брой точки?
До сега се виждаха само броя точки и имаше чавки и подчертавания /сега не знам какво ще се вижда при онлайн оценяването/, на местата, на които има отнемане на точки, но не винаги ставаше ясно точно защо. Не е ясно и за всяка грешка колко точки са отнети.

Питам, за да знам какво да очаквам..да гледам по-насочено..

# 1 298
  • София
Благодаря!

Това е сборът на резултата от изпита по БЕЛ и резултата от изпита по МАТ. По-лесно е, отколкото изглежда. Simple Smile

# 1 299
Момиче с мерак за немски, но не в Конското:
БЕЛ - 89 т.
МАТ - 82 т.
Бал за това, което ни интересува - 442.

Здравейте, кое е това училище - Конското? Anguished
91 НЕГ-София
Уаааау! Защо "конското" и защо не? Може и на лични, по телефона ...
Много ми е важно точно за там! Благодаря!

# 1 300
  • София

Това е дежурен анонс на МОН всяка година, за всички видове външно оценяване. Joy Не бих разчитала на това.

# 1 301

на каква база го казаха, имат статистика или?

# 1 302
  • София
Благодаря!

Това е сборът на резултата от изпита по БЕЛ и резултата от изпита по МАТ. По-лесно е, отколкото изглежда. Simple Smile
Ох!
Сборът на хората, а не на точките.
Загрях.
Благодаря! 😊

# 1 303
  • София
Ох, Касиии, нали в темата ти отговорихме.... Какво повече би могъл да ти каже човек, ти сама си отговори, че почти нищо не го отличава конското от кварталното училище.

# 1 304
  • София

Това е дежурен анонс на МОН всяка година, за всички видове външно оценяване. Joy Не бих разчитала на това.
Сега не е моментът да напомням и един друг анонс на МОН и РУО, в който сринаха ТУЕС със земята, че за една година, балът там е паднал с 200 точки, ама се сетих, небрежно.... Thinking

Последна редакция: ср, 26 юни 2019, 20:46 от Слънчевата

Общи условия

Активация на акаунт