СЕДМИ КЛАС. Точките ще проверим, паралелките ще подредим 20.06 - 30.06.2019

• 123 758
  • 2 478
  •   1
Отговори
# 2 385
Аз имам следния въпрос:
С оглед на различното балообразуване ако дете е прието на по задно желание с по висок бал, формиран от три пъти математика, на второ класиране ще може ли да мине на по - предно желание с по нисък бал от балообразуване 2х2.
Ако балът стига за две желания, кото са с различно балообразуването ще бъде прието в паралелката посочена с по-предно желание.

Пример:
...
11. желание НПМГ Биология - бал 360 - жалообразуващ (който е различен от по-долната) Биология състезание/олимпиада.
12. желание НПМГ Природни науки - бал 380 - жалообразуващ (който е различен от по-долната) Химия/Физика състезание/олимпиад.
13. желание АЕГ 1 с РЕ - бал 398
...

Балът стига и за трите, прието по 11 желание.
Умувам къде да сложа паралелката системно програмиране в Джон Атанасов, че моя синковец си я е харесал, а аз искам в училище с езици. Балът му с 3 Мат е по висок 392.5, а с 2 БЕЛ и 2 МАТ - 371. Разбрах, че ведещо е по - предното място на желанието. Пак ще ги редя.

Последна редакция: нд, 30 юни 2019, 14:30 от mariaspp

# 2 386
  • Варна
Desem, този жалообразуващ бал много готино то се е получил. Та доста балове образуват жал, така и е. Joy

Някой “статистик” от Варна няма ли да се включи?
enrique аз бих махнала кавичките, не мисля че са на място. Не знам дали осъзнавате, колко и какъв труд точно стои зад това. Ако някой реши да отдели от времето си и да го сподели тук, ще е прекрасно. Има много хора, които търпеливо и многократно дават информация, обясняват постоянно, въпреки почти еднаквите въпроси на всяка страница, за което има свалям шапка! bouquet

# 2 387
  • София
Ох, откакто излязоха резултататите три пъти кардинално променяме началните пет желания. Head Band  Накрая ще напиша най-отпред първата паралелка, в която се пресичат списъците ни и да ни джурка системата.

Следобед ще пусна новата тема. Ако искате да сложа нещо допълнително  първия пост, пишете ми.

# 2 388
  • Варна
Спунк, може би едно кратко обяснение на въпросите -

Детето ми е с бал Х, ще стигне ли за у-ще У?

Какво представлява статистиката и как се ползва.
 bouquet

# 2 389
Имам една съвсем добронамерена молба  - моля, съкращавайте цитатите. Пък и не е нужно всяко обръщение да е с цитат. Много трудно се чете, особено на телефон, като се опънат едни 5-метрови чаршафи.

# 2 390
  • София
Благодаря, julisa. Не е там проблемът. Нейните желания са напълно постижими, но на мен не ми се нравят.
С брат ѝ са наложих и не съм сигурна, че не сбърках.

# 2 391
  • София
Една аматьорска прогноза за минималните балове за момичета на 2-ро класиране за някои от софийските гимназии. Прогнозата е приблизителна, на база позиция на последното прието момиче от 2018г. и тазгодишната статистика. За някои училища е по паралелки, а за други - общ минимален бал на училището. За Испанската съм опитала да отчета приблизително нарастващия интерес в последните години, който илюстрира Дидева.
Прогнозата е само за забавление /правих я за една приятелка/. Не ме бийте ако не позная - толкова си мога. Joy

Скрит текст:
НЕГ                                   468
164 - ИЕ/АЕ                     468
164 - ИЕ/Ит                     466
164 - ИЕ/ФЕ                     459
164 - ИЕ/Пр                     458
ФЕГ -                                 431
1АЕГ-                                 436
2АЕГ                                  433
73-то                                 446
22-ро ИЕ                           378
22-ро АЕ                            382
35-то НЕ                           408
35-то ФЕ                           394
31-во ИЕ                           384
31-во АЕ                           371
31-во НЕ                           378
32-ро АЕ                           376

# 2 392
A може ли една и за момчета, моля ...

# 2 393
Санака, мисля, че ще излезеш права, ако не съвсем точно с тези цифри, то ще си съвсем близо.
След много четене тук, тъй като не ме бива изобщо с математика, камо ли със статистика, успях да направя едно сравнение по таблицата на Дидева (пак много благодаря, таблицата с натрупване е удобна и за пълни аматьори като мен), според което примерно тазгодишен бал 475 с 2*БЕЛ/2*МАТ се равнява на 458 миналогодишен. Обаче, поради скромните си възможности, не съм взела предвид числеността на двата набора, така че изобщо не знам дали пък не се равнява и на по-нисък миналогодишен.

И да използвам този пост да попитам - миналата година имаше ли проблеми със сървъра при подаването онлайн?

# 2 394
И аз правих за приятел, но само НЕГ и Испанската. Няма да споделям точните числа, но да речем, че са много близо до тези на sanaka.

# 2 395
  • нейде там, където ....
А някой с прогнози за НПМГ ще се наеме ли?
Жалко, че няма паралелка природни науки там тази година.

# 2 396
Sanaka,моляяя, направи една такава прогноза и за момчета. Твоите данни са винаги много точни и много ще помогнат на блуждаещите души😊

# 2 397
  • София
Saffron, за младежи просто вадиш ок. 20 точки от тези за момичетата Simple Smile

Младежът подреди някакви паралелки, после заедно ги пренаредихме, и след това аз още малко пипнах на по-долните места. Добре че замина на море, за да не пренарежда още и той Grinning А 3-ти е далеч, не се знае още колко пъти ще пренареждам Rolling Eyes

Знае ли някой в 18то в 9ти клас дали изучават предмети на съответния език? Немски ме интересува по-специално. На сайта им пише, че биология и химия се преподават на немски език. Това дали е актуално?

# 2 398
Чул те някой по-отгоре, но според мен -20 е голяма разлика... Друго е Санака или Дидева да заковат цифри, ама не искат.... Нищо ние сме им много благодарни и без това!

# 2 399
И аз правих за приятел, но само НЕГ и Испанската. Няма да споделям точните числа, но да речем, че са много близо до тези на sanaka.
Дай подсказка, моля, нагоре или надолу са близки. За една от гимназиите /която не съм сигурна доколко е желана/ не достигат 0.50 точки.

Общи условия

Активация на акаунт