Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 236 771
  • 1 822
  •   2
Отговори
# 1 590
Здравейте! И аз успях за 2 дни да изчета темата. С Хашимото съм и в менопауза. Нямам други заболявания, свързани с инсулин, кръвна захар и хормони. Поддържам си ТСХ с 25 мкг Л-тироксин. Саксената ми беше изписана от ендокринолог, защото спешно се нуждая от сваляне на кг, за да отложа колкото мога повече във времето смяна на колянна става. Контрол над апетита си имам. Спортувам активно поне един път на ден, като плуването ми е ежедневно. Колоездене и ТРХ са ми другите спортове. Купих я тая Саксена и сега се чудя дали да не я предложа тук, защото имам чувство, че в моя случай е гевезелък. Но е факт, че при изключен глутен и рафинирана захар от менюто ми, кантарът не мръдва. Висока съм 163 и тежа 78кг. Искам да сваля до 60-63. Та основния ми въпрос е Саксендата само глада ли подтиска или забързва и метабола.

Последна редакция: пт, 05 юли 2024, 16:54 от nickless®

# 1 591
Здравейте, днес ми изписаха лекарството в малки дози.
Бих искала да попитам, някой знае ли  дали има негативно влияние върху бъдещи опити  и проблеми със забременяване в следствие на употребта му.  Попитах лекарката и тя каза, че не би следвало, но около мен заваляха отрицатени коментари, че след него може да възникнат проблеми. Благодаря предварително.

# 1 592
Здравейте! И аз успях за 2 дни да изчета темата. С Хашимото съм и в менопауза. Нямам други заболявания, свързани с инсулин, кръвна захар и хормони. Поддържам си ТСХ с 25 мкг Л-тироксин. Саксената ми беше изписана от ендокринолог, защото спешно се нуждая от сваляне на кг, за да отложа колкото мога повече във времето смяна на колянна става. Контрол над апетита си имам. Спортувам активно поне един път на ден, като плуването ми е ежедневно. Колоездене и ТРХ са ми другите спортове. Купих я тая Саксена и сега се чудя дали да не я предложа тук, защото имам чувство, че в моя случай е гевезелък. Но е факт, че при изключен глутен и рафинирана захар от менюто ми, кантарът не мръдва. Висока съм 163 и тежа 78кг. Искам да сваля до 60-63. Та основния ми въпрос е Саксендата само глада ли подтиска или забързва и метабола.

Аз бих ви препоръчала да си направите операцията за смяна на ставата. В България а и не само в последните години тя се превърна в напълно рутинна операция.
Това че ще отслабнете евентуално няма да ви спре болката в.ставата . А и щом липсват всякакви индикации за КЗ и съпътващите проблеми лично аз не бих си слагала този или друг продукт.
Каквото и да решите Ви желая успех 💐

# 1 593
Бих искала да попитам, някой знае ли  дали има негативно влияние върху бъдещи опити  и проблеми със забременяване в следствие на употребта му.  Попитах лекарката и тя каза, че не би следвало, но около мен заваляха отрицатени коментари, че след него може да възникнат проблеми. Благодаря предварително.

Здравейте! От моят опит със Саксенда досега (използвам от края на Февруари), бих казала, че при мен е точно обратното. От както използвам препарата имам овулация абсолютно всеки месец и изключително редовна менструация, без болки и неразположения. Преди това овулация и менструация липсваха от няколко месеца и бяха нередовни, имах и много неприятен ПМС. Имам и СПКЯ. Ефекта беше дори от първия месец, преди да съм свалила значително количество кг, което само по себе си да повлияе.
Можете да прочетете това проучване, на мен ми се стори интересно и информативно, по- долу прилагам и линк към статията:

“Liraglutide may improve human fertility, particularly for women with polycystic ovarian syndrome (PCOS). An RCT including 30 women with co-morbid obesity and PCOS found that those who added liraglutide 1.2 mg to metformin for 12 weeks had significantly higher pregnancy rates after in vitro fertilization compared to those who took metformin alone (pregnancy rate per embryo transfer 85.7% vs. 28.6%, respectively; P = 0.03) [18]. Another RCT following 72 women with PCOS found improved ovarian function, higher menstrual regularity, and reduced androgen levels in the group receiving 1.8 mg daily SQ liraglutide vs. placebo [19].”

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC10328448/

# 1 594
Здравейте, използвах саксенда в продължение на 10 месеца, спрях я февруари, август забременях и вече имам жива и здрава дъщеря. Разбира се, всеки организъм е различен и не мога да твърдя, че на 100% е безопасно, само споделям опит.

# 1 595
Аз мисля, че на жената по-скоро са ѝ говорили за онези митове, че подобни медикаменти водят до безплодие, каквито имаше и за един друг вид нашумели лекарства срещу един пандемичен вирус.
Но не, няма такива резултати, напротив - нормализирането на захар, инсулин и тегло води до подобрение на плодовитостта.

При притеснения, говорете и с гинеколог.

# 1 596
  • Букурещ

Точно обратното, без помощта му може да имате пробоеми с яйчников резерв.

# 1 597
Аз.днес обиколих 2 аптеки,от които преди си взех първата и втората кутия саксенда,и нямаха в наличност. Какво ще правя не знам.
Засега ще чакам утре следобед да ми се обадят дали има в скада на едната(Марешки),и ако няма ще търся начин от Софармаси да поръчвам.
Става въпрос за Кюстендил,затова е такова "нямане".

# 1 598
Не ги ли поръчвате предварително в аптека такива неща? Не всяка би държала в наличност, но предимно не отказват да заредят като знаят че ще се купи.
Едно че не е евтина, друго че и със специално съхранение, ако няма някой редовен клиент или заявка наистина не всяка аптека би държала такъв препарат винаги в наличност.
Това ако не е наистина проблемна в складовете, разбира се.

# 1 599
Не ги ли поръчвате предварително в аптека такива неща? Не всяка би държала в наличност, но предимно не отказват да заредят като знаят че ще се купи.
Едно че не е евтина, друго че и със специално съхранение, ако няма някой редовен клиент или заявка наистина не всяка аптека би държала такъв препарат винаги в наличност.
Това ако не е наистина проблемна в складовете, разбира се.
Не очаквах да има проблем. Както писах?първите два пъти я взех без проблем. Но вече и при нас я продават без рецепта и за това може би се получава така.

# 1 600
Ако съм аз, бих взела телефона на която аптека ми е най-удобна и да се уговоря с тях да им се обаждам като наближи да вземам пак. И те, и ти ще сте по-спокойни. То не е до проблем, просто не е най-често предписваното нещо че да знаят че всякак ще се продаде. И е скъпо, съответно едни пари стоят затворени. И заема място в хладилника, където са 101 неща но пак трябва да се поддържа също толкова подредено както и извън него.
За продаването без рецепта по-добре да не пиша какво мисля че ще ми извикат модератор да бърше за нула време Grinning

# 1 601
  • Букурещ
Проблемите с наличността не са от вчера и не е въпрос до  град. Цяла България е така, защото са едни и същи складове, които не са неограничени. Когато няма в склада, няма и няма. Ужасно неприятно е, и в тия жеги изобщо не може да е сигурен човек в съхранението.

# 1 602
Проблемите с наличността не са от вчера и не е въпрос до  град. Цяла България е така, защото са едни и същи складове, които не са неограничени. Когато няма в склада, няма и няма. Ужасно неприятно е, и в тия жеги изобщо не може да е сигурен човек в съхранението.
Ако някой си представя че ги вадят от хладилниците в склада и ги мятат ей така в буса да отидат до аптеките - няма такова нещо и не може да има, поне това притеснение може да ви отпадне.
Съхраняват си се по книга термолабилните лекарства - и в складовете, и в аптеките, а при транспортиране за доставка също са в охладител такива неща. Винаги, не само когато е горещо, просто си е правило и дори през зимата се транспортират така. При една проверка в аптека едно от първите неща е да проверят температурите в хладилниците дали са каквито трябва, с термометър се замерва на момента.
Виж за тези които поръчват на непознати да им носят от Турция и къде ли не... там поне аз бих се притеснила наистина, тях никой не ги знае какво правят и как ги пренасят и съхраняват.

# 1 603
Оземпик не се ли покрива от Здр.каса изцяло?Изписаха ми го ,и ме интересува от Турция на каква цена е ,ако има запознати?

# 1 604
Покрива се за хора с диагноза диабет Е11. С протокол.

Общи условия

Активация на акаунт