Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 236 816
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 620
  • София
Терионозавър, нищо няма да се случи да прекъснете, после продължавате или с малко по.-ниска доза, или със същата.
Благодаря за окуражението, че 7 дена ми се видяха бая за прекъсване, благодаря!!!

# 1 621
Терионозавър, нищо няма да се случи да прекъснете, после продължавате или с малко по.-ниска доза, или със същата.
Благодаря за окуражението, че 7 дена ми се видяха бая за прекъсване, благодаря!!!
не е бая прекъсване,нищо фатално няма да стане, дъщеря ми е прекъсвала по 3 до 6 дни заради пътувания. Няма как да съхраните лекарството,просто ще пропуснете и възобновите,когато се приберете. Така я посъветва ендокринолога и така процедира.

# 1 622
Поставих Оземпик вече втори път .Има и разлика в кг.за седмица .От 80кг сега съм 78 кг.Много по- добре се чувствам с Оземпика,нямам повръщане ,каквото имах със Саксендата ,запек нямам и при двете ,нямам главоболие , по-евтино ми излиза  ,не го поставям всеки ден като Саксенда, много по-добре се чувствам с Оземпик.

# 1 623
  • Букурещ
Поставих Оземпик вече втори път .Има и разлика в кг.за седмица .От 80кг сега съм 78 кг.Много по- добре се чувствам с Оземпика,нямам повръщане ,каквото имах със Саксендата ,запек нямам и при двете ,нямам главоболие , по-евтино ми излиза  ,не го поставям всеки ден като Саксенда, много по-добре се чувствам с Оземпик.

Кой доктор смени Саксенда с Оземпик?

# 1 624

Eндокринолог .

# 1 625
Мисля, че за име питаха по-скоро. Решението е, така да се изразя, нетипично.

# 1 626
Ходих на контролни изследвания от работодател - в София.
Там кардиолога каза, че Саксенда е добро решение и да го продължавам. А ендокринолога - ми препоръча да го сменя с Оземпик. Ендокринолога ми прозвуча като .... практика или лично предпочитание .
А саксендата ми е изписана от моя ендикринолог в провинцията.

# 1 627
  • Букурещ

Eндокринолог .

И за какво да се бодете с игла, като Рибелсус е измислен на хапчета щом ендокринолог ги прави тези неща?!?

# 1 628
  • тук и там
Рибелсуса е много гаден(горчив) на вкус.Също,на мен поне ,Оземпик веднъж седмично,ми действаше по-добре,от Рибелсус.Та аз лично бих предпочела инжекционна форма.

# 1 629
И за какво да се бодете с игла, като Рибелсус е измислен на хапчета щом ендокринолог ги прави тези неща?!?
[/quote]А цената на Рибелсус /230лв ./ Саксенда /270лв/ ,Оземпик /170лв/.Оземпика си ми е за предпочитане по всички параграфи .

# 1 630
А по каса ли ви го отпускат или си го купувате сама?

# 1 631
Не е по каса ,то и на мен нямат право да ми го отпускат ,защото нямам диабет ,а само ИР.Чрез баща ми стана,той е с диабет на хапчета.Но Ендокринологът каза ,че нови пациенти по каса след Нова година вече нямало.Незнам дали ни излъга ,може би ще се допитам точно  за това  и до друг след месец като ида да си правя нови изследвания.

# 1 632
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Няма недостиг на Оземпик.
Доколкото разбрах не е изписано по ЗК, т.е. заплаща си се на редовни цени, така че специално в това отоншение не смятам, че някой е ощетен.

# 1 633
Аз съм 5-ти ден на Саксенда, но не само, че няма никакви странични действия, но и няма никакъв ефект при мен. На 0.6 съм и смятах да стоя така месеци наред, защото изчетох темата, но при положение, че нямам никакъв ефект, ще вдигам дозата.

# 1 634
Аз съм 5-ти ден на Саксенда, но не само, че няма никакви странични действия, но и няма никакъв ефект при мен. На 0.6 съм и смятах да стоя така месеци наред, защото изчетох темата, но при положение, че нямам никакъв ефект, ще вдигам дозата.
Здравейте,аз също от скоро съм на Саксенда . 10 дни бях на 0.6 имах гадене,намален апетит и - 2 кг. При мен кг не са много имам да свалям 8 кг . От 1 седмица съм на 1.2 и така ще е 20 дни,след това минавам на 1.8 . Все още имам гадене и намален апетит.

Общи условия

Активация на акаунт