Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 234 186
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 740
Не съм по темата от днес, но да споделя моят първо ден на Саксенда...
До преди три месеца бях на Рибелсус от 7 мг . около една година. Осен, че захарта ми стана в норма - свалих и 22 кг. - от 96 на 74. Спрях го, защото ми падаше захарта под нормата и съответно започнаха и килцата обратно - вече 5! Имах две срещи с ендокринолога си и от днес съм на Саксенда. Имам лек дискомфорта в стомаха , гадничко ми е, но пък нямам желание да изям целия свят, а само част от него😂, което си е постижение, като за първи ден според мен. Ми това е, момичета 😊

# 1 741
  • София
нямам желание да изям целия свят, а само част от него😂, което си е постижение, като за първи ден според мен. Ми това е, момичета 😊
Не подценявай успеха, който си имала преди това 15кг чисто надолу. Така, че успех в начинанието, ще привикнеш организма лека полека със Саксендата и дискомфортът ще премине.

# 1 742
Не съм по темата от днес, но да споделя моят първо ден на Саксенда...
До преди три месеца бях на Рибелсус от 7 мг . около една година. Осен, че захарта ми стана в норма - свалих и 22 кг. - от 96 на 74. Спрях го, защото ми падаше захарта под нормата и съответно започнаха и килцата обратно - вече 5! Имах две срещи с ендокринолога си и от днес съм на Саксенда. Имам лек дискомфорта в стомаха , гадничко ми е, но пък нямам желание да изям целия свят, а само част от него😂, което си е постижение, като за първи ден според мен. Ми това е, момичета 😊
[/quote

Можеш първите дни да слагаш 0,3 /тоест 5 клика-5 прещраквания/, докато свикнеш с дозата и постепенно да увеличаваш. После на доза 0,6 може да стоиш дълго, увеличаваш дозата само когато спре да действа, тоест имаш апетит, от 45 дни съм на 0,6, не огладнявам и съм свалила 6 кг

# 1 743
Nevena Virolan, при теб е било още по- трудно, когато си свалила кг. и инсулинът не спаднал. Наистина и попълването на дефицити е критично важно, това не го знаех преди, но се радвам, че вече съм наясно. Много, много благодаря за всички съвети и отделеното време 🌹 Надявам се всички да сме здрави и доволни от себе си !
Обожавам рукола и айсберг, иначе за другите  зеленини честно казано се насилвам, така че може и на мен да ми действат като Саксенда😀

# 1 744
  • Paris, France
Спадна наполовина. От 190 на 80. Това е голямо подобрение. Трябваше после да го държа постоянно нисък за да продължава да пада, защото нямах мазнини за сваляне.

Аз оттогава качих тегло, но бавно. Качвам, като се качи инсулин свалям, пак бавно, с повече протеин и така. Първите 3-4 кила няма проблем, но след 5 почва да се качва градината, а аз не се харесвам слаба. Все пак съм 1.68м и бабичка и съвсем се спаружвам.

Ще падне и твоя. С много кила и липси е лесно. Стискам палци.

Зеленините са като Саксенда, да, хахаха. Ееех, де да бяхме крави, та да си пасем.

# 1 745
Инсулинът и поначало се регулира по-бавно. Тялото е свикнало да произвежда по много, трябва дълго време през което да се държи нисък, че да свикне пък да не прави по толкова. И нямам предвид колко ще се отдели, то като няма от какво, не се отделя. Ама той си се произвежда и си чака в панкреаса да се освободи веднага щом потрябва, не се прави на момента.
Колко ще има чакащ там - това е много различно при някой дето дълго време е бил с висок инсулин и при някой дето дълго е бил с нормален и нисък. Иска време да се регулира това колко ще има там, чакащ. И казват че е много важно да се държи през цялото време под чехъл, защото трябва да мине определено време и дори веднъж да го накараш да се изсипе много... едва ли не броиш това време наново.
А при теб не е имало и тегло да сваляш, че с него да пада и инсулинът, съвсем дълго е отнело.
Аз да паса обичам, ама... кравите хич не са по 50-60 кила, виждала съм отблизо Joy

# 1 746
Невена, би ли споделила дневно меню, моля?

# 1 747
  • Paris, France
Питаш какво ям сега или какво ядях за да отслабна? Сега ям всичко, но бягам като дявол от тамян от подсладители, безалкохолни бутилирани напитки, транс мазнини, омега 6 като слънчогледово олио, меки меса като пилешко, свинско, колбаси, готови ястия от топли витрини. Вече не понасям и млечни особено. Отбягвам алкохол, рафинирана захар, Гледам да ям основно яйца и риба за протеин, нерафинирано, цяло зърно като кафяв ориз. Ям доста салата, но по-малко от преди.

Хляб, ориз, макаронени ям всеки ден. Е, не всичките наведнъж.

Имам си свински ден, грух, грух. В събота си мога да си позволя всичко, което ми се яде в количества, в които искам. Може KFC, пица, кебаб, тортички, кроасани, бял хляб, алкохол (до 15мл в торта, примерно).

Ям плодове понякога, но ги отбягвам. Имам плодови дни, в които само плод ям. Като се разям, почвам да пия оцет преди ядене и намалявам ВХ.

Вътрешните органи като дроб, сърце, бъбреци, далак са много богати на витамини б12, фолат, К2 и много полезни, но децата ми не ги обичат и рядко ги готвя. Шкембе също е полезно заради желатина.

Ако питаш как отслабнах. Бях на 1200 калории, спорт и дебелеех. Като ми излезе диагнозата се сложих на кето. Бавно намалих въглехидратите и захарта. Пия много кафе и го пиех със захар. У нас така се пиеше. Майка и досега слага. Дядо ми правеше пяна. За него кафето беше сладко и много сладко Казваше, че кафето може да е само tatlı (сладко) и çok tatlı (много сладко). Правеше поне 10 вида кафета и нито един вид без захар. Към кафето сладкиш.

Още докато намалявах хляба и захарта почнах да слабея. Пиех и Metfogamma 1 или 2 пъти дневно. Гладът изчезна. Изчезна. Нямаше го.

Пратиха ме на ултразвук за черен дроб и се видя, че е мазен. А вече бях отслабнала с 10 кила ☹. Бил е още по-мазен, де. Предложиха ми нюкасълската от 600 калории дневно + 200 калории от листа. Приех.

Тук съм описала как съм я правила и какво съм яла с меню:

https://bg-mam.ma/p/1335020/44348459

В следващи постове, на следващите страници съм доуточнявала, но сега ме мързи да ги търся.

Сега постя по 2 дена седмично, като гледам да имам поне 36 часов гладен пост един ден с 18 до 24 часа без вода.

shanti, кажи ако искаш меню, но кажи поддържащото ли искаш или това, с което отслабнах!

# 1 748
Отслабванеее Simple Smile Много ти благодаря за споделеното. Аз също съм с фолат по-нисък от референтните стойности, но нямам идея освен, че боледувам през седмица каква е връзката с килограмите.

# 1 749
  • София
И аз писах преди повече от месец на ендокринолог Златанова във Варна , но отговор нямам. Вече съм разбрала за себе си какво мога и не мога с усилия на волята и искам да се отърва от излишните кг по този начин. Когато имам този старт смятам,че вече ще се оправя с ограничаване на храненето,въпреки,,че и сега внимавам доста. Спортувах активно повече от година,полагах усилия за храната. Кой друг ендокринолог във Варна препоръчвате в тази връзка за лечение с тези препарати?

Томова в MK Хелиос (дворът на Окръжна) ще ви я предпише. Виждам в супердок че има час след седмица.

# 1 750
  • Варна
Благодаря за конкретния и полезен отговор. Запазих часът.

# 1 751
  • София
Привет! Връхлитам вероятно със странен въпрос, но си отворих опаковките купени от Истанбул и няма игли! 😶 Имам 6 броя “писалки” без нито една игла. Откъде се купуват, не са ли в комплект?

# 1 752
От аптеката, стандартни игли за инсулин би трябвало да са. Има различни размери от тях, но това е просто за дължината на иглата колко милиметра да е, иначе все пасват. В кутии по 100броя са но на доста места продават и на бройка - лесно може да се вземат по няколко от различни размери и да пробвате с кои ще ви е ОК.
Тази кутия няма как да е с такива малки размери ако в нея има достатъчно игли, отделно че и спряма това на каква доза сте, ще ви трябва различен брой за тия три писалки. Няма никакъв смисъл да слагат вътре, а и това нещо ще заема повече място в хладилника ако са и те там.
С игли върви мисля Оземпик, но то там е една писалка в кутията и 4те игли дето трябват за нея, не е обемисто.

# 1 753
  • Букурещ
Привет! Връхлитам вероятно със странен въпрос, но си отворих опаковките купени от Истанбул и няма игли! 😶 Имам 6 броя “писалки” без нито една игла. Откъде се купуват, не са ли в комплект?

Вашият ендокринолог не Ви ли каза, че няма игли?
От аптека. Ето:

# 1 754

Здравейте!каква е цената в Турция на Саксенда?

Общи условия

Активация на акаунт