Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 234 201
  • 1 822
  •   2
Отговори
# 1 725
Много благодаря за съветите! За мен не е нахокване, а напротив. Винаги се радвам да чуя съвети, от хора, които са се справили с проблема, с които аз се боря. Със сигурност ще взема под внимание витамините от тук натам и ще работя за подобряването им. Магданоз рядко консумирам честно казано, ще включа и него.
Истината е, че имам още 27 кг. за сваляне, така че мисля, че като попълня дефицитите на витамини и кг си отидат ще се нормализира още повече инсулина.
Дали можеш да ми препоръчаш определени витамини, които си приемала или няма значение марката?
Отново благодаря за отделеното време 🙏🏻

# 1 726
Аз друго си мисля - при положение че си и в момента на Саксенда, ако правилно разбирам, дали този голям скок на инсулина след глюкозата не е от нея... По принцип не е нещо неочаквано, глутидите го имат и този ефект и при диабетиците е търсен и е част от това как помагат с контрола на КЗ след хранене. Предполагам че ендокринологът ще го вземе предвид това, ще е полезно и за другите ако споделиш после какво сте говорили за този пик.
Това което ти е написала за витамините си остава де, оправянето им ще помогне също.

# 1 727
Да, на Саксенда съм 3мг. Логично звучи това, което казваш, че може да е и от нея, или пък съвкупност от ИР и нея и от там трицифреното число. Задължително ще споделя какво казва доктора по въпроса. Аз съм и със Хашимото и СПКЯ, така че те предполагам също затрудняват целия ми процес.

# 1 728
А метформинов препарат някакъв не приемаш ли? Той би могъл да тушира това покачване на инсулина от Саксендата.

# 1 729
Опитът ми с този Метформин е дълъг. Накратко- никак не ми понася. Пробвала съм доста марки, едно и също всеки път. Бях на 3000мг., в следствие на което бях с ежедневна тежка диария, която ми навлече друг здр. проблем. Сега ендо го намали на 0,500мг. с надежда изследванията да са добре и да мога да го спра. Но при тези стойности не зная дали ще е възможно.

# 1 730
3000 мг си е доста сериозна доза.

# 1 731
Тя мисля че толкова е максималната, повече от 3000 не предписват. Това от обикновения, от ХR даже до 2000. Дахила, говорете за такъв с удължено освобождаване, него по-лесно го понасят по принцип.

# 1 732
Опитвала съм с удължена форма и Глюкофаж и Сиофор, в различни дози, все същия резултат. 0,500мг. е единствената доза на която стомашните проблеми що- годе могат да се контролират и пак е изключително неприятно.

# 1 733
Здравейте,

Имам излишна Саксенда. 4 кутии (неотваряни, с по 3 писалки) и още 2 писалки.

Няма да ги ползвам, т.к. минавам на друго лечение. Купувани са през последните месеци от България (София), съхранявани са перманентно в хладилник. Повечето са със срок на годност, посочен на кутията - 08/2026, а останалите - 08/2025.

Ако някой има интерес, моля да ми пише на лично съобщение.

Благодаря.

# 1 734
Здравейте,

Имам излишна Саксенда. 4 кутии (неотваряни, с по 3 писалки) и още 2 писалки.

Няма да ги ползвам, т.к. минавам на друго лечение. Купувани са през последните месеци от България (София), съхранявани са перманентно в хладилник. Повечето са със срок на годност, посочен на кутията - 08/2026, а останалите - 08/2025.

Ако някой има интерес, моля да ми пише на лично съобщение.

Благодаря.

ПИСАХ ВИ НА ЛИЧНИ...

# 1 735
  • София
Привет - две ендокриноложки ми изписваха Саксенда в последната година, но аз тогава не можах да се реша, а сега ми дават часове за тях след минимум месец.

Има ли ендокринолози, които можете да препоръчате които да ми го изпишат и да дадат инструкции преди да успея да се вредя при моята?

Много благодаря!

# 1 736
  • Paris, France
Аз бих изчакала месец и бих отишла при специалиста, който ми е удобен и му имам доверие. Не мисля, че за другите се чака по-малко. Месец за ендокринолог е много добър срок.

Всички ендокринолози изписват тези препарати с лека ръка според това, което виждам, даже и в случаи, при които не е пробвано друго.

Може да ползвате месеца да си изследвате нивата на Д3, В12, фолиева, да изчистите храненето.

Саксенда е лекарство, което не се взима за кратко и е добре да се подготвите и ментално, че ще трябва да полагате усилия всеки божи ден и вероятно до живот. 

dahlia9, всички витамини са нужни като ограничаваме храна и слабеем. Трябва да си намериш хубави, естествени форми. Важна е фолиевата, но е императивно да е коензимирана, а не просто фолиева киселина. Метилтетрахидрофолат е добра форма, но има и други. Същото с В6 и В12. Може да я намериш с Инозитол, та и глада да поправи. Фолат + Инозитол = Метформин и се чудя защо тях не са ти дали.

Аз още пия редовно Д3 и съм все в дефицит.

Хубав коензимиран В комплекс 2 пъти седмично + фолат и Инозитол за В витамините.

За витамин А - консерва дроб от треска. Съдържа и Д3.

Витамин С от пресни листа и зеленчуци и аскорбинова киселина на прах.

Вит Е от предни ядки ако ядеш.

Оправяш oh на урина да е 6.5-7 и така.

Питай и лекарите какво да правиш с ниската фолиева.

Успех ти желая.

# 1 737
  • Варна
И аз писах преди повече от месец на ендокринолог Златанова във Варна , но отговор нямам. Вече съм разбрала за себе си какво мога и не мога с усилия на волята и искам да се отърва от излишните кг по този начин. Когато имам този старт смятам,че вече ще се оправя с ограничаване на храненето,въпреки,,че и сега внимавам доста. Спортувах активно повече от година,полагах усилия за храната. Кой друг ендокринолог във Варна препоръчвате в тази връзка за лечение с тези препарати?

# 1 738
Здравейте, дами! 🌸
Вчера беше посещението ми при ендокринолога. Тя каза, че имам огромно подобрение по отношение на всички резултати, като също добави, че според нея пикът на инсулин на 1ч. след натоварване би се нормализирал единствено със сваляне на кг. до нормата, която е спрямо ръста ми- т.е да не съм с никакво наднормено тегло + попълване на дефицитите от витамини и минерали.
Според нея вече Метформин може да бъде спрян, при условие, че приемам витамините и попълвам дефицити.
Саксендата остава на 3мг. за поне още 6месеца, като при постигане на желаното тегло и успешно задържане ще започнем намаляне на дозата постепенно.
В началото на лечението със Саксенда ми беше дала инозитол (Сайкъл баланс) за 3 месеца и сега ми препоръча да започна отново. Останалите витамини, които ми даде са Витамин Д (Вигантол), Метилфолат+Б12 на Natural factors, Магнезий.
Много благодаря на всички за съветите и препоръките 🌹 Аз продължавам напред, че ми остават още 25-6 кг за сваляне 👀😁

# 1 739
  • Paris, France
Поздравления за страхотните резултати 💐. Браво, dahlia9!👍👍👍.

Инсулинът на 1ви час пада с падане на теглото и при хора, които свалят много килограми може да се нормализира. При мене падна наполовина от 190 на 80, но свалих 15кг. Нямах повече. Почнах от 63кг ☹ и не се харесвам слаба. Значи.

1. Август 2014г - инсулин 190 и КЗ 11, 63 кила.

2. Февруари 2015г 48 кила, които поддържам от 3-4 месеца и инсулин 80, КЗ 8

3. Юли 2015г 48 кила - инсулин 75 и КЗ 7.5. Ужасно се разочароваха, защото спортуват.

4. Юли 2016г - инсулин 40 и КЗ 6, а бях качила 2 или 3 кила. Скачам от радост.

5. Юли 2017 - инсулин 20 и КЗ под 5 без да правя кой знае какво и без много спорт, с добавки.

Тялото ти трябва да свикне да функционира с по-малко инсулин. То кара известно време по инерция.

Забравих твоите стойности какви бяха, но ще пада. Долу горе пада наполовина всяка година ако витамините, минералите са ОК и се храниш с много листа и ходиш пеша доста и малко спортуваш.

Вит К1 е силно свързан с първа фаза на инсулинов отговор и инсулин на 1ви час.

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29175667/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29175667/

Тъпкане с листа е стратегия за намаляване на глад, която успешно можеш да ползваш като намаляващ Саксенда. 200 калории от листа. Това е един леген маруля или спанак. На мене ми се повръщаше още като ги видех. Много успешно замества Саксенда, хахахаха.

Последните килограми по-трудно заминават. Голямата работа вече си я свършила.

Браво и успех.

Пожелавам ти след 3-4г да си здрава и сита и никога да не се връщаш тук.

Поздрави
Невена

Общи условия

Активация на акаунт