Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 236 617
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 710
И при мен докато я ползвах  саксендата накрая  беше така.Все гладна бях.
  Да, но аз сега започвам. Четох, че след време организма привиква, но при мен се получи при вдигане на дозата.

# 1 711
По същия начин бях, май и съм писала. Всичко над 1,8 ме побъркваше от глад.

# 1 712
По същия начин бях, май и съм писала. Всичко над 1,8 ме побъркваше от глад.
Утре ще намаля дозата, дано да изчезне глада.

# 1 713
  • София
Аз имам глад единствено, когато съм преди цикъл. Тази седмица започвам 4ти месец.

# 1 714
Аз също изпитвам много повече глад откакто качих на 3мг, но съм в процес на спиране и започвам плавно да намалявам. Не знам защо 2.4 и 3 се оказаха по-неуспешни от 1.8.

# 1 715
Може би зависи и при кой колко се покачва инсулинът, при по-високата доза ако скача повече може да има прегладнявания ако играе КЗ. Поне аз нещо такова си представям, понеже аз самата съм с ИР и знам какво е усещането сякаш все не си се наял... отдавна не съм така, но това не мисля че ще го забравя, то ми писваше от мен направо.

# 1 716
Аз спрях саксендата - не съм упорита и това е. Имам неотваряна опаковка в хладилника, купувана от Турция. Имам и отваряна опаковка - трябва да видя колко ми е останало. Ако някой има интерес да ми пише.

# 1 717
  • Paris, France
А защо не намалявате дозата, след като на по-високата доза изпитвате повече глад?

Не може да се разчита само на инжекцията. Трябва да си оправите хормони и витамини, а и храненето. Огромни количества ниско калорични зеленчуци, повече протеин, омега 3 с наситени мазнини борят глада доста успешно. Аз поне това правя като се разям.

natka е обяснила защо има повече глад при качване на доза при някои хора. В този смисъл Саксенда не е особено подходяща при висок инсулин, но ако свалите с нея тегло и мазнини, инсулинът бавно пада.

Говорете с ендокринолога да ви даде и друго, което подтиска глада!

# 1 718
Има го това при някои хора с глутидите, инсулинът се качва наистина много. Тя при човек с ИР и без това регулацията му е далеч от каквото трябва да бъде. Малко е трудно за предвиждане точно това и ми е странно че повечето лекари карат по схемата в листовката, вместо те да проследяват и да вдигат при нужда само. Вярно че ги стимулират производителите и разпространителите да предписват повече, ама все пак...
И аз бих се замислила за връщане на по-ниската доза в такава ситуация, щом тя върши работа.
Скрит текст:
Веднъж видях пациент и Оземпик да откаже, диабетик тип 2, с протокол и всичкото му та дори не го и плащаше. Каза че инсулинът му е висок и без това, а с това лекарство се е вдигнал още повече и не е добре положението. Дори не беше си стигнал пълната терапевтична доза, май до половин милиграм беше стигнал и протоколът му важеше за още месеци. Но вместо да започне да взема писалки от 1мг, каза че ще се срещне с лекаря си да му спре тази терапия.
Друг препарат от тази група който е за диабетици пак, но напоследък и него чух да спряхат тук-там за отслабване, пак така не на всекиго понася.

# 1 719
Здравейте дами!
Пиша Ви с въпрос относно изследванията ми на захар и инсулин от днес, ако имате идея как могат да се разтълкуват ще съм Ви много благодарна, тъй като часа ми при ендо е чак на 15ти. За предистория: Излседвания от февруари показват инсулинова резистентност и предиабет, на фона на това+ много наднормено тегло започнах терапия със Саксенда и Метформин, при което свалих 50кг. Резултатите ми от Февруари ще опиша по- долу, а на тези от днес ще кача снимка. Нещото, което ми изглежда странно е, че днес инсулин на 120минута изглежда под норма. Това какво означава, някой има ли представа? Благодаря Ви предварително за отговорите! За протокола, имам още кг. за сваляне.
Резултати от февруари:
Захар на 0мин.: 6,41
Захар на 120мин.: 7,96
Инсулин на 0мин: 24,9
Инсулин на 120мин.: 79,18

# 1 720
  • Paris, France
Поздравления за свалените 50 кг. 💐👍👍

Не е под норма на 2ри час. И моят е толкова. Нормата е под 15 и да не е над 3 пъти инсулина на гладно. На първи час е ужасно висок. Мене ме диагностицираха със 190 инсулин на 1ви час и падна на 80 след сваляне на 15 кила. Но пих витамини и си изчистих храненето. Идеално трябва да е под 25.

Кръвната захар е ужасна, обаче, а това е първото, което трябва да се оправи. Храненето трябва да се промени драстично, защото ако след 50 свалени кила сте все още с диабетична кръвна захар, няма да имате мегдан да я оправите със сваляне на още кила.

За да не се качва инсулина и да няма пик на първи час е нужен магнезий и витамин К1. Много листа - магданоз, спанак, маруля.

Изследва ли си нивата на Д3, фолиева и В12? Обикновено в някой от тези витамини има липси като има повишена КЗ и инсулин.

Омега 3 пиеш ли и по колко?

Тъпо е да свалиш 50 кила и да седиш с преддиабет.

Метформинът (който и аз пих) сваля нивата на В12 и дърпа магнезий и затова трябва да се приемат допълнително.

Аз бих си купила монитор за глюкоза и бих се постарала да сваля КЗ под 5 и да не допускам да се качва над 6, а след 2 месеца и над 5.

Има подправки, които трепят бактерии и гъби в червата, така че да не качват КЗ. Зърна карамфил, челебитка (черен кимион), цейлонска канела, риган, куркума. Можеш да си ги купиш, да ги смелиш и смесиш и да приемаш по чаена до супена лъжица от сместа преди всяко ядене и да видиш как действат. Чесън, джинджифил, праз, лук са пребиотици за бактерии, които свалят КЗ.

Концентрирай се в сваляне на КЗ! Това е първото, което трябва да направиш за да обърнеш диабет и ИР. С КЗ, която е перманентно над 6 си храниш инфекции, запушваш кръвоносни съдове и бавно се разболяваш все повече.

Теглото не е всичко за съжаление ☹.

# 1 721
Поздравления за свалените 50 кг. 💐👍👍

Не е под норма на 2ри час. И моят е толкова. Нормата е под 15 и да не е над 3 пъти инсулина на гладно. На първи час е ужасно висок. Мене ме диагностицираха със 190 инсулин на 1ви час и падна на 80 след сваляне на 15 кила. Но пих витамини и си изчистих храненето. Идеално трябва да е под 25.

Кръвната захар е ужасна, обаче, а това е първото, което трябва да се оправи. Храненето трябва да се промени драстично, защото ако след 50 свалени кила сте все още с диабетична кръвна захар, няма да имате мегдан да я оправите със сваляне на още кила.

За да не се качва инсулина и да няма пик на първи час е нужен магнезий и витамин К1. Много листа - магданоз, спанак, маруля.

Изследва ли си нивата на Д3, фолиева и В12? Обикновено в някой от тези витамини има липси като има повишена КЗ и инсулин.

Омега 3 пиеш ли и по колко?

Тъпо е да свалиш 50 кила и да седиш с преддиабет.

Метформинът (който и аз пих) сваля нивата на В12 и дърпа магнезий и затова трябва да се приемат допълнително.

Аз бих си купила монитор за глюкоза и бих се постарала да сваля КЗ под 5 и да не допускам да се качва над 6, а след 2 месеца и над 5.

Има подправки, които трепят бактерии и гъби в червата, така че да не качват КЗ. Зърна карамфил, челебитка (черен кимион), цейлонска канела, риган, куркума. Можеш да си ги купиш, да ги смелиш и смесиш и да приемаш по чаена до супена лъжица от сместа преди всяко ядене и да видиш как действат. Чесън, джинджифил, праз, лук са пребиотици за бактерии, които свалят КЗ.

Концентрирай се в сваляне на КЗ! Това е първото, което трябва да направиш за да обърнеш диабет и ИР. С КЗ, която е перманентно над 6 си храниш инфекции, запушваш кръвоносни съдове и бавно се разболяваш все повече.

Теглото не е всичко за съжаление ☹.

Много благодаря за отговора! 🌹
Мисля, че не си видяла втората снимка с новата ми КЗ от днес, която е 4,63 на гладно, 7,64 на 60мин. и 3,77 на 120. Стойността, която гледаш над 6 е от февруари, бях написала, но може да е станало объркване. Та реално вече май се води, че не съм в предиабет.
Малко се обърках сега, обаче и аз. Защо са такива референтните стойности на лабораторията за инсулина, ако 157 е високо, то горна референтна 276 е немислимо 😮
Прикачвам снимка на Витамин Д, Б12 и фолиева, които си пуснах също днес.

Иначе приемам магнезий, храня се смея да твърдя доста добре, наблягам на протеин, изчислявам калории и макроси на всяка хапка храна буквално 😀. Е, разбира се и аз съм човек и си позволявам нещо сладко по веднъж в месеца, но никога не прекалявам и избягвам каквито и да е преработени храни и такива в опаковки.

# 1 722
Хм, в дните преди това второто натоварване с глюкоза как си се хранела? Откъм въглехидрати специално питам. Уж трябва да предупреждават че не се прави направо от НВ хранене, ама знам ли... Да не би тия големи скокове да са задето не си вдигнала въглехидратите преди изследването. Тогава биха били напълно обясними. Невена мисля че повече на тях се мръщи, а за диабет и преддиабет обикновено гледат КЗ на гладно и гликирания хемоглобин.
Иначе това че си свалила толкова много тегло е чудесно, поздравления и от мен. То само свалянето на теглото оправя немалко, просто защото тези мазнини вече не са там, съответно си махнала и доста около органите.
Тия референтни за инсулина са шантави, обикновено критерият за ИР е колко пъти се качва спрямо този на гладно. Обаче на гладно е немислимо до 25 да е нормален, а тая голяма горна стойност на първия час са я сложили спрямо това. Уж почнаха в някои лаборатории да пишат до 9-10 на гладно, но все още не всичките.

# 1 723
Аз попринцип не се храня НВ, така че едва ли е в следствие на това. По препоръка на ендо хапвам умерено бавни въглехидрати почти всеки ден. Много са странни тези референтни наистина. Иначе инсулин на гладно през февруари ми беше 25, сваляне на 5,7 мисля, че е доста добре. На 120 мин. е бил 79,18, а сега е 10. Яд ме е само, че нямам на 60мин. от февруари, за да мога да сравня. И с КЗ доста добър резултат. Само тази стойност сега от 157 на 60мин. доста ме притесни.

# 1 724
  • Paris, France
О, извинявай 💐. Не видях глюкозата. Да, има подобрение, но има скок на първи час, и на инсулин, и на КЗ и рязко падане на КЗ на втори час, което не е добре. Подобрение е, защото си изместила инсулиновия пик. По връзка магданоз дневно ти трябва. Нямаш вече преддиабет. Извинявам се отново.

И пак малко да те нахокам и набоклуча. Фолиевата и вит Д3 са ти супер зле. Отслабвайки с такива нива, тормозиш жестоко горкото си тяло. Метилфолат ти трябва, не фолиева киселина, защото не знаеш дали нямаш MTHFR мутации. Добре е да пиеш всички коензимирани В витамини, защото те се усвояват по-добре заедно. Всички витамини ти трябват, не само магнезий.

Какъв е бил инсулинът на 1ви час като си имала перманентно КЗ над 6 няма никакво значение. Целиш КЗ да е винаги под 6, на гладно и 2ри час под 5.

Грешиш като гледаш макрота. Както и да ги изчислиш, с такъв Д3 и фолиева не вървиш към реално подобрение. Гледай протеините да са достатъчно за да не губиш мускул, но останалото няма значение. 2-2.5г протеин на активно тегло.

Много, много е важно качеството на мазнините.

А референтните стойности са такива, защото мерят КЗ и инсулин на 10 000 "здрави" хора и усредняват. В примитивните общества КЗ над 6 на първи час няма, дори когато се хранят високо ВВ.

И да не е само негативи - браво, прекрасен успех 👍👍👍💐💐💐

Общи условия

Активация на акаунт