Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 236 619
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 695
Здравейте, от два дни си слагам Саксенда, днес се чувствам ужасно. Имам болки в стомаха, постоянно ме кара да се оригвам с горчив вкус в устата. Колко време продължи при вас това неразположение ?

При мен отне около 3-4 месеца, за да свикна с инжекцията и да не изпитвам неприятни странични ефекти. Помагат ми също капки Иберогаст, които са на билкова основа.
Дами, искам да попитам има ли някоя от вас, на която Метформин под никаква форма да не и понася и ендокринолога да го е заменил с нещо друго? Имам час за 25 септември, но ми е любопитно. Аз не го понасям никак добре, ендокринолога ми предписа доза от 3000мг на ден, аз успявам едва 500. Правих многократни опити с различни видове, но вече честно казано си навлякох и други проблеми, заради страничните му ефекти и просто вече не желая да го пия. 😭
Също бих искала да се похваля, че след вече сваляне на солидно количество кг.(50кг, 35 от които с помоща на Саксенда), холестерол, КЗ на гладно, ТСХ и пикочна киселина са в норма. (За протокола съм с ИР, СПКЯ, Хашимото)

# 1 696
  • Paris, France
Уау, честито, dahlia9.

А след толкова свалени кила и всичко в норма за какво ти е Метформин? 20мл оцет с вода 30-60 мин преди хранене дават същия ефект. Магнезият сваля ИР с 44%, повече и от Метформин. Аз пих Метфогамма и нямах странични ефекти. СПКЯ поради ИР ми беше диагнозата и СПКЯ изчезна преди 10г 🌞😆. Браво!

И умната оттук нататък и не качваш повече от 5 кила, защото ИР се връща! Спорт, чисто хранене, ще си намериш начин.

Браво, браво, браво! 💐💐💐💐

# 1 697
  • Sofia
На мен ми смени метфогамма с глюкофаж хр.
С първото имах много болки и стомашни проблеми.
С второто нямах никакви негативи.

# 1 698
С Глюкофаж имах ужасни странични ефекти, със Сиофор нямам. 3000 мг е много сериозна доза, при толкова свалени кг защо Ви е предписана, инсулинът не свали ли нивата със свалянето на кг?

# 1 699
  • София
Аз също съм на Глюкофаж ХР, който ми понася много добре. Но ако сега се почва метформинов препарат, трябва да се въвежда бавно по схема. Помня едно време като ми го предписаха, въвеждах по схема, бавно, май за около месец, месец и нещо. В началото просто ми ставаше много зле - като хапвах и го изпивах, така ми премаляваше, че трябваше да полегна.
Сега съм вече не ми действа така, много добре го понасям. Пия го заедно с Рибелсус, без ефект за килограмите отново Sad

# 1 700
Бих искала да попитам хората, които нямат ефект от препаратите,
Спазват ли режим и какъв е той?
Колко време приемат препарата и какви килограми са свалили?
Следват ли препоръката, че ако за месец нямат сваляне на 10% от теглото, трябва да преустановят употребата му, и че явно на техния организъм не действа.

Защото чета доста мнения, как се приема с месеци, а свалените килограми са 3-5кг за това време.
Което ясно показва, че употребата му трябва да се прекрати и е безсмислена.
И ако лекар не им е казал това, то доста жалко за него като специалист.

# 1 701
  • София
Не знам каква е тази препоръка за 10% от теглото за месец да се свали... Ако някой тежи 100 кг., се предполага да свали за месец 10 кг? Съмнявам се.

И да, хората се опитват и надяват, за това продължават с месеци. Всеки е различен и стига все с този назидателен тон, темата трябва да е споделяне и подкрепа. Едни свалят лесно, други трудно. Следя чужди групи във фейса и има всякакви истории.

# 1 702
Моя грешка, защото отдавна съм чела листовката.
5%  са след 3месеца употреба.
Пише го буквално в началото.

Трябва да продължите да използвате Saxenda, само ако сте загубили поне 5% от началното си телесно тегло, след 12 седмици при доза 3 mg/дневно (вижте точка 3). Консултирайте се с Вашия лекар, преди да продължите.

Още за САКСЕНДА ПЕН 6 мг / мл 3 мл * 3 (SAXENDA PEN 6 mg / ml 3 ml * 3), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30072995/%D1%81%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5 … B-3%D0%BC%D0%BB-3

# 1 703
Уау, честито, dahlia9.

А след толкова свалени кила и всичко в норма за какво ти е Метформин? 20мл оцет с вода 30-60 мин преди хранене дават същия ефект. Магнезият сваля ИР с 44%, повече и от Метформин. Аз пих Метфогамма и нямах странични ефекти. СПКЯ поради ИР ми беше диагнозата и СПКЯ изчезна преди 10г 🌞😆. Браво!

И умната оттук нататък и не качваш повече от 5 кила, защото ИР се връща! Спорт, чисто хранене, ще си намериш начин.

Браво, браво, браво! 💐💐💐💐

Много благодаря! 🙏🏻
За съжаление за мен пътя с отслабването все още не е приключил, тъй като започнах от доста високи кг. Ще опитам с оцет, иначе взимам магнезий, заради мигрената ми, ще видим как ще се повлияе и инсулина.
За ИР, че се връща за съжаление знам. През 2018г. свалих 50кг. и след това качих 70 до края на 2023г. При мен всичко вървеше и ръка за ръка с психологически проблеми, върху които работя активно в момента и това ми помага много, а вярвам, че и за напред в задържането ще ми.
Иначе съм пробвала Глюкофаж( нормален и XR), Сиофор, Метфогама и Метфодиаб. Резултата е много, много силна диария, ако кача над 500мг., че понякога и на 500. Просто не е моето и не ми понася явно.
Благодаря на всички за отговорите 🙏🏻💐

Последна редакция: сб, 31 авг 2024, 01:34 от dahlia9

# 1 704
И на дъщеря ми не й понасяха Метфогама и Глюкофаж,сега е на Меглюкон XR 500 мг заедно със Саксенда и няма никакви странични ефекти.

# 1 705
  • София
Моя грешка, защото отдавна съм чела листовката.
5%  са след 3месеца употреба.
Пише го буквално в началото.

Трябва да продължите да използвате Saxenda, само ако сте загубили поне 5% от началното си телесно тегло, след 12 седмици при доза 3 mg/дневно (вижте точка 3). Консултирайте се с Вашия лекар, преди да продължите.

Още за САКСЕНДА ПЕН 6 мг / мл 3 мл * 3 (SAXENDA PEN 6 mg / ml 3 ml * 3), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30072995/%D1%81%D0%B0%D0%BA%D1%81%D0%B5 … B-3%D0%BC%D0%BB-3

A, не било компютри, а компоти. Значи ако си 100 кг. 5 кг за 3 месеца, което прави по кило и нещо на месец. Съвсем различно. Аз примерно свалих така 5 кг. за първите 2 месеца на Саксенда и после спрях, но продължих с нея, надявайки се да продължи свалянето. Друг мой познат пък свали драстично. Различни организми, различни заболявания.

Друг е проблемът с лекарите, към които така насочвате. Препоръчайте ми един читав едндокринолог, които да гледа цялата картинка при конкретен пациент. Години ходих, правих изследвания, мъчих се да отслабвам, никой не ми обясни защо не успявам. Ходих си с дефицити, с анемия. Запълних ги, но пак при мен става много, много трудно. Вярно е, че не мога и да правя максимума, поради работата и ангажиментите ми, но познавам хора със същия начин на живот, на които тези лекарства им помагат наистина.

# 1 706
catty m, ами няма читави, това е истината за жалост.
При мен е същото положение.
Никой не може да ми каже защо не свалям с режими, от които хората стават по 40-50кг о оз нямам никакви резултати, освен по няколко килограма.
По тази причина накрая прибягнах до Сакс. 
Свалих 20кг, но задържането им е адски трудно.
Два пъти в годината качвам по няколко килограма, но гледам бързо да ги сваля, защото изпусна ли нещата....ще станат 10...после 20...и отиде всичко по дяволите.

Сега мисля пак да започна, за да разкарам и останалите 10 които адски ме дразнят.
Да, с 3кг точно влизам в графата от нормално в наднормено тегло, но и това е много.

# 1 707
  • София
Да, проблемът при мен обаче е, че дори със Саксенда не успях. Сега тествам Рибелсус, за месец и половина само 1 кг. Нямам никакви странични ефекти, вкл. не ми се подтиска и апетита. Ще изчакам все пак да мина на високата доза и да видя, но си е отчайващо. Докторката искаше да мина на Оземпик след месец на Рибелсус, което не разбрах защо, защото именно тя ми каза да почна Рибелсус вместо Оземпик.

# 1 708
Бих искала да попитам тези от вас, които са на Саксенда, как се чувствахте, когато започнахте да приемате максималната доза. Аз от десет дни съм на 3 мг дневно и изпитвам ужасен глад. На по-ниската доза всичко беше добре, нямах апетит и за около 40 дни свалих 5 кг. Но последната седмица е някакъв кошмар, постоянно съм гладна....

Последна редакция: нд, 29 сеп 2024, 15:27 от krasikoko

# 1 709
И при мен докато я ползвах  саксендата накрая  беше така.Все гладна бях.

Общи условия

Активация на акаунт