Понижаване на наднормено тегло със САКСЕНДА/ SAXENDA

• 236 628
  • 1 822
  •   1
Отговори
# 1 680
  • Букурещ
За какво Ви е да поставяте доза в 19:00ч вечер?!? Това е абсурдно, ако ендокринолог Ви го е казал да си скъса дипломата на секундата!

# 1 681
  • Somewhere...over the rainbow - where troubles melt like lemon drops
Liorena, някои от твърденията ти без съпътстваща аргументация остават да висят просто като нападки.
Не отричам, че може да имат някакъв резон, но поне обясни... не е нужно просто да се каже, че ендокринологът е неграмотник. Навсякъде е обяснено, че няма значение по кое време се слага, важно е да е на еднакъв интервал.
За мен има логика да е сутрин, защото доколкото разбирам, нивата в кръвта започват да спадат след 12-13 часа, и предполагам, че това е свързано с усещане за глад (и лягайки си вечерта да го прескочиш), но може и да не съм права.

# 1 682
  • София
Поставянето на доза вечер се прави и с цел да се понесат по-леко страничните ефекти.

# 1 683
Eндокринолога на съпруга ми, също му каза да го слага вечер.

# 1 684
  • София
В случая ще трябва да се съглася с @Liorena. Чета тук всякакви неща и направо се изумявам вие при какви доктори ходите. Преди да започна Саксенда-та направих пълни изследвания, глюкозно натоварване, изследване на В12 и Д, кортизол, ехография и вътрешни органи (вкл висцерални мазнини) и още други. Докторът ясно обяснява - ако ползвате препарата 2 месеца на максимална доза ефектът ще е по-кратък и малък (като килограми надолу), отколкото да го ползвате 6 месеца на минимална 0.6 доза. Така е направила и @Essentiall, доколкото я изчетох тук в темата. И наистина няма никакъв смисъл да се взима вечер, всички знаем, че се прави за избягване на странични ефекти, но вие така избягвате и основния му ефект. Да не говорим, че смяна на дозата през 4 дена е ... нон сенс, няма такъв филм, не знам кой доктор го е написал това. По листовка е минимум през 7 дена. Да не говорим, че доктори препоръчват и през минимум 10-14 дена увеличаване на дозата. При мен увеличението е през 2 седмици. Така, че прочетете листовката на Саксенда, направете си куп изследвания, сменете си навиците (не само хранителни, а и часове за сън, кога се изхождате в тоалетната, колко вода пиете)... тогава започнете. Иначе хвърляте просто пари на вятъра. Избягвам да чета, защото се ядосвам какви глупости се пишат и правят. Поздрави!

# 1 685
Най-лаишкото обяснение, защо не се слага вечер Саксенда е това, че организмът по това време е в покой. Няма прием на храна, пиковете на инсулин са изключително редки, или просто няма такива, освен ако не сте с диабет тип 1.
Поради тази причина е напълно безсмислено да се поставя вечер.
Саксенда се бие сутрин след ставане, за да може да действа по време на целият ден, в който има прием на храна.

Доза не се сменя за дни, нито за седмица, че и две.
Дозата се променя плавно, и то от 0,6 с по 2-3-4деления максимум нагоре. (чувате едно щракване).
Във всеки друг случай, рязкото и бързо увеличаване на дозата, обичайно води и до бързо спиране действието на препарата, при достигане на максималната доза.

Аз лично съм стигала максимум до 1,2 и няколко деления.
Свалила съм 20кг по този начин.

# 1 686
  • София
7 месеца бях на Саксенда, след първото спиране пак я  започнах за кратко, тогава гладът беше убийствен. След кратко ново ползване, вече 4 месеца не се бода, няма го онзи умопомрачителен глад, който ми се появи след спиране 1. Като цяло съм добро прасе и не се ограничавам, еле пък по почивки в Италия- храната знаете как е Wink . За моя изненада съм само 3кг плюс от месец май досега и по наблюдения са течности.
ПП за протокола- биех я сутрин 🤟 така и не стигнах максимална доза, свалих 15кг. С ир съм и Хашимото.

Последна редакция: ср, 21 авг 2024, 18:40 от magnet_for_happiness

# 1 687
Това не е ли същата потребителка която обясняваше как 90% май бяха от българите са неграмотни и как не вярва че препаратите които изискват хладилник се съхраняват и транспортират правилно? Помня че пак удивителни имаше доста, но не помня името.

# 1 688
  • Paris, France
За какво Ви е да поставяте доза в 19:00ч вечер?!? Това е абсурдно, ако ендокринолог Ви го е казал да си скъса дипломата на секундата!

Не всеки има време и възможност да си бие инжекцията сутрин или през деня. Liraglutide, активното вещество на Саксенда и Виктоза, е смесено с добавки така, че да се усвоява бавно, за 24 часа. Добре е да се слага на 22-26 часа и по едно и също време, но наистина няма значение в колко часа се прави инжекцията, защото количеството не нахлува в кръвообращението наведнъж. Тук ендокринолозите натъртват да се слага по едно и също време и в час, който е удобен всеки ден. Супер важно е часът да е удобен, а не да тичате да търсите къде да се бодете. 

С хаповете е различно. Който е на хап като Рибелсус, трябва задължително да го пие сутрин на гладно и 30 мин преди хранене и през деня се пие по същия начин - на гладно и 30 мин преди хранене.

Може да има пикове на инсулин късно вечер, през нощта, рано сутрин и при хора, които не са диабетици и даже не са ИР. Dаwn phenomenon се нарича. Саксенда помага в дългосрочен план, но май не веднага.

Успех на всички.

# 1 689
Не знам LiorenaTa коя е и каква е,но коментарът ми за метлата е изметен 🤨Това не променя нещата,обаче!Смятам,че не е редно да се използват тази термини във форума и като цяло!Всички сме равни на тоя свят,а и на оня ще.сме😉Спам,не спам,да си кажа😆

# 1 690
Здравейте,вече почти 2 месеца съм на Саксенда и онази вечер забелязах ,че след поставянето на дозата мястото се зачерви и леко се поду все едно комар ме е ухапал 🤔. Снощи отново се случи същото . Не е драма ,но не знам дали е нормално .

# 1 691
Аз спрях Сакседнда, след като забелязах, че при доза 0.6 не се чувствам добре, а при 1.2 ми се гади цяло денонощие. Ефект от нея няма,  след 9 месечно поставяне свалих 5-6кг. и вече си ги върнах, че и отгоре.

# 1 692
Здравейте, от два дни си слагам Саксенда, днес се чувствам ужасно. Имам болки в стомаха, постоянно ме кара да се оригвам с горчив вкус в устата. Колко време продължи при вас това неразположение ?

# 1 693
  • София
Здравейте, от два дни си слагам Саксенда, днес се чувствам ужасно. Имам болки в стомаха, постоянно ме кара да се оригвам с горчив вкус в устата. Колко време продължи при вас това неразположение ?
Николко. Опитай се да се храниш по малко на по-чести интервали, така няма да имаш киселини в устата. Пий достатъчно вода. И ако си пушач, не пуши много.

# 1 694
Николко. Опитай се да се храниш по малко на по-чести интервали, така няма да имаш киселини в устата. Пий достатъчно вода. И ако си пушач, не пуши много.

Днес няма да слагам, ще пробвам утре пак, но вечерта да избегна страничните ефекти, като парцал бях вчера.

Общи условия

Активация на акаунт