Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 20 юни 2019, 21:44 ч.

За частните уроци в 7ми клас....

 • 3 729
 • 59
 •   1
Отговори
# 15
 • Мнения: 79
Как да позная дали частния учител по български е добър. Търся  такъв за следващата учебна година за 7 клас

# 16
 • Мнения: 2 920
Имам седмокласничка наесен и предвид масовата истерия около школи и частни уроци исках да попитам миналите през това следното:

1/ колко пъти в седмицата ходеше детето ви на уроци по български и математика в 7ми клас?
2/ колко ви струваше това месечно?
3/ доволни ли сте от резултата?
4/ бихте ли променили нещо, ако сега трябваше тепърва да минавате през тази истерия?

Предварително благодаря и ви стискам палци за резултатите.


1. Не е ходил. 5-7 клас беше в паралелка с МАТ + много стабилен класен ръководител по БЕЛ.
2. Около 10-20 лв/ месец (не всеки месец) за пробни изпити, организирани от различни у-ща.
3. Да, приеха го системно програмиране в МГ на 1во класиране, 1во желание (85 БЕЛ / 89 МАТ точки)
4. Пак бих го следила и контролирала вкъщи. Не съм фенка на уроци на всяка цена. Щерката започва от 1 клас тази година, надявам се и с нея да се получи по подобен начин Simple Smile (засега е дори по-съвестна от батко си).

# 17
 • Мнения: 6 147
Как да позная дали частния учител по български е добър. Търся  такъв за следващата учебна година за 7 клас


С кристална топка освен.... Laughing

Ами, питайте за препоръки, макар и те да не са меродавни.
Освен това мога да Ви кажа ,че основно нещата зависят от детето, не от учителя. Той само помага, мотивира и допълва, детето си прави всичко останало.
Като учител съветът ми е детето да харесва своя частен учител, да ходи с удоволствие на уроци. Мотивацията е голям плюс в работата.

# 18
 • Варна
 • Мнения: 3 367
+1 за горното мнение на ЪН
Точно защото когато се разбере, че не стават е късно, затова реших на комбинация от школа и учител. Ама как попаднах на най-лошата школа и учител така и не разбрах... Никой не ми ги препоръча. Учителката сама ме намери, но например по мат. тя решава задача той гледа, но не му дава да упражни подобна, а преминава нататък и въпреки, че много пъти и казвах не го правеше. Ей такива примери. По БЕЛ в школата вместо да преподават им даваха тестове да решават, като после не се обсъждаха грешките.  Неефективност и на двете места. И като прибавим ученик с лоши учители в училище по тези два предмета на практика се оказва много баби куцо бебе...а моята грешка беше, че когато разбрах всичко това и беше минал първи срок и не ги смених. Продължихме до края. Сега ако можех да се върна назад, дори класа щях да сменя заради учителите, а като не виждам промяна в оценка вследствие на частни уроци трябваше да ги прекратя.

# 19
 • Мнения: 3 182
но например по мат. тя решава задача той гледа, но не му дава да упражни подобна, а преминава нататък и въпреки, че много пъти и казвах не го правеше. ...
Купете си сборници и може сам да си решава .Отзад има отговори. Където не му съвпадат да иска заедно с учителя да я решат и няма драма.
 По БЕЛ е различно и там материала се усвоява само с упражнения ,но без незабавно обсъждане на сгрешеното няма напредък. Точно по тази причина за мен най-важна е компетентността на учителя. Ако може да открива всички грешки и да ги поправя ,значи е достатъчно добър за нас. Както казах другото са сборници и помагала и много, много упорит труд.

# 20
 • Мнения: 79
След коментарите моля да ми препоръчате частен учител по български език и летература за седми клас за София. Само се чудя дали дъщеря ми да ходи у тях или да идва у нас ?

# 21
 • На морето!
 • Мнения: 2 927
И аз съм на тази вълна, но в Бургас.
Мисля да изберем курс по БЕЛ и частни уроци по математика, т.к. там му е по-трудно, а и по БЕЛ аз мога да помагам.
Говорих с частен учител, започват от септември, защото според нея през лятната ваканция детето трябва да си почива.

# 22
 • Мнения: 79
След проучване ми препоръчаха по математика Регалия а по български учител който проверявал НВО но за 90 минути иска 45лева като той ще идва вкъщи.За сега имам такава оферта.

# 23
 • Мнения: 2 048
Внукът ми ще е в 7 клас. По БЕЛ  ще се търси учител. Положението не е критично, но не е розово. Обаче по математика ще съм аз. До сега, когато се е налагало, съм вземала за упражнения задачи от разни матем. състезания от интернет. Искам да купя сборник със задачи, подходящи за подготовка за матура. Не съм търсила все още. Моля за препоръка.

# 24
# 25
# 26
 • Мнения: 2 048
Благодаря.

# 27
 • София
 • Мнения: 917
Мнение за уроците по БЕЛ и математика в Алианс?

# 28
 • Мнения: 79
За първи път чувам  че провеждат уроци.За сега съм се  ориентирала към Регалия по математика а по български частен учител но при оферта 45лева за 90минути се двоумя.И аз все още проучвам.Надявам се родителите на  предишния7 кл.да дадат информация и съвети.[/i][/b]

# 29
 • Мнения: 3 182
Внукът ми ще е в 7 клас. По БЕЛ  ще се търси учител. Положението не е критично, но не е розово. Обаче по математика ще съм аз. До сега, когато се е налагало, съм вземала за упражнения задачи от разни матем. състезания от интернет. Искам да купя сборник със задачи, подходящи за подготовка за матура. Не съм търсила все още. Моля за препоръка.
https://www.book.store.bg/p230986/kniga-za-uchenika-po-matematik … ajna-alashka.html
 Само закупен и прегледан на този етап,но определено ще е водещ при подготовката ни когато му дойде времето. Много сериозен подбор на задачи.
Ползвам темата да споделя ,че продължението за 6 кл на препоръчаното като по-леко и по-достъпно от към трудност помагало това:
https://www.book.store.bg/p208383/sbornik-sys-zadachi-po-matemat … lina-petrova.html
има доста съществени неточности и недоглеждания пречещи на нормалната самостоятелна работа на деца с него. Мога да бъда и съвсем конкретна ,ако е необходимо .Проверяващия си е оставил ръцете.


Общи условия

Активация на акаунт