Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 38 770
  • 764
  •   2
Отговори
# 300
Ако не е овкусена, а си е обикновена газирана, може.

# 301
Аз също обожавам да пия газирана вода, но тъй като в Швеция минералната и газираната вода са доста скъпи (3-4 лв бутилка от литър и половина, а по-големи бутилки с минерална и трапезна вода въобще не се продават), си купих машина за сода и само заменям бутилката с газ. Пречиствам чешмяна вода с кана и си газирам сама водата. Слагам парче лайм в чашата и няколко листа прясна мента - няма по-освежаваща напитка.

# 302
  • София
Неовкусена си е, благодаря ви!

# 303
  • Близко съм
Добър вечер, да ви попитам сред вас има ли хора със завишен калций и същевременно с ИР, какво е менюто ви? Защото аз изключих сега и млечните и всичко доста се ограничи...

# 304
А знае ли се от какво ти е завишен калция?  Вит.Д как ти е?

# 305
Млечните дърпат калция, не го добавят.

# 306
  • Близко съм
Добре е засега 33 е, пия вигантол, беше 19. Ами ендокринологът ми каза да намаля млечните, защото похапвам доста,но мисля направо й да ги спря. И затова се чудя какво да е менюто ми.

# 307
Чак да ги спираш няма нужда, просто не прекалявай.
Калцият ти може да е висок заради ниският вит.Д, гледай да го наваксаш по-бързо. Съсредоточи се върху повишаването на вит.Д не на намаляването на калция. Peace
19 вит.Д е изключително нисък, 33 също не е оптимален. Около 70-75 е оптималното ниво, така че имаш още да наваксваш.

# 308
За приемащите вит. Д като добавка, особено в по-големи количества - да пият и вит. К2!

# 309
Здравейте.
Преди 6 месеца родих, но въпреки постоянните ограничения, движение, спорт, не мога да сваля нито грам слес изписването от болницата, даже с много труд и следене едва едва не качвам. Колкото и да следя всяка хапка, не мърдам и не свалям. Прави ми впечатление, че дори в ужасно редките случаи, в които ям нещо сладко (дааа, знам, пе въглехидрати има не само в сладки неща!) и ми става зле после, гди ми сд. Щж е в норма и ме насочиха към Ир. Пуснах първо само кръвна захар 5.75 (2.78-6.11) и Инсулин 11.26 (2.60-24.90) и ми обясниха, че най - вероятно има лека Ир. Утре ще направя въпросното обременяване, то се е видяло. (в рода ми леля ми е с диабет, на инсулин). Въпросът ми е дали правилно са ме насочили? Днес имам кардио тренировка, пречи ли за изследването утре? Приемам от скоро Л карнитин преди тренировка, ако е Ир мога ли да продължа прием му? Благодаря

# 310
 И аз имам въпрос.Преди режима като ми скачаше нагоре надолу КЗ ми се е случвало рязко да ми се доспи.Направо ми залепваха очите по никое време през деня.После ми минаваше и не му обръщах внимание.Днес се сетих ,че скоро не ми се е случвало.Та въпроса ми е тогава захарта ми ниска ли е или висока?

# 311
Висока. Обикновено се случва непосредствено след хранене. На мен спря да ми се спи след ядене също.

# 312
Висока. Обикновено се случва непосредствено след хранене. На мен спря да ми се спи след ядене също.
Благодаря.Един проблем по-малко имам. Simple Smile

# 313
И аз имам въпрос.Преди режима като ми скачаше нагоре надолу КЗ ми се е случвало рязко да ми се доспи.Направо ми залепваха очите по никое време през деня.После ми минаваше и не му обръщах внимание.Днес се сетих ,че скоро не ми се е случвало.Та въпроса ми е тогава захарта ми ниска ли е или висока?
Доспиване след храна е от спада на КЗ, не е задължително да спада до много ниска за да стане така, но промяната рязко надолу се усеща по този начин доста често. При "стандартно" хранене повечето хора са така, обядват и им става сънливо и мързеливо, спада общо енергията след като се нахранят. Откакто съм орязала въглехидратите си ми е много добре в това отношение, захарта стои относително стабилна и ги няма тия колебания. В редките случаи когато изям нещо с повече въглехидрати, разликата е много осезаема след това.

# 314
  • София
Случва се при “игра” на кръвната захар-пик, последван от по-бърз  и спад. Диетата, наречена “Зоната” напр., е фокусирана изцяло върху това да няма подобни движения (големи) на КЗ.
Доспива ти се от спада на КЗ, като за целта вероятно е изразходен повече инсулин, който пък по-бързо от обичайното е свалил захарта. Случва се сори и при напълно здрави хора, зависи какво са обядвали, какво са яли и пили предните дни и много други фактори.

Общи условия

Активация на акаунт