Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 37 852
  • 764
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Аз също се докарах от тук предимно със "солени" въглехидрати. ....Целта до края на месеца е да стана 65 кг. Сега съм 68. Ръст от 165 см. и 6 дни тренировки. Днес приключих фаста с варени яйца, босилеково песто и домати.
И моите мерки са такива 163/66, но вече клоня към 64.
Алелуя!
И аз в последните години се развихрих - хляб от пекарна, козунаци и разни други солени тестени.
Последният козунак преди месец беше само за останалите от семейството, а и той сякаш усети, че няма да го ям и не се наду добре, разсърди ми се  Joy

# 376
То килограмите за мен са някакъв ориентир, де. Треньорът ми ми прави доста по-детайлни анализи. Според последния аз см 30,7% мазнини Joy Имам 44 кг. мускули. Голямата ми радост е, че вече на все повече марки влизам в размер 38 на панталони. Често, като поръчвам в заведения или като стане въпрос, че тренирам толкова много (най-често роднини, де), ми казват, че изглеждам нормално и се чудят защо се тормозя. Как да обясниш на хората, че го правиш за здраве, не заради суетата.

# 377
  • пак там
Ами трудно е. Особено, когато наистина е излишно.

# 378
Изключително трудно е да обясниш, повечеро хора смятат, че е претенция... Глупости!
Аз имам здравословни проблеми с едната ръка, а от носенето на малката започвам да усещам същото и в другата и за мен тренировките са само кардио.

# 379
Аз днес сутринта бях на заболекър. Голям стрес. След това на гости ме почерпиха с обикновенни вафли. Бях като невидяла. Изядох 3 бр - това да около 40 гр бързи Въглехидрати. Дали беше от стреса, но не ми издържаха ангелите. Иначе сладко не бях близвала около 40 дена

# 380
Не вярвам, че ИР или диабет се получават вследствие на прием на въглехидрати. Имам прекалено много доказателства за хора, които цял живот са се хранили, без да се ограничават с нищо, и въпреки това нищо им няма. Спомнете си как са се хранили хората по нашите земи. Хлябът винаги е бил основна храна, друго – ако има.
Бъгва се нещо в организма на човека и след това идва проблемът с въглехидратите. Ограничаването им е следствие, а не задължителна профилактика. Имам предвид натуралните въглехидрати, тези от зеленчуците, плодовете и т.н., а не рафинираната захар, глюкозо-фруктозния сироп, който днес присъства в почти всеки преработен продукт и т.н.
Както хората с лактозна непоносимост – трябва да се ограничават, докато повечето от нас нямат никакви проблеми. Е, ние, които сме в тази тема, имаме проблеми с въглехидратите. Кой, как и защо – въпрос на подробности. Важното е след установяването на проблема – накъде да поемем и как.

# 381
Яли са хляб, но не са яли от малки индустриално създадени храни, с добавена във всичко захар. Сладкишите, яко изобщо са яли, са били деликатес, плодовете само лятото и началото за зимата, и никога не са били в изобилие. Не са били и такива огромни и сладки както сега. Хората не са се хранили по 5 пъти на ден с високо въглехидратни храни. Преди 100години хората не са консумирали растителни олиа, ядяли са мас и масло и определено въглехидратите са били на половина поне от сега.

Точно от въглехидратите си е ИР. И преди е имало диабет, но не в такива епидемични размери. И подагра е имало и сърдечни удари. Откакто има земеделие има и метаболитен синдром, просто хората са се разболявали доста по-късно в живота си и се е отдавало на напреднала възраст. Няма как иначе да се обясни как все повече деца развиват диабет тип 2, който едно време се е смятал за старческа болест.
От ИР до диабет обикновено трябват 10-тина години при сегашните стандарти. Преди 100г вероятно е отнемало повече време.

# 382
Със сигурност има хора късметлии, на които високовъглехидратното хранене не им пречи и не би ги разболяло. Както има и такива, които си имат ИР и без да са прекалявали и да са си държали инсулина висок с години заради храна. Тези две групи обаче май са относително малки, а за доста хора системното прекаляване с въглехидрати се отразява след време. Предполагам че повечето дето пишем тук сме от тях.
За хляба, който са яли преди няколко поколения и този дето се продава сега... хич не ща да го сравнявам. Със сигурност нито са наблягали на рафинирано брашно и захар прабабите ни, нито са яли покрай хляба и още куп неща в шарени пакетчета, яли са си сезонна и по-натурална храна. Високофруктозният сироп пък съвсем изкривява цялата картинка, а наистина го слагат навсякъде - доколкото знам той хем е по-евтин, хем по-сладък от захарта. Обаче на днешно време около мен всички го имат за нормално да изядат така между другото я вафличка, я бисквитки, я бонбони, сега в жегата сладоледи и студени безалкохолни... толкова между другото, че хич не се и замислят какво и колко поглъщат така. "Аа, че аз малко ям като цяло, не знам що така ми порасна коремът". Или "Не е тъй то, той организмът си го иска и има нужда от нещо сладичко, щом ми се прияжда".
То вярно че аз все се шегувам с колежките че това за мен не е храна, ама имам предвид че не ми носи нищо и по-скоро бих си го спестила, а не че не се брои. Редовният диалог: "Вземи си де, какво ще ти стане ако хапнеш?" Обикновено отвръщам "А какво пък ще ми стане ако не хапна? Това не ми трябва, добре съм си без него, благодаря."

# 383
Момичета, в какво точно се изразява хипогликемията? На метформин съм - 1000-2000 (не го пия редовно 2000, понякога пропускам едната доза), а последните дни стана така, че пих повече твърд алкохол и от онзи ден ми се гади ужасно и почти постоянно. Едва ли е лактатна ацидоза, знам, че тя протича доста драматично, но и хипогл. не е за подценяване. И какво правите, когато усетите симптоми? Как противодействате?

# 384
Момичета, в какво точно се изразява хипогликемията? На метформин съм - 1000-2000 (не го пия редовно 2000, понякога пропускам едната доза), а последните дни стана така, че пих повече твърд алкохол и от онзи ден ми се гади ужасно и почти постоянно. Едва ли е лактатна ацидоза, знам, че тя протича доста драматично, но и хипогл. не е за подценяване. И какво правите, когато усетите симптоми? Как противодействате?
При хипогликемия (писах го преди няколко страници) се появява рязко треперене, ускорен сърдечен ритъм, потене, прималяване, притъмняване пред очите, необходимост да се яде без отлагане каквото и да било.
Ядене е противодействието. Преди режимът ядях въглехидрати - хляб, сладко, захар. Откакто съм на режим, несъм имала пристъп, но ако ми се случи, бих използвала протеини.

# 385
Аз също си мисля, че въглехидратите са се променили. С развитието и подобряване на сортовете с цел по-висока производителност. Но това са мои мисли, честно казано не съм се интересувала. Да не забравяме и колко достъпни са вкусните и вредни неща. Много по-лесни за консумация от уж по-скъпите сурови продукти. Много са факторите.  Да не говорим, че и тях не ги знаем с какво са били обработвани Sad

# 386
При хипогликемия (писах го преди няколко страници) се появява рязко треперене, ускорен сърдечен ритъм, потене, прималяване, притъмняване пред очите, необходимост да се яде без отлагане каквото и да било.
Ядене е противодействието. Преди режимът ядях въглехидрати - хляб, сладко, захар. Откакто съм на режим, несъм имала пристъп, но ако ми се случи, бих използвала протеини.

Храня се либерално НВ ВМ от 2016, но алкохолът, особено с метформин, не е много добра идея, та леко се притесних... Благодаря, Миоки! Опитът ти и приносът ти тук и в другата тема е много полезен! Hug

# 387
Здравейте,

Дали може да споделите какъв флоат /фолиева киселина/ пиете?
Дали бихте препоръчали някой?

# 388
Здравейте, момичета може ли питам тези от вас, които са раждали кога отидохте на ендо след раждането?

# 389
Мила, най- вероятно имаш прост махмурлук. Мен от хипогликемията ме обливаше студена пот.

Дорис, ти защо ще пиеш фолиева?
Това са витимини от група Б, повишават апетита и потта ти замирисва ужасно

Общи условия

Активация на акаунт