Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 37 869
  • 764
  •   1
Отговори
# 360
Здравейте. Имам два въпроса:
Глюкофаж след колко време започва да действа,особено за сваляне на кг?

Индивидуално е. Глюкофажът не е лекарство за отслабване, зависи колко излишни кг имаш, движиш ли се и най-важното - дали си на хранителен режим.

Тренирам Фитнес от 2 години, а за ИР разбрах преди 2 седмици. Тоест спорта не съм го спирала. Ям НВ-ВМХ

# 361
Тренирам Фитнес от 2 години, а за ИР разбрах преди 2 седмици. Тоест спорта не съм го спирала. Ям НВ-ВМХ

Писах ти - зависи колко излишни кг имаш, предполагам, че не много, щом спортуваш и си на режим. Една е скоростта при 20 излишни, друга при 5 излишни, зависи и от състоянието на организма и доколко зле е ИР.

Ти същата ли си, която преди седмица пак питаше същото, но с друг профил - на кой ден започвало отслабването с Глюкофаж?

# 362
На мен Глюкофаж изобщо не ми действа отслабващо. Светлина в тунела се видя, едва когато коригирах храненето.
Чак се чудя как има хора, които отслабват с него.

# 363
  • Варна
Пък аз направих вече две седмици на режима и още усещам глад и ми се дояжда сладко. И преди да кажете нещо, мазнините са ми достатъчно. Просто 40 години ядене на В не се загърбват лесно...

# 364
Пък аз направих вече две седмици на режима и още усещам глад и ми се дояжда сладко. И преди да кажете нещо, мазнините са ми достатъчно. Просто 40 години ядене на В не се загърбват лесно...

И аз съм така

# 365

Това са резултатите ми след обременяването. Да подразбирам, че Ир има? И дали ще стане само с режим и спорт или ще трябва и хапчета? 🙄

# 366
Аз се храня ВМ НВ от март 2016 и все още ми се прияжда сладко.....   Smiley
Разликата:
-преди изобщо не можех да се контролирам и можех да излапам 2-3- вафли/парче торта и да питам за още/2-3 порции крем карамел...разбирай количества.
-сега:мога да мина с 2 хапки сладкиш и да спра
Да, когато си живял предимно на въглехидрати (и основно на сладко, като мен), лекуването на зависимостта не е лесна.
Но ако човек е мотивиран и има желание да живее здрав занапред, нещата се получават.

# 367
Аз пък откак се помня, не обичам сладко и плодове, но явно си го докарах от картофи, ориз и захарта в кафето.... Disappointed Relieved

# 368
  • пак там
Ами и без метформин става. Просто става по-бавно.

# 369
Аз вече повече от година съм на режим и с орязани въглехидрати и също понякога ми се прияжда сладко, но и да искам, не мога да изям повече от 2-3 хапки от обикновен десерт, твърде сладко ми става. Затова си правя нещо режимно, когато ми се яде, веднъж в месеца примерно. А преди не ми се мисли за целия ден колко захар съм поемала, отделно другите въглехидрати... Примерно по 2 шоколада и някоя вафла или Сникърс за деня...

# 370
  • София
На мен все още ми се яде хляб, когато има нещо апетитно, напр. тиквички с мляко или патладжан с домати. Мммм, тогава става трудно.

# 371
  • София
Ако на патладжана с доматите надробиш (по гръцки маниер) сирене или кашкавал отгоре, няма да ти се дояде хляб. Засища силно.

# 372

Това са резултатите ми след обременяването. Да подразбирам, че Ир има? И дали ще стане само с режим и спорт или ще трябва и хапчета? 🙄

Имаш си, но мисля, че можеш да пробваш без хапчета. Не си толкова зле. Но бъди стриктна.

# 373
На мен все още ми се яде хляб, когато има нещо апетитно, напр. тиквички с мляко или патладжан с домати. Мммм, тогава става трудно.

Ох, котьо... Това нещо бих го поляла и с бира. Но и с топъл хляб.

Аз също се докарах от тук предимно със "солени" въглехидрати. Сладко никога не съм обичала до степен, че да не мога без него. Да, обичам вкусни десерти, но да се е случвало 1-2 пъти на месец да хапна нещо такова. Честно казано имам подозрения, че с една доста високовъглехидратна диета съм се подредила до това положение. Често "виждам" жени, с които преди години сме писали в темата за нея, сега в други теми за заболявания. Но това са предположения. Сега с орязани въглехидрати гледам напред. Целта до края на месеца е да стана 65 кг. Сега съм 68. Ръст от 165 см. и 6 дни тренировки. Днес приключих фаста с варени яйца, босилеково песто и домати.

# 374
Точно, че аз не ям шоколади, вафли и всякакви захарни глупости, нито чипсове и сие... Не проумявам как едни картофи и ориЗ ме докараха до тук...

Общи условия

Активация на акаунт