Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 37 882
  • 764
  •   1
Отговори
# 345
нали ти писа, че си се разхождала между трикратните вземания на кръв?
може би това обяснява леко странните резултати.
кажи го и на лекаря, за да знае, когато определя диагнозата.

извини ме ако греша и не с била ти.
Аз бях, да.
Абе разбрах, че не съм ги направила нещата, както трябва.
Всичко ще си призная Satisfied

# 346
Разходката само би трябвало да подобри резултатите, а не да ги влоши. Тя няма как да свали инсулина, но при нея ще се изгори част от захарта в кръвта. А тя и при наличие на разходки пак е много висока.

# 347
То разходки силно казано, ама двеста метра от офиса до лабораторията съм минала.
Абе факт е, че подцених нещата при правене на изследването. Беше ми лошо, ама викам - карай, нали мога да се движа, ще отида до офиса да посвърша нещо.
Еми, ето, свърших я като кучето на нивата!

# 348
  • Варна
А как държите горе-долу дневните калории, че ми е интересно...

# 349
  • София
копирам от първа страница.
много полезен пост, обяснени са ясно и разбираемо много неща и има отговори на много въпроси.
Благодаря, бях го прочела отгоре-отгоре.

Само че не си изясних един въпрос, който вече съм питала, но май нямах отговор.
Коя КЗ се взима предвид - серум или от ОГТТ на 0 минута?
При мен са следните: серум - 5,7  ОГТТ - 3,92

# 350
Аз питах в лабораторията - на дивана ли да стоя след като изпия глюкозата ? Отговориха ми,че НЕ. Важно е да не се спортува. Движение може.
Аз съм пълна, също не ям редовно през деня. Това е огромна грешка. Трябва повече хранения с по-малко храна и без.въглехидрати много вечер. Хляб по 1черна филия само на закускя и обяд. Така правя от седмици и не е трудно.

# 351
Не виждам смисъл от бронирано кафе, при положение, че гледам да не пропускам закуска. То май е измислено за фастващи сутрин.

# 352
Например чаша прясно мляко с канела за закуска сутрин?
Знам, че канелата сваля кръвната захар и смятам това да ми е ежедневната закуска оттук насетне.

Не ти го препоръчвам, прясното мляко покачва инсулина и кръвната захар (чрез лактозата си).

Хвърли око на ВМ-НВX (има тема в този подфорум), общо взето май само това е подходящото хранене при такива проблеми.

# 353
При ИР млечните би трябвало да са за разкош, а не ежедневно хранене, или заместващо месо/риба.
Гледайте на млечните като на торта/паста/захар/тесто....  Smiley
А прясното мляко е възможно най-лошия избор.
---------------------------------------------------------------------
Когато пия кафе с масло, обикновено не закусвам, та то ми "замества" закуската.Пия го, когато не съм гладна...
Не че не съм комбинирала и мазно кафе със закуска, но е било рядко.Най-често, когато съм пропуснала вечерята, сутринта съм си гладна и съчетавам кафето и закуската.

# 354
  • София
Ясно.
Баба имаше такъв диабет.
Еми, ще си обсъждаме заедно тук менюто.
Във вторник имам среща с еднокринолог и да видим какво ще ми каже и той.
Моят съвет е преди това да дадеш малко пари и да си изследващ и гликирания хемоглобин (това ако нямаш анемия и хемоглобинът ти е в норма). Той показва какво е средното ниво на кръвната захар в последните три месеца. А при твоите резултати е много важно да се знае и той.

Изследване на гликирания хемоглобин е първото нещо, което трябва да се направи при съмнения за диабет и преддиабет. Едва след това, ако резултатите са лоши, да се премине към инвазивни изследвания като натоварването.  

# 355
Налудничево е, но ровейки се прочетох за това изследване
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3912641/
Пробвали ли сте канарено семе?
Или в този вариант?
https://www.amazon.com/IBITTA-Canary-Seed-Milk-Ounce/dp/B0099YKIOG

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 12:51 от Meraviglia

# 356
  • пак там
Мерси на отзовалите се. Научих нещо ново.

# 357
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Скрит текст:
копирам от първа страница.
много полезен пост, обяснени са ясно и разбираемо много неща и има отговори на много въпроси.
Благодаря, бях го прочела отгоре-отгоре.

Само че не си изясних един въпрос, който вече съм питала, но май нямах отговор.
Коя КЗ се взима предвид - серум или от ОГТТ на 0 минута?
При мен са следните: серум - 5,7  ОГТТ - 3,92

редактирам се - смесила съм серумна глюкоза и гликиран хемоглобин
за серумната глюкоза   

Цитат
неразделена (цяла) кръв; недостатък: наблюдава се глюколиза в присъствие на левкоцити – консумират глюкозата и еритроцити – дифузия на захар в клетката без нужда от инсулин. Ефектът на глюколиза е незначителен за моментални тестове с портативни инструменти; глюколизата е съществена за проби, които се съхраняват часове преди измерване (например при транспорт на пробата между лаборатории).

кръвна плазма: има същият недостатък като при цялата кръв.  Съдържа:разтворими и неразтворими елементи на кръвта (виж цяла кръв) – клетки, протеини и тромбоцити.

Кръвен серум: най-точен метод за премерване на концентрацията.

Съдържа само разтворимите елементи на кръвта; концентрацията на глюкозата в серума е по-висока от тази на кръвта поради разтворимостта ѝ във вода. Съотношението на глюкозата в цялата кръв към серума е 1.00/1.15-1.20 (15 – 20% разлика).

Скрит текст:
едното изследване показва осреднената стойност на кръвната захар за някакъв период от време ( 4 -8 седмици), а другото е моментното състояние.
важно е да се направят и двете, защото само моментното на захарта покзва реакцията на организма и съответното генериране на изнсулин.
съжалявам, че не мога да посоча източника, не е сигурно, че е от темата.

Аз питах в лабораторията - на дивана ли да стоя след като изпия глюкозата ? Отговориха ми,че НЕ. Важно е да не се спортува. Движение може.
Аз съм пълна, също не ям редовно през деня. Това е огромна грешка. Трябва повече хранения с по-малко храна и без.въглехидрати много вечер. Хляб по 1черна филия само на закускя и обяд. Така правя от седмици и не е трудно.

няма да коментирам лабораторията. нито пък лекарите - ЛЛ и профилактика.
потъмненото е грешка. повече хранения предизвиква по-често освобождаване на инсулин, а точно срещу това се борим.
 Sad пък филийките хляб....

Последна редакция: чт, 04 юли 2019, 13:24 от st. Dobri

# 358
Здравейте. Имам два въпроса:
Глюкофаж след колко време започва да действа,особено за сваляне на кг?

Също така лекарката ми изписа Глюкофаж, но в аптеката ми дадоха Глюкофаж XR .Пия го 2 седм. Има ли някаква разлика между двата. Не смея да звъня на ендото да не я притеснявам.

# 359
Здравейте. Имам два въпроса:
Глюкофаж след колко време започва да действа,особено за сваляне на кг?

Индивидуално е. Глюкофажът не е лекарство за отслабване, зависи колко излишни кг имаш, движиш ли се и най-важното - дали си на хранителен режим.

Общи условия

Активация на акаунт