Инсулинова резистентност и отслабване - Тема 17

• 37 852
  • 764
  •   1
Отговори
# 420
MAMA GALQ, ти да не си бивш вегетарианец?

# 421
В последната понякога - веднъж-два пъти на месец, слагам по капачка концентриран сироп от малини, ягоди, боровинки. Те са със стевия.
Както коментирахме и в тази и в предишната рема - по-добре да са със захар Simple Smile Не, че в една капачка има кой знае какво количество подсладител, просто напомням, че стевията е много добра при диабет, но вредна при ИР.

# 422
...просто напомням, че стевията е много добра при диабет, но вредна при ИР.

По-вредна от захарта???

# 423
Ако си на Дюкан- това може да доведе до смущения в цикъла, но най-вече заради липсата на мазнини, а не на ВХ. Високомазнинното хранене обаче помага много и при предменструанен синдром - изпробвано и доказано. Пише го в книгата си и д- р Аткинс, основател на храненето основно с месо, яйца и зелени зеленчуци - още от 1972 г., от което се нароиха всички ВМ режими по света.

Последна редакция: пт, 05 юли 2019, 20:46 от Rosita

# 424
По отношение на ОГГТ трикратно инсулин и глюкоза, постоянно най-евтино е в Цибалаб - 38 лв. Друг е въпросът, че аз се прецаках в една поликлиника за 75 лв. Frowning1

# 425
Виж, за чайове не се бях сетила! Добър вариант, благодаря!

PURE, благодаря, ще си купя и мента, да видим.
Опитай и чай от Ройбос, има естествен поне за мен леко сладникав вкус и много приятен аромат и е вкусен и топъл, и охладен. Понякога си слагам по цяла кана в хладилника, макар че поначало лятото най-много си налитам на чиста вода, но пак си е разнообразие.
Срещала съм твърдения че се отразявал добре при ИР и диабет, ама нещо не намерих по-сериозна обосновка с изследвания и прочие, та не знам има ли нещо такова. Бяха все статии от сорта на обяснения как тая билка лекува почти всичко де що има, на такива как да вярвам.. Аз си го пия защото ми е вкусен - едва ли да направи нещо положително за ИР, но не вярвам и да ми навреди с нещо.

MAMA GALQ, Синджарди е пак метформин, плюс още една съставка която води до отделяне на повече глюкоза през бъбреците. Предписват ги мисля и поотделно двете. То си е повече за диабет тип 2, за ИР предимно  метформин дават. Не знам обаче с бъбреците какво се случва ако са подложени на това за дълго време.
Скрит текст:
Сравнително малко пациенти го вземат, работя в голяма аптека и дори в складовете зареждат много малко от него, не знам по каква причина. Има частично реимбурсиране по НЗОК, буквално само по няколко опаковки за месец изписваме, а на пълната му цена се съмнявам че си го купуват много хора, щом го вземаш знаеш каква му е цената.
Иначе на всеки прагът въглехидрати, под който не му е добре, си е различен, няма как да сме еднакви всички. Един може да се чувства чудесно на 20 грама и по-малко, а на друг да не му е добре ако не приема поне 50 или и повече...

# 426
...просто напомням, че стевията е много добра при диабет, но вредна при ИР.

По-вредна от захарта???
Стевията не вдига кръвната захар, но повишава инсулина, дори след втория час. За хора с нисък инсулин и висока захар - какво по-добро от това? Но ако при хора с ИР се произвежда още инсулин, а дори няма захари/въглехидрати налични се получава хипоглекимия... (назад имаше статии, графики... и на първа страница. Не само за стевията, а и за други инсулиногенни с нисък и почти нулев ГИ)

# 427
Захар, мед, стевия, подсладител, кленов сироп... какво значение? Щом инсулина скача от тях, значи не са за нас. Ако изобщо се ползват, по изключение.

# 428
И ройбос и хъни буш са за ИР.

# 429
  • Sofia
Имам насипен хъни буш,но е от много години...Дали мога да го ползвам?

# 430
Аз не бих.

# 431
Захар, мед, стевия, подсладител, кленов сироп... какво значение? Щом инсулина скача от тях, значи не са за нас. Ако изобщо се ползват, по изключение.

Разбира се, че е изключение. Аз казах за 1 капачка 1-2 пъти месечно Simple Smile Като май не съм пила от зимата.

Идвам с пресни-пресни резултати. Покрай други изследвания реших да пусна захар и инсулин.
глюкоза 4,25
инсулин 4,8
homa индекс 0,9

Инсулинът ми харесва, захарта се чудя дали не е нисичка? Как бихте коментирали?
Иначе резултатите са след сравнително стриктно НВ хранене и спорт 5-6 пъти седмично.

# 432
Ми биват.
Аз пък другия месец след морето ще си направя стандартния експеримент.
Защото не ми се прави обременяване.
Просто ще си закуся стандартно, ще си обядвам стандартно и ще се боцна някъде към 13, 14 часа да си видя нивата.
Живи и здрави другата година ако съм готова психически може да спретна обременяване.

# 433
  • София

Разбира се, че е изключение. Аз казах за 1 капачка 1-2 пъти месечно Simple Smile Като май не съм пила от зимата.

Идвам с пресни-пресни резултати. Покрай други изследвания реших да пусна захар и инсулин.
глюкоза 4,25
инсулин 4,8
homa индекс 0,9

Инсулинът ми харесва, захарта се чудя дали не е нисичка? Как бихте коментирали?
Иначе резултатите са след сравнително стриктно НВ хранене и спорт 5-6 пъти седмично.
Според мен са идеални, защо смятате, захарта е ниска?? Би била ниска, ако е под 3, или?

# 434
И аз така смятам.
Както ако на гладно е над 5 си е проблем.
На мен инсулина и кз ми бяха много ниски по времето като пиех глюкофажа и бях на режим.
После се повишиха, но отново са си в рамките на нормалното.

Общи условия

Активация на акаунт