С бебе на море

• 8 896
  • 143
  •   1
Отговори
# 90
А ти какво очакваш с бебе да спиш и хъркаш по цяла нощ и да нямаш ангажименти ли?Като не ти се занимава с приготовление към бебето за морето утре ше напишеш, че и за училище не ти се занимава.Просто по лесния вариант е баба и да си гледаме кефа.
Няма да обяснявам мотивите за решенията си във форум на някой, дето ди слага медала майка-героиня. Не е за това темата. Все пак не съм пуснала тема с въпроса-да преместя ли детето си в самостоятелна стая, или пък, да оставя ли детето си на една година и да отида без него на море. Решенията в жовота си ги вземам сама.
Написал съм го през моя прочит (на млад татко)за гледане на бебе.Аз нямам нужда да ми се обясняваш, на детето си ще го правиш един ден.Естествено ,че написаното от мен няма да ти хареса ще ти споделя,че ще ти се налага занапред да отделяш от времето си за приготовление на детето за почивка,което вече вероятно правиш с нацупени устни и сбръчкани вежди.

# 91
А ти какво очакваш с бебе да спиш и хъркаш по цяла нощ и да нямаш ангажименти ли?Като не ти се занимава с приготовление към бебето за морето утре ше напишеш, че и за училище не ти се занимава.Просто по лесния вариант е баба и да си гледаме кефа.
За мен двете неща нямат място за сравнение.
Едно е да си посреща човек отговорностите и да е наясно с тях, а съвсем друго да си усложнява живота.
Училището и други сериозни ангажименти не са въпрос на избор, а точно отговорност.
А събирането на багаж и море с едномесечно си е точно избор.
В периода на новородено гледахме да покрием минимума - хигиена, хранене, разходки в близките райони + някое филмче, излегнати на дивана.
И да, на всеки 6 месеца егоистично си взимахме по няколко дни за нас двамата. През другото време дори за секунда не сме я оставяли, нямахме никакви роднини около нас. Не виждам нищо лошо.

Но щом на авторката не ѝ пречи оправянето на багаж и пътя, защо не?
Явно още ѝ е прясно и не ѝ пречи, като се понтрупа умората няколко месеца и тя ще започне да си пести силите.

# 92
Зависи наистина от бебето. Дъщеря ми до 6-ти, 7-ми месец ревеше много и силно! Не преувеличавам.
Не съм си помисляла да я водя някъде.
На море не бих я завела преди 3 по лекарска препоръка.
Но след годинката си я впдим по почивки и си прекарваме наистина добре. Тя засега е спокойно дете, но още е на 2 г. и 3 месеца, та да не се изказвам прибързано.
Ако бебето на авторката е по-спокойно, може би ще се случат нещата.

# 93
Е то бебе на 1 месец няма още никакви ваксини, аз мойто си го пазех и изобщо не го водех сред хора. А за оставяне само в стаята с бебефона направо... и като видиш, че  някой ти грабва детето от стаята, какво? "Дръжте му петите!" Как вървяха момченца и момиченца, нали понякога пише цените по вестниците. Просто за да си оставя невръстното бебе без надзор за да лежа на плажа, плажа трябва да ми е по-важен.А няма още измислен плаж, който да ми е по-важен от детето. И то буквално, защото се присетих, че моят мъж ходи по работа на Хаваите първата година, пък аз си останах с детето вкъщи Simple Smile.

Последна редакция: вт, 25 юни 2019, 17:50 от Анонимен

# 94
Страшно се преекспонира в тая тема. То не бяха кражби на бебета, не бяха болести, гърчове, простотии. То тия деца не ги извеждате навън, не ги разхождате, бебефони не ползвате, българското Черноморие с черен печат, въобще...като ви чете човек да не посмее носа да си подаде от вкъщи, какво остава за море.

Малко по-спокойно. Много родители си водат децата на плаж, друго пък не. Въпрос на избор и собствено усещане. Ама не, трябва да има нападки и осъждане. Спрете се малко със сценариите.

# 95
Потребителката да беше си пуснала темата в "На път", да й е мирна главата... тука я изядоха с парцалите Simple Smile

# 96
Страшно се преекспонира в тая тема. То не бяха кражби на бебета, не бяха болести, гърчове, простотии. То тия деца не ги извеждате навън, не ги разхождате, бебефони не ползвате, българското Черноморие с черен печат, въобще...като ви чете човек да не посмее носа да си подаде от вкъщи, какво остава за море.

Малко по-спокойно. Много родители си водат децата на плаж, друго пък не. Въпрос на избор и собствено усещане. Ама не, трябва да има нападки и осъждане. Спрете се малко със сценариите.
Е още от първия месец не ги водим ...егати усещането, чудно ми е педиатъра дали е във възторг, хич не се преекспонира нищо...даже е доста смекчено

# 97
С бебе на 1 месец ми беше адски трудно да отида до центъра и на направя 20 мин разходка, а живея на 10 мин от центъра. Направо не мога да си представя да се хванеш от единия край на България до морето с толкова малко бебе, но то си зависи от бебето. Може пък да спи по пътя. Но после не се знае как ще му понесе смяната на мястото, жегата. Общо взето съм "за" такива изживявания, но не с 1 месечно бебе, прекалено рано е според мен.
Честно казано и аз се впечатлих от оставянето на бебето само в хотелската стая. Като се сетя моето как се давеше както си лежи, от нищото, все се притеснявах да ходя до тоалетна в малкия ни апартамент, а какво остава да съм на плажа... Но всеки си поема рисковете и отговорностите, децата да му мислят....
Нали скоро имаше тема за пътуване с 4 месечно от Бургас до Враца с влак. Последно майката писа, че са стигнали благополучно.
Едни познати пък наскоро пътуваха с 4 месечното си бебе до Франция с кола. Завидях им на ентусиазма и непукизма.
Аз съм луда на тема почивки и екскурзии и преди да родя ходех поне по 3 пъти/ годишно някъде. Сега душичката ми плаче да забегне на някъде, но никоя почивка не ми е по-важна от детето. Всичко с времето си Simple Smile

# 98
Дали ще си заведа детето на плаж, на планина или на палатка в гората, е моя и на баща му работа. Какво е личното мнение на педиатъра (е или не във възторг) изобщо не ме касае. Има елементарни правила за безопасност, които важат навсякъде, дори и на разходка в парка.

Аз пък не съм във възторг от 90 процента от практикуващите педиатри, които дават безумни съвети. Ако целта беше да наплашите една майка, съм сигурна, че успяхте. Няма да смее на разходка да го изведе това дете.

# 99
Аз питах един педиатър, според бг мама един от най-добрите в града, какви лекарства да взема на морето за всеки случай, тя каза- ее, водите ги тия деца само да ги разболеете Simple Smile. Всички се били изпоразболяли. То мойто тогава беше на 1,5 години и беше добре де. 

# 100
Изчетох всички коментари и се отчаях честно ви казвам! Моето дете е на 2 месеца, след две седмици ще ходим на планина, септември сме на море, а вече имаме и едно пътуване, когато беше на 1 месец, а имаме и куче:) Болестите са навсякъде и не може децата ни да живеят в стъклен похлупак. Не ми тежи да събирам багаж, да подреждам, да стерилизирам, да разхождам дете и куче, и каквото се сетите още. Детенцето ми имаше зверските колики, които не са му минали напълно, но с гушкане и разходки минаваше. Когато спи навън се чувства добре, за това излизаме за минимум 3 часа, ако времето позволява сме стояли и по 6,7 часа. Избягвам големите жеги. Тогава сме си вкъщи и почиваме. Не виждам какво ще е различното на морето. Просто избягваме навалицата. Сутрин рано на плаж и след 18,19 ч на плажа няма никой почти, а тогава са най-приятните часове. Искам да можем да пътуваме заедно 4мата и от време на време да си “крадем” с таткото време за нас.
Всеки сам взима решението за детето си и няма грешно такова! Но прочетох много осъдителни коментари и ми стана доста тъпо!
Ще посъветвам семействата, които все пак се решат на пътуване с бебешок да проверят къде е най-близката болница. За всеки случай. Дори, когато нямахме още дете това беше важно за мен.
И последно! Не е страшно да се гласи багаж за бебе. Даже си беше доста приятно;) успех на всички пътуващи и не пътуващи.
А и въздуха в сф е повече от ужасен и също така вреден. Тук също има всякакви вируси, а надявам се си разхождате бебчетатс, защото това е много важно:) а и педи няколко пъти ми каза, че бебетата не са толкова кекави колкото си мислим. 

# 101
Изчетох всички коментари и се отчаях честно ви казвам! Моето дете е на 2 месеца, след две седмици ще ходим на планина, септември сме на море, а вече имаме и едно пътуване, когато беше на 1 месец, а имаме и куче:) Болестите са навсякъде и не може децата ни да живеят в стъклен похлупак. Не ми тежи да събирам багаж, да подреждам, да стерилизирам, да разхождам дете и куче, и каквото се сетите още. Детенцето ми имаше зверските колики, които не са му минали напълно, но с гушкане и разходки минаваше. Когато спи навън се чувства добре, за това излизаме за минимум 3 часа, ако времето позволява сме стояли и по 6,7 часа. Избягвам големите жеги. Тогава сме си вкъщи и почиваме. Не виждам какво ще е различното на морето. Просто избягваме навалицата. Сутрин рано на плаж и след 18,19 ч на плажа няма никой почти, а тогава са най-приятните часове. Искам да можем да пътуваме заедно 4мата и от време на време да си “крадем” с таткото време за нас.
Всеки сам взима решението за детето си и няма грешно такова! Но прочетох много осъдителни коментари и ми стана доста тъпо!
Ще посъветвам семействата, които все пак се решат на пътуване с бебешок да проверят къде е най-близката болница. За всеки случай. Дори, когато нямахме още дете това беше важно за мен.
И последно! Не е страшно да се гласи багаж за бебе. Даже си беше доста приятно;) успех на всички пътуващи и не пътуващи.
А и въздуха в сф е повече от ужасен и също така вреден. Тук също има всякакви вируси, а надявам се си разхождате бебчетатс, защото това е много важно:) а и педи няколко пъти ми каза, че бебетата не са толкова кекави колкото си мислим. 
Всичко това ми хареса, без това за болницата. Недай Боже бързо се научава всичко.

# 102
Прочетох отгоре,отгоре..
Ми правете си какво искате бе мами,бебе не се води на море до 2г.възраст..ама какво щяло да му стане,ама то на сянка било,ама то т'ва онова..."в дебелите учебници на някакви си там професори в педиатрията пише 1г.и 8м.,айде...те па к'во разбират,мойто си го познавам най-добре"....
Вода не се давало според СЗО(ама к'во като не сме в Африка),ваксините били еди си к'ви..
Rolling Eyes

# 103
добре де, без да се заяждам. Бебетата родени на морето какво правят? Не излизат през лятото ли?

# 104
Излизат, на 11 месеца сме,почти всеки ден на плажа, под чадъра до 11.
Но сме на плажно заведение, на кафе по-скоро, отколкото на плаж. Облечени сме си, не по бански. Но така да се хванем някъде на истинско „море” както се казва, да се печем, да се къпем и т.н., няма да е това лято.

Общи условия

Активация на акаунт